Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Spigen rugged armour ja nosim na svim telefonima koje sam imao pa i na pixelu.

@The PunisheR i ja sam ranije uvek nosio rugged kao manju alternativu pored tough armora, ali od kada sam probao liquid air više nema nazad. Čisto savet ako budeš nekad u mogucnosti da probaš

@The PunisheR i ja sam ranije uvek nosio rugged kao manju alternativu pored tough armora, ali od kada sam probao liquid air više nema nazad. Čisto savet ako budeš nekad u mogucnosti da probaš
Hvala na savetu, imao sam želju da probam, a definitivno sada i hoću kada uzmem novi fon.
Za sada sam na pixel 7 pro, sve mi se čini da ću ići na 9 pro xl kada padne cena tamo oko ng.

Svi ti spigeni su nebitni kada se jednom proba ovaj kejs od Google. Imam i taj liquid air za p6 pro, bukvalno ne može da mu priđe.

Kada smo kod ove teme, deluje da će biti jedna od popularnijih na forumu :) za sada deluje da je Google napokon izbacio skroz zaokružen proizvod.

Na nemačkom ebayu običan već ide za 750e.

Prilozi

• Screenshot_20240905-143931.png
    Screenshot_20240905-143931.png
    179.5 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Probao Liquid Air i debela je za moje standarde. Na S20 imam neku lepu tanku, ali ne znam proivodjača, a na S23 imam Pitaku. Jedino te tanke dolaze u obzir :D

Probao Liquid Air i debela je za moje standarde. Na S20 imam neku lepu tanku, ali ne znam proivodjača, a na S23 imam Pitaku. Jedino te tanke dolaze u obzir :D
Na sajtu vidim da je taj Pitaku 70e?
Pa ne bih dao te pare za case.... Totalni nonsense dati 50+ evra za case ako mene pitate.
30e max. Možda 40 ako je baš neki dobar ono ludački.

Jeste skupa, slažem se. Ali mi se baš dopala koliko je tanka, a i nosiću ovaj telefon bar do Pixela 10, a možda i duže. Tako da na taj period i nije katastrofa. :)

PXL_20240901_153619040.jpgPXL_20240901_153728851.jpgPXL_20240901_153736474.jpg
Ja koristim ringke onyx. Na P6 pro sam imao ringke fusion. Možda kupim i original Google u nekoj veseloj boji.
Trapav sam i non stop mi ispada telefon. Ne volim "slim" maskice. Ova ringke onyx je dobra, meni barem, jer ima finu zaštitu za kamere, nije klizava i lepo leži u ruci.

Kolega probao shizuku za volte,kaze ne podrzava jos app 9-ke ili je mentol skinuo neku stariju verziju

Razume li komande na Srpskom? Ili samo app prevedena?
Na brzinu što sam probao, u aplikaciji možeš da pričaš sa njim na srpskom i odgovara prirodnim glasom, ne zvuči kao robot.
E sad ako ti je podešen Gemini kao asistent i srpski jezik, kada ga pozoves samo se pali mikrofon bez interfejsa i ne reaguje, ne znam dal zato što sam na beti ili jednostavno ne radi.

Kolega probao shizuku za volte,kaze ne podrzava jos app 9-ke ili je mentol skinuo neku stariju verziju
Imaš ovde pre par stranica da je kolega sa foruma uspešno sve odradio na svojoj 9 da shizuku.

Mislim da bi Google sa desetkom, pored procesora, trebalo da uradi i nesto novo sa glavnom i telephoto kamerom.

Cinjenica je da su razlike izmedju 9 Pro i 6 Pro minimalne i primetne samo nama koji fotkamo non stop. Razlike u hardveru takodje mizerne. Pored toga drugi proizvodjaci ih stizu po pitanju kamera.

Jedino sto nisam siguran jeste da li je Google jednostavno dostigao plato (mada hardver ne govori tome u prilog) ili su se jednostavno olenjili posto su bili toliko ispred drugih.

Ja koristim Pixel pretezno zbog kamere, i stvarno se nadam da cu sa desetkom da dobijem razlog konacno da kupim novi. Za sada ga uopste ne vidim.

P.S. Cak mi se cini da su primeri za 6 Pro bas birani da izgledaju losije, ja apsolutno nikada nisam dobio ovakve fotografije na kojima highlighti klipuju, ali cak i pored toga kamere su gotovo iste.

Da Pixel 8 Pro ima Tensor G4, u ovom trenutku/po ovim cenama bi bio vrhunska kupovina (svakako je ok).
Ovako će mnogi ciljati na 9 Pro/XL, zbog malo boljeg čipseta, boljeg modema i na kraju autonomije baterije. A definitivno su morali malo da povećaju telefoto senzor na 9 Pro/XL, i ova kamera je odlična ali na tom polju Oppo/Vivo stvarno dominiraju, i to po sličnoj ceni.

Očišćenje poslednje dvije strane od pošalica i poređenja. Za svaki naredni post koji nije vezan temu idu poeni, hvala.

Mislim da bi Google sa desetkom, pored procesora, trebalo da uradi i nesto novo sa glavnom i telephoto kamerom.

Cinjenica je da su razlike izmedju 9 Pro i 6 Pro minimalne i primetne samo nama koji fotkamo non stop. Razlike u hardveru takodje mizerne. Pored toga drugi proizvodjaci ih stizu po pitanju kamera.

Jedino sto nisam siguran jeste da li je Google jednostavno dostigao plato (mada hardver ne govori tome u prilog) ili su se jednostavno olenjili posto su bili toliko ispred drugih.

Ja koristim Pixel pretezno zbog kamere, i stvarno se nadam da cu sa desetkom da dobijem razlog konacno da kupim novi. Za sada ga uopste ne vidim.

P.S. Cak mi se cini da su primeri za 6 Pro bas birani da izgledaju losije, ja apsolutno nikada nisam dobio ovakve fotografije na kojima highlighti klipuju, ali cak i pored toga kamere su gotovo iste.

Totalno delim tvoje mišljenje, ostajem na osmici do verovatno desetke sa nadom da ce uraditi nešto primetno sa kamerom (telephoto posebno)

Iskreno za bilo koji telefon ne treba ni razmisljati o sledecoj generaciji, tek o dve generacije novijoj ima smisla. A cak u danasnje vreme lagano 3 generacije da ne pomislis.

Npr sa pixel 7 serije minimalno na 9, a lagano mozes i do 10 da guras.

Vidim danas na kp, pro XL od 128gb već 900e. ( Beli i crni)
Ako to znači da će mali Pro za 3,4meseca biti 800e to je skroz dobra priča :) ( jer imam neki osećaj da će u startu na kp biti skuplji od XL modela )

Baš me raduje ova tvoja poruka, za novu godinu kad budem uzimao ima 9 pro xl od 256gb da uzmem za 900e hahaha

Zato što mu je release date tek sredinom septembra, na nekim tržištima tek u oktobru.

Nazad
Vrh Dno