Ovako iOS ekosistem funkcionise od samog pocetkaDa, u ovoj iteraciji. U sledećim očekuj još veće razlike.
Kako su naveli, softverski apdejt zavisi od hardverskog, koji se veoma brzo odvija, tako da će noviji hardver (telefoni) dobijati sve nove softverske mogućnosti, dok će stariji izvisiti (što je i normalno, jer imaju stari hardver koji ne podržava te nove funkcionalnosti).
Uglavnom, zaključak je, iako Pikseli imaju 7 godina podršku za apdejt sistema, neće imati sve funkcionalnosti koje novi sistem nudi zbog hardverskih ograničenja. I to je normalno.
E sada, moj komentar se odnosi na razmišljanje prilikom kupovine novog telefona- da li kupiti noviji model sa savremenijim hardverom ili stariji (tipa godinu, godinu ipo)?
Moje razmišljanje je bilo - kupi pro verziju starijeg, nabudženiji je, jači - kvalitetniji hardver-, šljakaće to godinama sa apdejtovima vrhunski, i još ako je povoljniji- ekstra (npr, ja uzeo 8pro a ne 9ku čistu)...
Međutim, ove nove vesti su me naterale da porazmislim da li da promenim način razmišljanja.
Gde si uspeo da nađeš da ga kupiš? Ja sam ga tražio pre oko mesec dana i niko ga nije imao na stanju.Konačno sam i ja kupio 8 Pro (posle 6 meseci premišljanja). Radili su pozivi odmah (mts mreža), ali u lošijem kvalitetu, vrv bi radilo u gradu ok, ali sam odradio shizuku i naravno kvalitet zvuka je mnogo bolji posle. Inače zadovoljan sam telefonom generalno, video i fotke vrlo dobre, osim portret moda (što sam i video kod testova) gde ima problema sa ivicama tako da to neću ni korisiti.
Jedino nisam zadovoljan baš baterijom, osećaj mi je kao da je telefon star 3 godine bar a nov je. Koristim manju rezoluciju ekrana, dark mode, adaptive brightness bez igranja i sa minimalnim korišćenjem tipa nekoliko Viber poruka, 5-6 fotki i do pola sata interneta dnevno baterija jedva izdrži dan. Šta bi tek bilo da stvarno i koristim telefon?. Sećam se kada sam prethodni telefon kupio, Redmi Note 5 Pro, lagano dan i po izdržao sa mnogo više korišćenja. No dobro, nisam ni očekivao ništa specijalno što se baterije tiče, tako je kako je, svakako je ovo za oko 500€ solidan telefon da odličnim kamerama.
Pa i meni je ovo veoma čudno, ali za sada je tako nekako. Koristim ga nekoliko dana, možda se popravi pa postane štedljivijiNešto tu nije u redu.
Punim bateriju na 80%, skidam sa punjača u 7 ujutru.
Ništa od podešavanja nisam smanjivao radi produžetka baterije, sve je default.
Dobar deo dana sam na insta, ovde na forumu, vesti, viber, pozivi, mejlovi, fotkanje, muzika (spotify).
Oko 23h baterija mi bude oko 35% osim danima kada ga baš preteram sa korišćenjem.
Kada sam je punio na 100%, uveče je bila na 50-45%.
Ovo što si ti napisao ja ne smatram za korišćenje telefona (po mom mišljenju, minimalno korišćenje).
U NS, poslao sam ti poruku..Gde si uspeo da nađeš da ga kupiš? Ja sam ga tražio pre oko mesec dana i niko ga nije imao na stanju.
Потребна ми је помоћ око Шизуку-а.
Радио сам по упутству са овог линка.
Одрадим све како лик каже.
Инсталирам Шизуку
Упалим УСБ Дебаг и Вајрлес Дебуг.
Упарим Шизуку,укуцам код.
Инсталирам Пиклес ИМС.
Дам му све дозволе.
У њему упалим опције за Волте и она друга.
До овог дела све пролази ок.
Проблем настаје кад се куца ##4636##
Да одем на Информације о телефону,па оне 3.тачкице и ту пише ово са прве слике.
Где грешим?
А1 је у питању.
А где се то подешава?Carier vanity jesi podesio?
Да одрадим то па опет по упутству или?Reset network settings odradi
Jesi li odradio reset network settings, da li radi sada?А где се то подешава?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari