Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Kad ce moci bez shizuku?

Kada oficijelno dođu na naše tržište. Tako da verovatno nikada

Kada oficijelno dođu na naše tržište. Tako da verovatno nikada
Što je tako posebno kod Pixela da mora Google poseb no objaviti prodaju Pixela na nekom tržištu kako bi funkcije telefona (VoLTE) radile?
Mora li "domaći" opereater uključivati neku posebnu funkciju baš za Pixele, ili se šalj eneki update za Pixele koji su na dotičnom operateru?
Kako to da te VoLTE fore rade na nekim mrežama u istoj državi dok kod drugih operatera u istoj državi ne rade (Shizuku neuspješan)...?
Što je s Pixelima koji su kupljeni u USA, Japan ... a nalaze se u "domačim od Google-a nepodržanim" regijama/operaterima?

Kako to da su problemi samo s Pixelima, što je s Xiaomi, Huawei, ... telefonima? Zašto tamo nije problem?

Tako što im je to politika :)
Bukvalno imaju u kodu if klauzulu tipa ako nije iz liste suportovanih država/provajdera ne radi Volte.
Valjda je to odgovor na većinu pitanja gore :)

Kad ukljucite volte jel vam stoji 4g calling ili volte opcija pod sim karticom?

Volte.

Prilozi

• Screenshot_20250416-151510.png
    Screenshot_20250416-151510.png
    60.3 KB · Pregleda: 74
u IMS mi je selektovano:
enable VoLTE,
Enable enhanced 4g lte (lte+),
show 4g for LTE data icon.

Jel treba jos nesto?

Mislim da ti je bilo dovoljno samo da stikliras enable Volte.

Globaltel, dobio SMS o aktivaciji, međutim ne radi sa Shiziku.

Mislim da ti je bilo dovoljno samo da stikliras enable Volte.
Jel sizuku mora uvek aktivan da bude? Ja i pored toga sto nije aktivan imam HD pozive u listi poziva i pisalo je IMS registered kada sam posle restarta oper poterao app.

Ako dobro kapiram, shizuku/ims je da aktiviras volte opciju i posle ne mora sam servis da bude stalno aktivan?

Da.. posle možeš da ga odmah force zatvoris. Za ims ne znam, ali cenim da možeš i njega.
Naravno posle svakog updejta OS moraš opet da prođeš istu proceduru

Ne treba da ti bude upaljen, jer on služi samo da bi sa ims mogao da izmeniš config tamo neki.
Posle toga ti ne treba ništa. Sve možeš force close itd, čak i restart će da "preživi".
Naravno do sledećeg apdejta jer apdejt pregazi taj config pa moraš opet da odradiš.

Pisalo se dosta po forumu, ali evo da napišem opet. Na MTS sam, 8pro imam od novembra. Ne pamtim da sam ikada imao problem sa shizuku i volte.
Prva stvar koju sam uradio kada sam kupio telefon je kompletni apdejt sistema (pre nego što sam stavio karticu). Nakon stavljanja kartice, instalacija shizuku i odradio sve po uputstvu.
Sada čim vidim da postoji apdejt, odmah ga pokrenem. Nakon toga (posle svakog restarta), moram opet da odem u developer op, da aktiviran wifi debug, uparivanje i pokretanje servisa.
Ako postoji način da aktiviran nešto dodatno da ne moram posle restarta da radim sve ovo, bio bih zahvalan da neko napiše.
Sve radi bez problema.
U međuvremenu sam ubacio i eSim Yettel, isto radi bez problema.
Koje uputstvo za shizuku?

Nema šta, zgadili su mi ovaj telefon sa tim *******cijama oko mreže. Razmišljao sam da kupim, ali ne vrijedi toliko mozgati oko telefona koji i nije jeftin, lakše ga zaobići.
Iako se mobilni telefoni koriste za milion drugih stvari, u osnovi je to telefon. I ta funkcija telefona mora da bude perfektna. A da ne pričam za te pare, koliko koštaju Pikseli. I to je veći problem od Šaomijevog (nekada, vjerovatno ne više) senzora blizine koji brljavi. *** budeš nedostupan i bez mreže, koliko god dobra kamera bila, ne vrijedi kad osnovnu stvar ne radi.

Ovde se navodi da ako se koristi WiFi opcija nije potrebno rutovanje ali pise da je potrebno da se pokrece posle svako rebutovanja.

A neko je ovde napisao da hack radi do sledece nadogradnje?

Prilozi

• 1000017867.jpg
    1000017867.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 47
Ovde se navodi da ako se koristi WiFi opcija nije potrebno rutovanje ali pise da je potrebno da se pokrece posle svako rebutovanja.

A neko je ovde napisao da hack radi do sledece nadogradnje?
Posle svakog apdejta samo, ne posle restarta fona.
Odradi samo, pokretanje shizuku, uparivanje preko wireless debug, start shizuku, u ims enable volte i tjt. Bukvalno samo te korake i miran si do sledećeg apdejta sistema. Zanemari sve ostalo što piše tu.

Nema šta, zgadili su mi ovaj telefon sa tim *******cijama oko mreže. Razmišljao sam da kupim, ali ne vrijedi toliko mozgati oko telefona koji i nije jeftin, lakše ga zaobići.
Iako se mobilni telefoni koriste za milion drugih stvari, u osnovi je to telefon. I ta funkcija telefona mora da bude perfektna. A da ne pričam za te pare, koliko koštaju Pikseli. I to je veći problem od Šaomijevog (nekada, vjerovatno ne više) senzora blizine koji brljavi. *** budeš nedostupan i bez mreže, koliko god dobra kamera bila, ne vrijedi kad osnovnu stvar ne radi.
Hahahahaha... Možeš misliti koliko je dobar telefon kada i pored svih tih zezancija ljudi kupuju taj telefon 😂🤣😂🤣
Ja moram priznati da se nisam informisao pre kupovine, gledao sam samo sajtove sa karakteristikama telefona. Ovde sam došao tek nakon što sam već kupio telefon i moram priznati rešio sam skoro sve probleme. Sada tel radi dobro, nemam signal drop, imam VoLTE i brutalnu kameru.
Ali da nije prijatno iskustvo kada skontaš da si kupio fotoaparat, a ne telefon - nije. 🤷‍♂️

Posle svakog apdejta samo, ne posle restarta fona.
Odradi samo, pokretanje shizuku, uparivanje preko wireless debug, start shizuku, u ims enable volte i tjt. Bukvalno samo te korake i miran si do sledećeg apdejta sistema. Zanemari sve ostalo što piše tu.
I to je po svemu sudeći individualno. Kod mene traži da se pokrene servis posle svakog restarta. Ali dobra stvar je ta, što ja gotovo nikada ne restartujem telefon 😝

Koje uputstvo za shizuku?

Imaš u samoj aplikaciji step-by-step guide.

Hahahahaha... Možeš misliti koliko je dobar telefon kada i pored svih tih zezancija ljudi kupuju taj telefon 😂🤣😂🤣
Ja moram priznati da se nisam informisao pre kupovine, gledao sam samo sajtove sa karakteristikama telefona. Ovde sam došao tek nakon što sam već kupio telefon i moram priznati rešio sam skoro sve probleme. Sada tel radi dobro, nemam signal drop, imam VoLTE i brutalnu kameru.
Ali da nije prijatno iskustvo kada skontaš da si kupio fotoaparat, a ne telefon - nije. 🤷‍♂️

I to je po svemu sudeći individualno. Kod mene traži da se pokrene servis posle svakog restarta. Ali dobra stvar je ta, što ja gotovo nikada ne restartujem telefon 😝

Imaš u samoj aplikaciji step-by-step guide.
Moguće da je zato što ja imam 7 Pro, pa je možda i do modela.

Sad kad volte radi na pixelu za a1, razmišljam da uzmem 8 ili 8 pro. Ima li nekih generalnih mana na koje bih trebao da obratim pažnju? Na 8 sam video onu liniju na ekranu što se pojavi.

Više mi odgovara manji uređaj, ali mi je bitna baterija, pa me zanima koliko tu prednost ima pro u odnosu na običan?

Pokusao sam kod sebe da akitiviram VOLTE na A1 i kod mene i dalje ne radi uopste.
Stoji mi unregistered, pokusao par puta i nista.

Mali update, morao sam da uradim "reset network setting" u podesavanju telefona posle toga je odmah proradilo.
Cisto ako neko ima problem da pokusa ovo da uradi.

Zayebano je kad zavisis od nekog Suzukija. Sutra sa nekim update-om to Google moze ukinuti ili otezati, jer svaka nova verzija nova ogranicenja.

Zayebano je kad zavisis od nekog Suzukija. Sutra sa nekim update-om to Google moze ukinuti ili otezati, jer svaka nova verzija nova ogranicenja.
Za sada, barem kod mene, vec tri godine i svakog meseca novog apdejta, 2 velike verzije androida, radi sve bolje i bolje sto se tice mreze.
Tako da ne verujem da ce se u skorije vreme nesto zeznuti, moze samo bolje da bude tj da dodje zvanicna podrska.

Opet se zavisi od drugih. Moze developer Suzukija da ne izbaci podrsku za novi Android, ili Pixel IMS...

Imam i ja telefon koji nema zvanicno podrsku za ovaj region, pa ne moram raditi akrobacije za osnovnu funkciju telefona...

Sad kad konačno voLTE radi i na A1 i kad je telefon konačno "upotrebljiv" zna li neko neki način da u status baru telefona piše voLTE :)
Naravno bez ruta, ako je moguće!?

Da li je neko na Globaltel mrezi i kako mu se ponasa signal drop i ostalo? Imao sam Pixel 7 i ono je kad su presli sa A1 na MTS infrastrukturu bilo blagi uzas i jeza od nedostupnosti do prekidanja usred razgovora. Trenutno sam opet u fazi da menjam telefon pa ako neko ima iskustva sa 8-icom i Globaltelom bio bi zahvalan da podeli info.

Imam želju već duže vreme da uzmem Pixel, izbor mi je pao potencijalno na 8 pro model. Da li neko ima iskustva, kakva su i da li vredi uzimati u 2025. Pixel 8 pro?

Vrh Dno