Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Bas sam se raspisao u ovoj temi. Ali toliko sam se razocarao uredjajem da nemam reci. Potpuno isti uzitak pri radu kao i kod P4 da li je to realno pitam samog sebe?! Pritom P4 kostao 380€ ovaj 1050€
A što lepo za početak ne uradiš jedan factory reset? Pixel definitvno ima svoje boljke, uglavnom oko signala i slično, kod nas bar, ali ovo kod tebe deluje da bi se rešilo vraćanjem na fabrička

Poslednja izmena:
To je cena vrhunskih fotografija u svakom smislu. Pixeli su u zadnje vreme midrange HW, onako SW i camera SW bez ikakve konkurencije u android svetu a prilicno sije i iPhone u nekim situacijama. Ne pada im cena slucajno ovoliko. I ovo ti prica neko gde i ja i supruga koristimo Pixel (8P i 7P).

Slazem se za svaku stavku.

Meni je Pixel razocarenje hardversko na max, ma moj Redmi je bio klasa, softver je tu i tamo, ali ne mogu da zamislim da predjem na neku drugu kameru, narocito sto koristim najvise telephoto.

6 Pro btw, ali sam cuo svakakve hardverske price i za novije

Ako je kopirao kompletan stari telefon plus uradio veliki updejt bez reseta, nije ni čudo što ima toliko bagova.

Poslednja izmena:
Nešto mi je čudan taj celofan, tj ne sećam se da je moj imao celofan uopšte, već samo kvalitetno zatvorenu kutiju koja mora da se pocepa da bi se otvorila. Kada skineš celofan obrati pažnju da li je kutija otvarana. Mora da se primeti.

Moguće je da sam zaboravio, uzeo sam ga u novembru, ali ipak obrati pažnju.
Evo i ja sam danas zamenio S23 sa Pixel 9 Pro XL. Nije toliko veći od S23 koliko sam očekivao. Uzeo sam čisto promene radi, sa s23 sam bio zadovoljan. Rekao bih da su AI funkcije možda jedini, ali svakako najveći upgrejd. Ali tek sam ga otpakovao, tako da je prerano da zaključim bilo šta. Dosta liči na iphone sa prednje strane.
@MegaSkot
Evo kako je moj bio upakovan. Bez celofana.
Papir unutra ne može da se vrati na telefon, tako da je to dovoljno proveriti.

Poslednja izmena:
Jesam, cela postavka mi je ista kao na starom. Mislis da je zbog toga?
Primetio sam i na drugim uređajima (ne pixel) da vraćanje backup pravi problem. Sačuvaj podatke na PC ili neki oblak, resetuj telefon na fabrička podešavanja da sve izbriše. Smem u ručak da se kladim da to rešava probleme, u tom backup su repovi starog sistema koji prave problem (laguje tastatura na starom, laguje i na novom). Ako posle reseta telefon radi ko raketa i kako treba to je to, rešio si problem, instaliraj iznova app jednu po jednu i uživaj u novom telefonu.

Godinama sve backupujem sa Swift Backupom kada prelazim na novi telefon (root access) I do sada nijednom nisam imao problem. Ja verujem da kada se radi preko Google backupa tu su još manje šanse.

Baš iz ovog razloga nikad ne radim restore aplikacija, već samo uradim backup sms i poziva pre nego što promenim telefon, i onda pojedinačno instaliram fresh svaku aplikaciju. Nikad problema na Pixelima nisam imao sa lagovanjem.

Ne znam kakav je vama utisak, ali ja sam prešao sa Pixel 6 pro koji je matoriji, na 9 Pro XL i stvarno je velika razlika. Nimalo mi ne nedostaje zakrivljen ekran, bolje ovako ravno, super je svetlina ekrana, jasniji mi je prikaz nekako uprkos manjem PPI od pixel 6 pro, ne znam kako bih objasnio. Nisam imao nikakva usporenja za sad, zvuk je super, baterija je mogla da bude bolja, ali nije loše svakako.

Ringke Fusion providni se drži super za sad, a ringke staklo je leglo odlično sa onim vodičem, nemam nijedan mehurić ili prašinu ispod, što sam mislio da neću uspeti, ali super je ispalo. Kamera prebija, tu nemam šta da komentarišem. Šta reći, nema tu neke nauke, telefon je po meni 8.5/10, čuvaću ga barem tri godine ako ne bude nekih nepredviđenih slučajeva.

Svaki novi telefon od s7, s9+, s21+, s22u preko pxl2,3,4,7,8 pa do danas z flip 4 sam radio restore preko switch aplikacije i onda wipe cache. Sve radi kao novo. Ali uradi restore kao Gizmo pa probaj da li se isto ponaša.

Za mene potpuno neprihvatljivo da googlova tastatura na njihovom OS toliko laguje. Takodje to isto mislim i za notifikacije. Pritom ni light obavestenja ne rade. Iskreno veliko razocaranje za P9 Pro
Meni je Gboard na svakom telefonu lagovao (uključujući flagship telefone). Trenutno koristim Yandex Keyboard (probao sam i sve ostale alternative) i mogu ti reći da otkad sam je instalirao nikada više tastaturu nisam menjao. Veruj na reč.

Hm. Kako u 2025 neće lansirati nove modele?
"Uprkos tome što u 2025. neće lansirati nove Pixel modele, kompanija priprema četiri flegšip modela iz Pixel 11 serije i Pixel 10a iz srednjeg cenovnog ranga, čime se nastavlja trenutna strategija, uključujući i zadržavanje popularne A serije"

Ne znam gde si pročitao to ? Znam da je bilo priče ranije, ali nije još ništa potvrđeno

Meni je Gboard na svakom telefonu lagovao (uključujući flagship telefone). Trenutno koristim Yandex Keyboard (probao sam i sve ostale alternative)

Meni je Gboard na svakom telefonu lagovao (uključujući flagship telefone). Trenutno koristim Yandex Keyboard (probao sam i sve ostale alternative) i mogu ti reći da otkad sam je instalirao nikada više tastaturu nisam menjao. Veruj na reč.
Upravo instalirao Yandex, ovo bas dobro radi. Da li vremenom nauci i predloge kao Swiftkey?

Da li neko ima osnovni model Pixel 9? Kako se pokazao do sada?

Bio je neki mini update ovih dana. Uradio sam ga i vidim da mi shizuku ne radi a VOLTE radi?

Bio je neki mini update ovih dana. Uradio sam ga i vidim da mi shizuku ne radi a VOLTE radi?
Ne mora da radi shizuku, bitno da je aktiviran sa ims.
Može da se desi da posle sledećeg apdejta se deaktivira.
Ugl shizuku služi da da "moć" imsu da edotuje potreban config i treba da može da preživi restart fona.

Nazad
Vrh Dno