Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Vidim da se neki i dalje premišljaju i planiraju da kupe P8P... Pa me interesuje obzirom da sam ja kupio P8 pre nekih mesec dana i jedva ga našao, gde ima da se kupi P8P jer ga ja nisam našao nigde na stanju? 🙃

S obzirom kakve su vesti za android 16 i pixel 8 pro, možda je bolja opcija razmišljati o 9ki.

Da, u ovoj iteraciji. U sledećim očekuj još veće razlike.
Kako su naveli, softverski apdejt zavisi od hardverskog, koji se veoma brzo odvija, tako da će noviji hardver (telefoni) dobijati sve nove softverske mogućnosti, dok će stariji izvisiti (što je i normalno, jer imaju stari hardver koji ne podržava te nove funkcionalnosti).
Uglavnom, zaključak je, iako Pikseli imaju 7 godina podršku za apdejt sistema, neće imati sve funkcionalnosti koje novi sistem nudi zbog hardverskih ograničenja. I to je normalno.
E sada, moj komentar se odnosi na razmišljanje prilikom kupovine novog telefona- da li kupiti noviji model sa savremenijim hardverom ili stariji (tipa godinu, godinu ipo)?
Moje razmišljanje je bilo - kupi pro verziju starijeg, nabudženiji je, jači - kvalitetniji hardver-, šljakaće to godinama sa apdejtovima vrhunski, i još ako je povoljniji- ekstra (npr, ja uzeo 8pro a ne 9ku čistu)...
Međutim, ove nove vesti su me naterale da porazmislim da li da promenim način razmišljanja.

Ima jedna sitna hardverska koju P8 i P8P nemaju u sebi.

Da, u ovoj iteraciji. U sledećim očekuj još veće razlike.
Kako su naveli, softverski apdejt zavisi od hardverskog, koji se veoma brzo odvija, tako da će noviji hardver (telefoni) dobijati sve nove softverske mogućnosti, dok će stariji izvisiti (što je i normalno, jer imaju stari hardver koji ne podržava te nove funkcionalnosti).
Uglavnom, zaključak je, iako Pikseli imaju 7 godina podršku za apdejt sistema, neće imati sve funkcionalnosti koje novi sistem nudi zbog hardverskih ograničenja. I to je normalno.
E sada, moj komentar se odnosi na razmišljanje prilikom kupovine novog telefona- da li kupiti noviji model sa savremenijim hardverom ili stariji (tipa godinu, godinu ipo)?
Moje razmišljanje je bilo - kupi pro verziju starijeg, nabudženiji je, jači - kvalitetniji hardver-, šljakaće to godinama sa apdejtovima vrhunski, i još ako je povoljniji- ekstra (npr, ja uzeo 8pro a ne 9ku čistu)...
Međutim, ove nove vesti su me naterale da porazmislim da li da promenim način razmišljanja.
Ovako iOS ekosistem funkcionise od samog pocetka

Konačno sam i ja kupio 8 Pro (posle 6 meseci premišljanja). Radili su pozivi odmah (mts mreža), ali u lošijem kvalitetu, vrv bi radilo u gradu ok, ali sam odradio shizuku i naravno kvalitet zvuka je mnogo bolji posle. Inače zadovoljan sam telefonom generalno, video i fotke vrlo dobre, osim portret moda (što sam i video kod testova) gde ima problema sa ivicama tako da to neću ni korisiti.
Jedino nisam zadovoljan baš baterijom, osećaj mi je kao da je telefon star 3 godine bar a nov je. Koristim manju rezoluciju ekrana, dark mode, adaptive brightness bez igranja i sa minimalnim korišćenjem tipa nekoliko Viber poruka, 5-6 fotki i do pola sata interneta dnevno baterija jedva izdrži dan. Šta bi tek bilo da stvarno i koristim telefon? :) . Sećam se kada sam prethodni telefon kupio, Redmi Note 5 Pro, lagano dan i po izdržao sa mnogo više korišćenja. No dobro, nisam ni očekivao ništa specijalno što se baterije tiče, tako je kako je, svakako je ovo za oko 500€ solidan telefon da odličnim kamerama.

Nešto tu nije u redu.
Punim bateriju na 80%, skidam sa punjača u 7 ujutru.
Ništa od podešavanja nisam smanjivao radi produžetka baterije, sve je default.
Dobar deo dana sam na insta, ovde na forumu, vesti, viber, pozivi, mejlovi, fotkanje, muzika (spotify).
Oko 23h baterija mi bude oko 35% osim danima kada ga baš preteram sa korišćenjem.
Kada sam je punio na 100%, uveče je bila na 50-45%.
Ovo što si ti napisao ja ne smatram za korišćenje telefona (po mom mišljenju, minimalno korišćenje).

Meni baterija kada koristim samo wifi traje čudo. Znam da je veoma dugo. A preko mreže 5G i još nakačen (link to windows) na lapitopi i hotspot na isti jer ovde je slab wifi u smeštaju, dosta kraće.

Poslednja izmena:
Konačno sam i ja kupio 8 Pro (posle 6 meseci premišljanja). Radili su pozivi odmah (mts mreža), ali u lošijem kvalitetu, vrv bi radilo u gradu ok, ali sam odradio shizuku i naravno kvalitet zvuka je mnogo bolji posle. Inače zadovoljan sam telefonom generalno, video i fotke vrlo dobre, osim portret moda (što sam i video kod testova) gde ima problema sa ivicama tako da to neću ni korisiti.
Jedino nisam zadovoljan baš baterijom, osećaj mi je kao da je telefon star 3 godine bar a nov je. Koristim manju rezoluciju ekrana, dark mode, adaptive brightness bez igranja i sa minimalnim korišćenjem tipa nekoliko Viber poruka, 5-6 fotki i do pola sata interneta dnevno baterija jedva izdrži dan. Šta bi tek bilo da stvarno i koristim telefon? :) . Sećam se kada sam prethodni telefon kupio, Redmi Note 5 Pro, lagano dan i po izdržao sa mnogo više korišćenja. No dobro, nisam ni očekivao ništa specijalno što se baterije tiče, tako je kako je, svakako je ovo za oko 500€ solidan telefon da odličnim kamerama.
Gde si uspeo da nađeš da ga kupiš? Ja sam ga tražio pre oko mesec dana i niko ga nije imao na stanju.

Nešto tu nije u redu.
Punim bateriju na 80%, skidam sa punjača u 7 ujutru.
Ništa od podešavanja nisam smanjivao radi produžetka baterije, sve je default.
Dobar deo dana sam na insta, ovde na forumu, vesti, viber, pozivi, mejlovi, fotkanje, muzika (spotify).
Oko 23h baterija mi bude oko 35% osim danima kada ga baš preteram sa korišćenjem.
Kada sam je punio na 100%, uveče je bila na 50-45%.
Ovo što si ti napisao ja ne smatram za korišćenje telefona (po mom mišljenju, minimalno korišćenje).
Pa i meni je ovo veoma čudno, ali za sada je tako nekako. Koristim ga nekoliko dana, možda se popravi pa postane štedljiviji :sneaky:. Inače kada mislim "jedva izdži dan" to znači padne na blizu 20%. Npr. trenutno je na 85% a skinuo ga sa punjača u pola 8 bio na 95%, od tada sam samo pričao malo telefonom i 20 min neta. Videću večeras oko 22h, valjda neće ispod 40%.
Gde si uspeo da nađeš da ga kupiš? Ja sam ga tražio pre oko mesec dana i niko ga nije imao na stanju.
U NS, poslao sam ti poruku..

Poslednja izmena:
Jesam skinuo sve apdejte prvo. E vidiš ne sećam se da li sam ga resetovao posle baš. :unsure:

Ajd da dopunim, ako sam vec juce kritikovao bateriju (da, neko ko hoce da kupi P8 pro, ne pomisli da nesto nije u redu). Sada deluje sve ok. Sinoc baterija bila na 63%, trenutno na 45% bez punjenja od juce ujutru. Naravno sa dosta malo koriscenja. Ovo je to sto sam i ocekivao. Ne znam sta je bilo, u prvih 4-5 dana od ubacivanja kartice baterija je bila kilava kao sto sam i spominjao, juce popodne sam ga restartovao (moguce i prvi put posle apdejta raznih ne secam se) i valjda ce drzati i dalje ovako solidno.

Malo uvek treba dok sve "legne", baterija je bolja tek par dana nakon apdejta i restarta nakon apdejta.

Потребна ми је помоћ око Шизуку-а.
Радио сам по упутству са овог линка.

Одрадим све како лик каже.
Инсталирам Шизуку
Упалим УСБ Дебаг и Вајрлес Дебуг.
Упарим Шизуку,укуцам код.
Инсталирам Пиклес ИМС.
Дам му све дозволе.
У њему упалим опције за Волте и она друга.
До овог дела све пролази ок.
Проблем настаје кад се куца ##4636##
Да одем на Информације о телефону,па оне 3.тачкице и ту пише ово са прве слике.
Где грешим?

А1 је у питању.

Prilozi

• Screenshot_20250518-154021.png
    Screenshot_20250518-154021.png
    154.3 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_20250518-153423.png
    Screenshot_20250518-153423.png
    98.4 KB · Pregleda: 18
  • Screenshot_20250518-153438.png
    Screenshot_20250518-153438.png
    117.3 KB · Pregleda: 9
  • Screenshot_20250518-154837.png
    Screenshot_20250518-154837.png
    29.7 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_20250518-154239.png
    Screenshot_20250518-154239.png
    68.2 KB · Pregleda: 16
Poslednja izmena:
Потребна ми је помоћ око Шизуку-а.
Радио сам по упутству са овог линка.

Одрадим све како лик каже.
Инсталирам Шизуку
Упалим УСБ Дебаг и Вајрлес Дебуг.
Упарим Шизуку,укуцам код.
Инсталирам Пиклес ИМС.
Дам му све дозволе.
У њему упалим опције за Волте и она друга.
До овог дела све пролази ок.
Проблем настаје кад се куца ##4636##
Да одем на Информације о телефону,па оне 3.тачкице и ту пише ово са прве слике.
Где грешим?

А1 је у питању.

Obrati pažnju kada radiš wireless debugging na detalj da moraš da podeliš ekran tako da ti šifra bude vidljiva dok je kucaš. Razlog nije da bi video šifru, već da taj prozor ostane aktivan dok radiš povezivanje. Jer onog trenutka kada spustiš taj prozor šifra postaje nevažeća.
To mi za sada jedino pada na pamet.

Разумео сам то и увек се лепо повеже и упари.
Колико сам приметио,екран не мора да се дели као на снимку,сам телефон избаци два прозора да се види шифра кад се куца.
И повеже се лепо и упари.

Jesi li siguran da imas VoLTE uslugu aktiviranu kod operatera?

Сад сам причао са корисничким сервисом.
По њима та опција се пали кроз подешавање телефона.
Требало је да се активирају ове две опције што сам обележио црвеном. Ја нисам могао да их активирам зато што су биле бледе те опције,ту су али не могу да уђем у њих.
Рекли су ми да апалим авионски мод,рестарт и да ћу добити приступ.
Што се и десило,покушао цео процес опет и опет исто.Screenshot_20250518-172224~2.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno