Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

P9 Pro (koji konačno ima telefoto kameru - uz kompaktne dimenzije) i Tensor G4, koji donosi bolju autonomiju i modem, to je ono što privlači ka kupovini novog modela.
Dok su razlike imeđu P8 Pro i P9 Pro kamera jako male, uglavnom se svode na malo bolju prednju i ultrawide kameru, ali su baš nijanse u pitanju.

Sto je ovako los portraid mod na Pixelu?

Pixel 9 serija mora dole 300e pre snapdragon 8 gen 4. Ako ne vec i sad posle iphone 16 serije. A do nove god 400e. Izgubice sve kupce ako nastave politiku loseg hardware za ogromne pare na racun software caki koje ce biti ubrzo dostupne svima i na telefonima od 300e.

Pixel 9 serija mora dole 300e pre snapdragon 8 gen 4. Ako ne vec i sad posle iphone 16 serije. A do nove god 400e. Izgubice sve kupce ako nastave politiku loseg hardware za ogromne pare na racun software caki koje ce biti ubrzo dostupne svima i na telefonima od 300e.
Nece sve. Ja cu kupovati Pixel bez obzira na hardware. PC kupujem zbog hardware-a. Telefone ne kupujem zbog hardware-a. I S22U je imao bolji hardware od P7P, pa je za mene bio losiji telefon da bih ga na kraju i zamenio. Za moje potrebe Pixel, za nekog drugog nesto drugo itd. Svako od nas zna kako i zasto koristi telefon.

Da Pixel ima identican hardware kao S24U opet nekome nesto ne bi odgovaralo. Sjajne ivice, zaobljen ekran, izbocena kamera, cena, nema olovcicu itd. Uvek neka kuknjava i hejt. Ovo je gore nego AMD vs. Intel.

Bilo kako bilo Pixel 9 Pro XL je odlican telefon.

Koga zanima price/performance sto se tice kojekakvih benchmark-a neka trazi nesto drugo.

Koji crni odlican mob. Kad ima i dalje microstutter i lag na vecini aplikacija kao i 8 pro sto ima ako neko kaze da nema taj ili dobro ne vidi ili ne smeta,niko od reviewera to nece da prijavi,ima cela tema na reeditu o tome.

Koji crni odlican mob. Kad ima i dalje microstutter i lag na vecini aplikacija kao i 8 pro sto ima ako neko kaze da nema taj ili dobro ne vidi ili ne smeta,niko od reviewera to nece da prijavi,ima cela tema na reeditu o tome.
Zli i podli review-eri. Cim ima na reddit-u mora da je tako. Pise i na tarabi...

Koliko znam nemam problema sa vidom, ne nosim naocare a nisam primetio nista od navedenog. Ali sta ja znam, ja samo koristim P9P XL, evo vec nedelju dana i mogu da kazem svoja iskustva iz prve ruke. Nije da nemam telefon pa da pricam sve i svasta.

Sva sreca ne kupujem telefone na osnovu onoga sto se pise po forumima, uglavnom od ljudi koji i nemaju telefon ali su edukovani online inace bih jos uvek koristio fiksni.

Odjavljujem se sa teme. Odlican telefon.

Zli i podli review-eri. Cim ima na reddit-u mora da je tako. Pise i na tarabi...

Koliko znam nemam problema sa vidom, ne nosim naocare a nisam primetio nista od navedenog. Ali sta ja znam, ja samo koristim P9P XL, evo vec nedelju dana i mogu da kazem svoja iskustva iz prve ruke. Nije da nemam telefon pa da pricam sve i svasta.

Sva sreca ne kupujem telefone na osnovu onoga sto se pise po forumima, uglavnom od ljudi koji i nemaju telefon ali su edukovani online inace bih jos uvek koristio fiksni.

Odjavljujem se sa teme. Odlican telefon.
A pre nego što kupiš telefon verovatno se informišeš preko kristalne kugle.

Sve o mikeostutteru i redditu lazima i istinama. Sami pogledajte:

Džabe pišeš, čovek se odjavio sa teme. Ali na ovom snimku deluje da ima dosta seckanja u radu na nativnim aplikacijama. Čak nisam ni gledao Ajfon već samo Pixel. Ne znam da li to ikako mogu da srede jer je ovo dosta iritantno. Imam neki Realme 10 koji mi služi kao "radni" telefon, za akanje, klinac da gleda crtaće i to, na njemu je A14 i radi perfektno, bez i jednog mikrotrzaja, i koštao je 150 evra na KP. Nema AI ali radi kao singerica

Fin test. Doduše stalno na wi-fi. Mada ostavio ih je na 4g 20h u standby modu I tensor G4 je najmanje izgubio. Mada p9 ima i najveću bateriju tako da..

Poslednja izmena:
Nisam video ovaj njegov test VS s24u. Google je ovaj put napravio pravi uređaj. Šteta što Pro kasni na tržište u odnosu na Pro XL gotovo mesec dana..
Baš ću biti u dilemi da li XL ili mali pro :/ cenim da XL ima bolju bateriju i da se manje greje a mali Pro lepše leži u ruci.

Ovo je još zanimljiviji test:

Lepo sagoreva exynos...što sebe temperaturom što bateriju!! Gotovo 20% razlika u bateriji na strani snapdragona, impresivno. Lep test, čisto da ljudi ovde znaju šta kupuju.

Džabe pišeš, čovek se odjavio sa teme. Ali na ovom snimku deluje da ima dosta seckanja u radu na nativnim aplikacijama. Čak nisam ni gledao Ajfon već samo Pixel. Ne znam da li to ikako mogu da srede jer je ovo dosta iritantno. Imam neki Realme 10 koji mi služi kao "radni" telefon, za akanje, klinac da gleda crtaće i to, na njemu je A14 i radi perfektno, bez i jednog mikrotrzaja, i koštao je 150 evra na KP. Nema AI ali radi kao singerica
Sredice isto kao sto su sredili na 8pro.

Kakvo maltretiranje...
Btw izvinjavam se ako je već postavljeno

Poslije Huawei-a P30pro nadam se da je ogroman skok u svemu kad je u pitanju Pixel 9pro ?
Rado bih Samsung ali mi je to prevelika cigla za sad.

Da se i ja upišem. Prešao sam sa 6 pro na 9 pro XL. Prvi utisci su pozitivni, ekran neuporedivo svetliji, manje se greje, dosta se brže puni (google punjač od 30W, od 20 do 80% ~30min), duže traje baterija, zvučnici se jače čuju i imaju nekako dublji ton, bolji standby. Sve u svemu, ja sam za sada zadovoljan.
P9PXL.jpg

Lik je ladno testirao P9 Pro XL case-ove (34 komada), oko 2h

Vjerovatno sto je skoro bilo na reditu da su te, original google, uzasnog kvaliteta i nakon sedam dana izgledaju kao godinu da su koristene.

Original za 8 Pro su odličnog kvaliteta, nije valjda da su unazadili case za 9?

Vrh Dno