Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Ko može da gotivi kineski sw za mob ..
Ja tek sada vidim ovu vest :) pa ovi su napravili color OS od svog UI, baš onoga čega sam se plašio 🤣

Ko može da gotivi kineski sw za mob ..
Ja tek sada vidim ovu vest :) pa ovi su napravili color OS od svog UI, baš onoga čega sam se plašio 🤣
Po ovome, biće ubedljivo najgadniji od svih. Paradoksalno. Idu izgleda Microsoft putem — uništiće sve što iole valja, polako ali sigurno. Kinezi makar budu konzistentni sa dizajnom, ovo je tuga. Smućkali Material You, OneUI, HyperOS i šta već sve ne, parola ako prođe prođe.

Slabo im ide prodaja vjerovatno. Narod voli sarenilo inace i milion opcija.

PixelUI je uzas. Retardirana verzija iOSa sa manje opcija. Presao sam sa S24Ultra i nedostaje mi logican settings gde tacno znas gde je sta (nije navika, dugo pre toga sam koristio P7, pa P7Pro pa P8Pro). Material 'Fak' You je prica za sebe. Zreli su za kompletan overhaul.

Samo da se nadovezem na problem A1 i shizuku aplikacije.Sobzirom da je i kod njih sada omoguceno, kupio sam sebi pixel 8 pro da to isprobam i stvarno radi sve. Brza uspostava veze,pokrivenost mreze fenomenalna, nemam vise propustenih poziva kao pre sto je bio slucaj itd. Dakle ostajem definitivno na pixelu e sad se jedino dvoumim da li da zadrzim 8 pro ili uzmem nov pixel 9. Kakva su vase preporuke?

Puni li neko Pixel 9 pro sa Samsung 45w punjacem. Zanima me da li mu izbacuje da je brzo punjenje aktivirano

Da li može pojašnjenje oko najavljenog Battery Health Assistance...

Ako sam razumeo Google želi da uvede "feature" po kojem će namerno smanjivati kapacitet baterije, počevši od 200. ciklusa pa postepeno do 1000. kako bi produžio vek trajanja baterije?!

Hoće li to biti opciono ili integrisano?

Pitam jer planiram da kupim 9a, pa sam naišao na ovu vest i ne sviđa mi se baš ta ideja oko baterije, barem ne ako ne bude opciona funkcija.
A i nije mi jasna... Čemu? Baterija ionako prirodno gubi kapacitet kroz cikluse, ovo mi deluje kao da Google želi da nametne svoj ritam degradacije.

Nisam citao tu vest, ali mozda ne zele da ga nametne, nego da ga kontrolise koliko je to moguce? U smislu da znaju precizno koliko je to moguce u kakvom je stanju koja baterija po broju njenih ciklusa.

Ja sam opet upao u problem sa notifikacijama,standardno izlaze samo kad upalim ekran,na lock screenu ih takodje nema,sve sto treba je uradjeno

unrestricted na svakoj app
background use
adaptive battery i adaptive conectivity je off
doze stopper app je aktivan

Mislim da "bug" vezan za notifikacije zavisi od načina korišćenja telefona.. ako imate naviku da ne dirate telefon po 3,4h u toku dana možete da očekujete da mob uđe u doze mode i da not dođu tek kada uzmete da ga koristite, a ako dirate mob na svakih 30min,1h nećete imati problema sa not.

Deluje mi da tako radi android generalno.

Ista priča na 7 i 8, počelo pre nekih mesec dva, neki od update-a.

Po ovome, biće ubedljivo najgadniji od svih. Paradoksalno. Idu izgleda Microsoft putem — uništiće sve što iole valja, polako ali sigurno. Kinezi makar budu konzistentni sa dizajnom, ovo je tuga. Smućkali Material You, OneUI, HyperOS i šta već sve ne, parola ako prođe prođe.
Zato ima resenja, stavis stariju verziju pre ove, i stopiras update ili ubacis GrapheneOS.

Nisam citao tu vest, ali mozda ne zele da ga nametne, nego da ga kontrolise koliko je to moguce? U smislu da znaju precizno koliko je to moguce u kakvom je stanju koja baterija po broju njenih ciklusa.

Tako kaže Google, da je za dobrobit korisnika, šta će drugo.

Svakako je ovo prvi put da neki proizvođač integriše takav vid "optimizacije" da sam niveliše kapacitet baterije naspram broja ciklusa, odnosno da joj spušta kapacitet. Sad, zanimljiva je matematika tj. hemija koja stoji iza toga... Svaka baterija trpi degradaciju kapaciteta brojem ciklusa, a Google kaže mi počinjemo da je kontrolisano degradiramo nakon 200. punjenja, smanjujući joj kapacitet, a navodno će i smanjivati brzinu punjenja. E sad, da li je to stvarno optimalnije nego što bi baterija inače bila u stanju i ponašala se nakon 200. ciklusa, ko će ga znati...

Šta je dodatno interesantno, opcija će biti zaklučana za 9a, dok će za ostale telefone biti opciona, i to će biti samo dostupna za modele od Pixel 8 nadalje...

Malo sam gledao mišljenja po netu. Neki su skeptični, neki su ljuti što će stariji Pixeli biti lišeni te funkcije.

Neka ima poklopac 6 srafa pozadi, isto ce da bude vodootporan telefon, ja otvorim, promenim bateriju i dovidjenja a ne ti meni da prodas 5000mAh pa mi posle smanjujes kako ti se hoce. Telefoni bukvalno nisu nasi.

Dobro se drži pixel :)
Nije ni čudno što na pixel 10 neće menjati ništa sem TSMC SoC

Nazad
Vrh Dno