Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rekoh ja da će pokušati da ubiju root u Nougat. Ako i nađu način, Google security team verovatno gleda pa će da zakrpe i to.

I now on tap ...
f4a0276b13c09c56a20449474d34ee70.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Vrhunska stvar stalno je koristim.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Rekoh ja da će pokušati da ubiju root u Nougat. Ako i nađu način, Google security team verovatno gleda pa će da zakrpe i to.

Ne, ovo se desava stalno. Oni nesto promene, Chainfire provali za 5 dana, i eto novog root-a. Napisao je i sam komentar ispod clanka, kao i onaj phh sto ima svoj supersu.
Nexus telefoni su osmisljeni kao 'community' telefoni, open sourced. Ne verujem(nadam se) da google zeli da iskoreni root. After all, android je zasnovan na linux kernelu.

U svakom sl, ne bih se brinuo mnogo, sve dok imamo ChainFire-a sa nama.

@ Danilo Pg

A sta kazes za ovaj combo? :) (power button)
uploadfromtaptalk1474412222844.jpg

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pg :)
Još bolje, može i kada se klikne restart da pita i za rikaveri...
To su neke osnovne opcije pa me čudilo da ih nema :)

U okviru google now ali mislim da mora biti sve na engleskom jeziku u telefonu da bi dobio tu opciju.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Nek si onda skroje kernel od nule... sta su napravili od Linuksa, Rubin to nikada ne bi dozvolio. Ova dva Indusa naprosto unistise dva softverska giganta.

RiP Google i Pixel, ako stvarno krenu putem IPhone.
Zatvoreni sistem, exclusive features i servisi dostupni samo na Pixel telefonima, premium cijena da pokrije marketing itd. nije im development i developer phone više bitan niti u planu.
Ako krenu stvarno tim putem, doći će i do podjele dev zajednice kao i korisnika, to je neminovno.
Mene zatvoren i zaključan Android ne zanima, i već sam razmišljao i gledao alternative.
Čini se da će moj sljedeći phone biti Oneplus 3.

Ne, ovo se desava stalno. Oni nesto promene, Chainfire provali za 5 dana, i eto novog root-a. Napisao je i sam komentar ispod clanka, kao i onaj phh sto ima svoj supersu.
Nexus telefoni su osmisljeni kao 'community' telefoni, open sourced. Ne verujem(nadam se) da google zeli da iskoreni root. After all, android je zasnovan na linux kernelu.

U svakom sl, ne bih se brinuo mnogo, sve dok imamo ChainFire-a sa nama.

Nek si onda skroje kernel od nule... sta su napravili od Linuksa, Rubin to nikada ne bi dozvolio. Ova dva Indusa naprosto unistise dva softverska giganta.
Što se tiče root, Google da hoće da ga da, bio bi u developer options. Ovako se igraju mačke i miša. Usput, Google novi OS nije baziran na Linux kernelu.

http://www.theverge.com/2016/8/15/12480566/google-fuchsia-new-operating-system

Ne mogu da odbace ovo što su do sad uradili jer će sve onda da im se raspadne. Gomile aplikacija pisane za Android, Play Store i sl. Mada mogu da urade sličnu stvar kao Nokija sa Symbian-om. Da puste Samsung i ostale proizvođače da forkuju Android i da imaju svoje verzije koje bi bile kompatibilne sa Google-ovom verzijom ako baš hoće da krenu u sklapanje hardvera i softvera, mada mi nije jasno zašto to nisu uradili od samog početka.

Opa napustaju linux kernel?! E pa srecno im bilo.

Nesto mi se sve cini da ce pored ovog govneta postojati i nexusi, jer mi je neverovatno ovo sto rade... Mislim da ce do kraja godine pasti i neki mid range nexus...ili se bar nadam...

Google Nexus(i) 2016

Ne verujem...Nexusi su bili Pixel beta...Mislim da je Google ovo dugo planirao i da znaju sta rade. Ili bar misle da znaju.

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne piše Google, čuj mene Apple, Google :D

Sent from Z5

Ne mogu da odbace ovo što su do sad uradili jer će sve onda da im se raspadne. Gomile aplikacija pisane za Android, Play Store i sl. Mada mogu da urade sličnu stvar kao Nokija sa Symbian-om. Da puste Samsung i ostale proizvođače da forkuju Android i da imaju svoje verzije koje bi bile kompatibilne sa Google-ovom verzijom ako baš hoće da krenu u sklapanje hardvera i softvera, mada mi nije jasno zašto to nisu uradili od samog početka.
Mogu, Android aplikacije ionako ne rade direktno na Linux kernelu.

Samo se pitam šta će yooyo da kaže kad Google napravi univerzalni OS. [emoji14]

Poslednja izmena:
To se upravo dešava. I verovatno je dodatan razlog da kontrolišu sigurnost sistema. S obzirom da Linux kernel nije siguran, pa treba dodatno da ga ojačavaju paralelno sa SELinux polisama i od Nougat sa grsecurity. Stalno kaskaju, i stalno nemaju najnoviji kernel.
Neće oni da bace kompatibilnost sa postojećim aplikacijama.

Poslednja izmena:
Znaci ti mislis da za par godina android nece koristiti linux kernel?
Nisam preterano strucan, ali znam da je kernel srce svakog operativnog sistema. Da li mislis da ce, ako google promeni to srce, osnovu svega, sve ostati..isto? Kompatibilno?
Android aplikacije ne rade direktno na linux kernelu, ali rade pod JVM valjda, a on radi pod linux kernelom. Java je kompatibilna sa linuxom, pa samim tim i sa androidom. Sta ce se destiti ako to vise ne bude linux? Java nije owned by google btw.

Nema razloga prosto da se radi to, da su uradili pre 5-6 godina, pa i ajde, sad kad je android dogurao ovako daleko, ne verujem.

Oni su sami objavili ovo, nije nikakav leak ili rumor. I piše da je sistem za sve od IoT do računara, ista stvar koju je rekao Microsoft za Windows 10. Google svakako nema nameru da drži taj sistem paralelno sa Android, nema nikakvog smisla i komplikuje stvari. A Java radi na svemu živom pa što ne bi i na ovome? Ne znamo kako će tačno da urade, ali očigledno rade i žele da se zna.

Već su prešli na OpenJDK, nije im nikakav problem da portuju za svoje potrebe. Mislim da licenca dozvoljava.

Poslednja izmena:
Apliklacije ne rade nad kernelom niti nad operativnim sistemom direktno, vec nad nekim runtimeom tj virtualnom mashinom koja radi nad OSom. Naprave novu implementaciju Dalvika za taj novi sistem i sve nastavlja da radi ko do sada...

Desava se nesto veliko, nema sta, i sigurno je to opasno dobro planirano...

Dešava se novi apple u pokušaju .. eto šanse za win mobile da pređe 1% udela

Može Google da radi što hoće. 90% korisnika nece primijetiti razliku. Većini je bitno da radi viber, fb, whatsapp i instagram.

Sent from my D6503 using Tapatalk

DA nije ovo od juce, planovi su od kada , i ovo je jedan od rumor-a...

http://thenextweb.com/dd/2016/04/07/google-facebook-uber-swift/#gref

@fkloznica 2013, 2014 WP je imao 3.5% Market Share, i MS ceka momenat e sad videcemo ko ce plasirati taj elitniji model i ciji ce se recept bolje pokazati.
Samsung je sebe kaznio skoro, nebi me cudilo i Google da se malo kazni... meni je licno mocnije kada cujem da iza Androida stoji Linux a ne neki hibridni nepoznati micro kernel.

Poslednja izmena:
Meni se čini da ni oni nemaju pojma šta da rade...to se i vidi po gomili napuštenih projekata, poslednji među njima Ara.. Jedno je sigurno, hoće marže poput Apple-a..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno