Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Do sada im su im ovi modeli najlepši po meni, uboli su što se tiče toga. Ispada i da se dobro pokazuju, možda su konačno pogodili, ja sam svakako zainteresovan.

Ja cekam da padne cena ispod 1000e za XL model kod nas u Srb i uzimam, sto ce vrv biti do kraja godine kontam.

Google Pixel 9 Pro XL 256GB
1190€ je početna cena na kupujem prodajem, moguće da će i brže padati cena jer su dostupni u Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji...

Poslednja izmena:
Lepo izgleda i to je to. Kamere za nijansu možda bolje od P8P, ufs 3.1, mala baterija i sporo punjenje u odnosu na 🇨🇳 telefone, previsoka cena, nejaki tensor g4...

Ljudi moraju prihvatiti da im cena brzo pada i da su svakako odlicna kupovina nakon max 6 meseci. Ne treba se paliti odmah na pocetku prodaje. Postoji li savrsen proizvod? Ne.
Mnogo razmisljaju da je to lose, aaaaaa posle cu ga tesko prodati. Licno, ne prodajem telefon nakon sto kupim novi, poklonim, obradujem nekoga ko ne moze priustiti Pixel i sl.

A tek je pixel dobra kupovina posle godinu - dve, pa čak i tri kao što su sada p6/p7/p8 pro :)

Deluje da će na kp cena brzo dole. Već za 3,4 meseca očekujem mnogo realnije cene.

1250€ - Hazel Pixel 9 pro XL 16/256gb

Ima već 9 PRO XL 256GB na KP za 1190€, napisano već par komentara iznad...

Normalno Hazel boja i na KP piše da nema, ista stvar i kod operatera - svuda out of stock :)

Poslednja izmena:

Ovaj testove radi na mobilnim podatcima. Po ovome bi trebalo da su sredili modem s obizrom da s24 ultra ima skroz dobru bateriju a ovde ga Pixel dobija
*podacima
Ali kakva dominacija OnePlusa, bukvalno se popisao po konkurenciji.

Poslednja izmena:
Fali mu eSIM.

Ako ti ne treba vrhunska kamera, OnePlus nema konkurenciju. 😉
Meni su sve tri OnePlus 12 kamere (dakle za fotografisanje) malo bolje od npr. Xiaomi 14, S23 serije (jer su je degradirali nenormalnim sharpening-om), a telefoto i ultrawide su malo bolje od iP15 modela. I u rangu sa S24 serijom, uz malo prirodnije boje (subjektivno).
I na fotografskim sajtovima se veoma visoko kotira. Jedine kamere koje su stvarno bolje od OP 12 su Oppo Find X7 Ultra, Vivo X100 Pro/Ultra (pre svega telefoto moduli). I Pixel 6/7/8/9/Pro, za insta-ready HDR+ fotografisanje, koje i dalje nema pravu konkurenciju, svi ostali HDR modovi brljaju manje ili više.
Brutalan telefon za te pare, ali nažalost fablet dimenzija, i sa zakrivljenim ekranom, a i IP65 ne uliva baš poverenje u zaštitu od vode.

Pišem ovde jer je najaktuelnija tema.

Prešao sam juče na Gemini, i kroz 2 sata sam se vratio na Google Assistant.

Dve stvari su mi fascinantne: koliko Google Assistant savršeno radi na Pixel-u, bukvalno je supertelefon uz njega, i koliko je Gemini i dalje loš, pola stvari ne mogu da obavim na njemu što mogu na prvom, iako je LLM.

Biće mi jako žao ako ukinu GA i nateraju sve da pređu na Gemini, ali nadam se da će da se nađe neki način da se i to revertuje.

Izašao i review non pro modela kod Bugara. I ovaj non pro deluje kao ok uređaj

Pišem ovde jer je najaktuelnija tema.

Prešao sam juče na Gemini, i kroz 2 sata sam se vratio na Google Assistant.

Dve stvari su mi fascinantne: koliko Google Assistant savršeno radi na Pixel-u, bukvalno je supertelefon uz njega, i koliko je Gemini i dalje loš, pola stvari ne mogu da obavim na njemu što mogu na prvom, iako je LLM.

Biće mi jako žao ako ukinu GA i nateraju sve da pređu na Gemini, ali nadam se da će da se nađe neki način da se i to revertuje.
Naravno da će da ukinu i onda ide Gemini subscription za tričavih 200$/god.

Mislim da su fejlovali sa određivanjem cene potpuno, ne znam ko će da im plaća to..

Za nov model koji se tek pojavio 1190e i 256GB mnogo? 15Pro Max proše godine 256GB par stotina eur iznad te cene i bukvalno ništa novo (ako se sećam startna bila 1700-1800e), meni značilo što je lakši i zabljen pa mi to bilo opravdanje za zamenu, nervira me oštar S24U (seče ruke). Verujem da će cena za nove Pixel biti "normalna i realna" kada vidiš novu cenu iPhone (a mora ići gore, imaju opravdanje za dizanje, veći ekran i AI, to će tek biti tamo sada otkorovenje AI).
Pratim XL i za sada mu nisam nešto našao mane, mrwhosettheboss sa YT reče da je sređen modem i da ima dobar signal, svi hvale sjajan ekran i kamere. Izrada i dizajin mi se konačno sviđaju, a za softver im skidam kapu, Gemni radi top. Ima tekst u Guardian kako mu je pričao Gemnin gde ide do staze za rrčanje, koliko su dugačke, šta mu treba itd. stvarno gomila korisnih info može se izvuću (ne morate kucati i tražiti, slušate).

Ovaj testove radi na mobilnim podatcima. Po ovome bi trebalo da su sredili modem s obizrom da s24 ultra ima skroz dobru bateriju a ovde ga Pixel dobija
istine radi zaboravio je da iskljuci save mode na 20 posto koji automatski se pali , dobrih 4 minuta je tako radio pixel :)
na 4.42 - 4.47 od pocetka testa

Nazad
Vrh Dno