Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Pisalo se dosta po forumu, ali evo da napišem opet. Na MTS sam, 8pro imam od novembra. Ne pamtim da sam ikada imao problem sa shizuku i volte.
Prva stvar koju sam uradio kada sam kupio telefon je kompletni apdejt sistema (pre nego što sam stavio karticu). Nakon stavljanja kartice, instalacija shizuku i odradio sve po uputstvu.
Sada čim vidim da postoji apdejt, odmah ga pokrenem. Nakon toga (posle svakog restarta), moram opet da odem u developer op, da aktiviran wifi debug, uparivanje i pokretanje servisa.
Ako postoji način da aktiviran nešto dodatno da ne moram posle restarta da radim sve ovo, bio bih zahvalan da neko napiše.
Sve radi bez problema.
U međuvremenu sam ubacio i eSim Yettel, isto radi bez problema.
Sve isto kao ti sam uradio... Ipak meni se dešavao signal drop i po nekoliko puta dnevno.

Imao sam sličan problem i to sam ovako rešio, oba broja su mi MTS, eSim privatni, a SIM sližbeni broj. Od momenta kad sam ovako podesio više nikad nisam imao problem. Pixel 6a je u pitanju.
Hvala za ovaj info. Probao sam i za sada je signal daleko stabilniji. Pojma nemam u čemu je caka, ali evo već skoro 24h nisam primetio nijedan signal drop.

Inače, koliko sam skontao shizuku hack služi samo da se omogući VoLTE, ne pomaže u stabilnosti signala? Prosto mi je neverovatno da isti telefon, na istoj mreži može toliko različito da se ponaša? Neki nemaju nikakav problem, dok neki (poput mene :() muku muče.

Na G6Pro radi VoLTE kako treba, na A1 mreži mi je stigla SMS poruka od operatera: "Od danas na ovom broju imate VoLTE uslugu, koja Vam donosi bolju pokrivenost i dostupnost usluga..." Ono što sam primetio je mala ikonica HD koja se pojavljuje pored tajmera kada traje poziv i u listi poziva. Primetno je da se pozivi uspostavljau odmah nakon biranja kontakta odnsono dial -up. To pre nije bilo, čekalo se par sekundi dok se ne čuje zvuk da zvoni ili je zauzet korisnik kojeg pozivam. Shizuku i Pixel IMS su bili aktivni ali koliko sam primetio i u neaktivnom stanju ova opcija HD poziva nekako radi.

Imam još jedno pitanje za vas... Gde ste kupili punjač za vaše Pixel telefone? Obzirom da kod nas ne postoji zvanična prodaja, prinuđen si da kupuješ sa KP, ali se plašim da ne uvaljuju kopije jer su cene punjača daleko ispod regularnih cena u inostranstvu?! Kako se njima isplati da prodaju po nižoj ceni? Kako uopšte da znam da li je original?
Radije bih kupio od drugog proizvođača sa istim karakteristikama, ali bar da znam da je original i prošao neki QC.

Imam još jedno pitanje za vas... Gde ste kupili punjač za vaše Pixel telefone? Obzirom da kod nas ne postoji zvanična prodaja, prinuđen si da kupuješ sa KP, ali se plašim da ne uvaljuju kopije jer su cene punjača daleko ispod regularnih cena u inostranstvu?! Kako se njima isplati da prodaju po nižoj ceni? Kako uopšte da znam da li je original?
Radije bih kupio od drugog proizvođača sa istim karakteristikama, ali bar da znam da je original i prošao neki QC.
Kupio sam sa TEMU dva punjača univerzalna, imaju PD standard, Gan itd...25w usb c/18w usb a, total do 45w. Puni tim brzinama i Google, Samsung, Iphone..ono što je bitno da čitate recenzije i da obavezno kupite kvalitetan USB kabel, e sada ima i tu caka, recimo USB kablovi sto su se prodavali u našim LIDL prodavnicama su super, licencirani su i imaju i PD I GaN standarde 25/45/65w max. Sve preko 65w ne koristiti LIDL USB ili ne proveren Ali/Temu USB

Pročitao sam ovaj thread i vidim da su mišljenja podeljena. U poslednjem trenutku sam odustao od kupovine "Google punjača" sa kupujem prodajem jer mi je dosta smrdelo na kopiju.
Neko je pomenuo Ikea punjač kao dobru alternativu i evo šta Gemini kaže o tome...

Prilozi

• Screenshot_20250414-142749.png
    Screenshot_20250414-142749.png
    357.6 KB · Pregleda: 119
Jel moze jos neko da potvrdi proba volte na Pixelu, 7-8-9?

Jel moze jos neko da potvrdi proba volte na Pixelu, 7-8-9?
VoLTE radi sa shizuku hack-om na mts i yettel, na A1 ne radi. Ali veći problem je da li će telefon uopšte raditi, odnosno da li će gubiti skroz signal. Ja sam nekako uspeo to da rešim (za sada). Pisao sam gore o tome.

Ma znam ja to, imam pixele odavno, nego se sada pocela da pojavljuje info da je na a1 proradio volte. Pa pitam jel probao neko.

Na G6Pro radi VoLTE kako treba, na A1 mreži mi je stigla SMS poruka od operatera: "Od danas na ovom broju imate VoLTE uslugu, koja Vam donosi bolju pokrivenost i dostupnost usluga..." Ono što sam primetio je mala ikonica HD koja se pojavljuje pored tajmera kada traje poziv i u listi poziva. Primetno je da se pozivi uspostavljau odmah nakon biranja kontakta odnsono dial -up. To pre nije bilo, čekalo se par sekundi dok se ne čuje zvuk da zvoni ili je zauzet korisnik kojeg pozivam. Shizuku i Pixel IMS su bili aktivni ali koliko sam primetio i u neaktivnom stanju ova opcija HD poziva nekako radi.
Ja sam na a1 pripejdu i ne radi mi volte, u IMS-u je unregistered.
Da li neko moze jos da potvrdi da mu radi VoLTE na a1? Btw ja sam na P6Pro.
Ma znam ja to, imam pixele odavno, nego se sada pocela da pojavljuje info da je na a1 proradio volte. Pa pitam jel probao neko.
I mene to zanima, za a1. Za mts i yettel znamo da radi

Probao sam ja moj 6A, poziv uopste ne radi kada se iskljuci 2g. Na Xiaomi 13 radi VoLTE normalno sa tom karticom.

jel si stavljao shizuku/pixel ims?

Nisam, vratio sam karticu u Xiaomi 13.

Edit:
Evo sada sam probao da u Pixel IMS omogucim VoLTE i rade pozivi bez 2g i HD ikonica stoji pored poziva u listi. I veza se uspostavlja prilicno brzo.

Poslednja izmena:
Da i, IMS status stoji registered.

Prilozi

• Screenshot_20250414-161515.png
    Screenshot_20250414-161515.png
    57.8 KB · Pregleda: 99
Op op
EDIT: Pixel 6 Pro

Prilozi

• Screenshot_20250414-164410.png
    Screenshot_20250414-164410.png
    74.8 KB · Pregleda: 93
Jos samo neko da uzme da pozove nekoga i da uradi ss da mu se net nije ugasio i da nije spala mreza na 3g i mozemo da kazemo da je resen ogroman problem nedostatka podrske za A1 za volte na pixelima u Srbiji.
Ali verujem da je to to.
Barem se ne ogranicavamo na dva operatera zbog gluposti.

A1 je ugasio 3G skroz, ostaje na LTE tokom poziva, uspostavljanje veze u roku od 2sek, u odnosu na 6-7sek ranije. Na A1 prepaid-u sam.

Hvala za ovaj info. Probao sam i za sada je signal daleko stabilniji. Pojma nemam u čemu je caka, ali evo već skoro 24h nisam primetio nijedan signal drop.
Jel sad ok, nisi imao više problema?

Isto preporuka za Anker punjač, ja sam doduše uzeo za pixel 6a od 20w, skoro 2 godine imam telefon i baterija mi nije ništa slabija.
Tek prosle nedelje sam primetio preko aBattery da mi Battery Health (Maximum capacity) pao na 99%.
U podešavanjima baterije mi je podešen Adaptive Charging od početka.

Jel sad ok, nisi imao više problema?

Isto preporuka za Anker punjač, ja sam doduše uzeo za pixel 6a od 20w, skoro 2 godine imam telefon i baterija mi nije ništa slabija.
Tek prosle nedelje sam primetio preko aBattery da mi Battery Health (Maximum capacity) pao na 99%.
U podešavanjima baterije mi je podešen Adaptive Charging od početka.
Nisam imao problema sa signalom evo već 2 dana. 😎
A za punjač sam se odlučio da bude Ikein. Kada Gemini kaže da je ok, nemam ja tu šta da mudrujem 🤣😂😂

Tačno ću se roknuti.... Od večeras nemam internet. Sada nemam problema sa signal dropom, mogu da zovem i da primam pozive ali mobilni internet ne radi.
Shizuku radi, piše da je sve ok, ali uz ikonicu za signal stoji uzvičnik i internet ne radi.
MTS mreža. Ima li ko sličnih problema?

Prilozi

• Screenshot_20250415-211309.png
    Screenshot_20250415-211309.png
    85.4 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20250415-211243.png
    Screenshot_20250415-211243.png
    69.3 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20250415-211222.png
    Screenshot_20250415-211222.png
    103 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20250415-211202.png
    Screenshot_20250415-211202.png
    9.2 KB · Pregleda: 38
Rešio sam problem. Za sve one koji se susreću sa istim problemom... U Access Point Names mi je iz nekog razloga bila odabrana druga opcija mts wap.
Promenio sam na MTS intermet RS i sada radi.

Prilozi

• Screenshot_20250415-215933.png
    Screenshot_20250415-215933.png
    28.5 KB · Pregleda: 46
Bravo, stvarno je resilo problem. Ne znam zasto se prebacilo na wap...
Nemam pojma. Nisam ništa menjao, samo sam primetio danas popodne da nemam internet. Prvo sam posumnjao na shizuku, a onda sam skontao da mi radi LTE mreža i da mogu da telefoniram, samo mi internet ne radi.
Evo već dva sata se zezam sa tim i posle 100 različitih kombinacija, na red je došao i APN i odmah sam video gde može biti problem.
🤷‍♂️

Ovo što pišete da Volte radi na A1 podrazumeva da je potreban shizuku, tj da pre nije radilo ni sa shizuku a sad radi?

Nazad
Vrh Dno