Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Kakva je kupovina 9 pro sad, zamenio bih moj mali s23 za neki kompaktni telefon, a izbor "malih" telefona je spao na s25, Xiaomi 15 i Pixel.
Zamjenom za s25 dobijas isti...telefon u drugom pakovanju:) Za ova dva,najbolje da probas pa vidis da li ti odgovara softver,kakva je baterija i da li je fotkanje toliko bolje da opravda cijenu...

@Amortizzer Cena,prava sitnica:) tu oko 1200 e za faking telefon

Cena prava sitnica... Jel to znači da dobijaju mrežnu podršku? Bez sizuku akrobacije
Pretpostavljam da dobijaju, tj. da su već dobili.
Ako može neko iz Hrvatske ko već koristi Pixel telefone da nam potvrdi kakva je situacija sa 5G i VoLTE sada kada su legalno (zvanično) dostupni.

Ja sam imao xiaomi 13 i u uzi izbor su ušli s25 i pixel 9 običan, posle mnogo premišljanja uzeo sam pixel 9 sa 256gb. Jednostavno Pixel experience mi je najbolje što android nudi a HyperOS mi ni malo ne odgovara. Mislio sam da probam OneUI ali sam na kraju presekao inza sada mi je telefon odličan a pro može biti samo još bolji.

Bez da uvredim bilo koga, ali ako je Google odlucio da udje na duplo manje trziste, verujem da se i mi mozemo nadati da ce i kod nas dodji u legalne tokove, sta vise vrlo sam optimistican sto se toga tice.

Postoji jedna bitna razlika, zemlja clanica EU, i zemlja koja nije clanica :D

Izgleda da opet nemamo VoLTE na A1 mrezi :( bilo je okej nedelju dana ali evo danas Pixel IMS kaze "unregistered". Moze neko da potvrdi?

Kod mene radi normalno.

4440.png

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da dobijaju, tj. da su već dobili.
Ako može neko iz Hrvatske ko već koristi Pixel telefone da nam potvrdi kakva je situacija sa 5G i VoLTE sada kada su legalno (zvanično) dostupni.
Već duže od godinu dana Hrvati imaju podršku za 5G na Pixelu:

Jel koristite battery saver na Pixel 9 pro?

Prilozi

• Screenshot_20250601-104337.png
    Screenshot_20250601-104337.png
    168.8 KB · Pregleda: 15
U Sloveniji imam 5G pixel 8;pro, dal šizuku radi, nisam probao.

16 QPR1 em sto izgleda dobro, em su nesto drasticno promenili oko adaptivnog osvetljenja. Napokon radi korektno.

Kod mene je A16 QPR1 B1.1 od starta i baterija je ok, mada nemam neke konkretne brojke a uglavnom mi je sve uključeno i dozvoljen rad u pozadini za dosta aplikacija.

Trenutno koristim bateriju sa ograničenjem na 80% pa statistika nije baš najmerodavnija ali uglavnom mi izdrži ceo dan a skinem je sa punjača ujutru oko 5h. Punim je nekim kao Samsung punjačem sa AE od 25W i dosta je sporo punjenje.

@Poolmaker setih se da si koristio/koristiš nothing kao i ja.. brzina punjenja je manje više ista.. na nothing-u je npr kod mene idle drain oko 0.3% po satu dok je kod pixela 0.7-1% po satu. Tokom korišćenja, deluje mi da je pixel bolji.

Koristim, i nisam obracao mnogo paznju da idle posto mi stize dosta notifikacija. Za mene je dovoljno da mi izdrzi ceo dan, a cak i sa punjenjem do 80% mi uglavnom izdrzi.

Ne opterecujem se puno baterijom, vidim na mnogim temama o raznim modelima sve je to razlicito u zavisnosti od korisnika. i zna da se promeni sa updateom.

Dok god vidim da mi je dovoljno do 80% sa "bypass battery" opcijom ja sam zadovoljan.

Inace uglavnom koristim Youtube, X i chrome uz pomalo instagrama, naravno WA, messenger i viber su tu.

Oko podneva skinut sa punjača, do nekih 16h bez korišćenja wifi-a, posle toga sa konstantno uključenim. Očigledno mi je ranije nešto "izuvalo" bateriju u pozadini. Od društvenih mreža instaliran samo reddit, ostalo (što koristim) preko browsera.
1000001767.png

Ništa značajno se neće dobiti, Material 3 Expressive će tek sa QPR1 da dodje...

Vrh Dno