Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Dodatni senzor koji su svi mislili da je kao na apple ustvari je senzor za temperaturu..

Što se tiče kupovine u Svici legalno, ako sada ima 7a i fold onda će biti i p8pro a ako nema neće.

Sto sad mrace sa tim senzorom za temperaturu, kasne godinu dve :)

I za šta će se on koristiti? Svi imaju vremenske prognoze na telefonima koje pokazuju trenutnu temperaturu

Poslednja izmena:
^ contactless termometar.
Ne znaju vise sta da izmisle novo, pa izmisljaju nepotrebne gluposti. Sigurno ce ovo predstaviti kao 'game changing' feature kad dodje vreme za to.

Meni to više liči na RGBC-IR senzor, odnosno neki vid color-sensing tehnologije, koja ima ulogu da preciznije odredi WB na fotografijama. Što je dobra stvar, jer još od Nexusa Google kamere (neki kažu zbog tipa senzora, a realnije zbog HDR+ algoritma) mogu da promaše WB, pa uz agresivan HDR taj (obično hladniji WB) pojačava utisak da se radi o skrinšotu iz neke igre, a ne o fotografiji. To se posebno dešava u zahtevnim svetlosnim uslovima, kada HDR+ pretera i neretko potpuno promaši WB. Tako da je moguće da je neko pri prevodu procurelih podataka samo pogrešno preneo sve to.

Evo ovde ima objašnjenje tog dodatnog senzora:

Imam RGBC-IR na XZ2 i uglavnom radi baš dobro, sviđa mi se kako ''pogađa'' boje i WB u zahtevnijim svetlosnim uslovima, npr. pri jakom suncu u gustoj šumi (''sukob'' svetla koje prži i tamnih senki, zelenila i slično).

Evo 2 primera, akcenat je na bojama i WB, koje su u realnosti stvarno bile ovoliko tople a mnoge kamere ovde ili sve stope u žutilo, ili zbog agresivnog HDR-a promaše WB i sve vuče na plavkasto/hladno.

Poslednja izmena:
As previously reported, Pixel 8’s Tensor G3 chip also won’t bring any changes to the modem, which probably isn’t a big deal considering the major upgrade that came with the Exynos 5300 modem in Tensor G2. In a previous test, we found the Pixel’s modem performance comparable to Qualcomm.

Text koji sam gore kacio. Očigledno njima u USA modem ne pravi prevelik problem.

Nameravao sam uzeti P8Pro, (eventualno fold), teška priča ako bude tako sa modemom.

Pixel-8-and-Pixel-8-Pro-camera-leak-image-1200w-675h.png.webp

Google Pixel 8 Pro:
UltraWide: Sony IMX787 (64 MP) - 0.49x zoom ratio
Wide: Samsung GN2 (50 MP)
TelePhoto: Samsung GM5 (48 MP) - 5x zoom ratio
Selfie: Samsung 3J1 (11 MP)

Poslednja izmena:
Slazem se da smaraju veliki telefoni, ali 8 pro na papiru (za kamere) izgleda odlicno 👏

Mene interesuju dimenzije obične osmice.

70.8 sirina? A taman mislio S23 da uzmem :D

But for the upcoming Pixel 8 lineup, the company will reportedly switch to a newer ISOCELL GN2 offering from Samsung, which is about 35% bigger compared to GN1.
More importantly, the sensor supports Staggered HDR, which allows the camera to simultaneously take a long and short exposure shot, reducing motion blur and ghosting.
The upcoming Pixel 8 Pro will reportedly use the 64MP Sony IMX787 sensor as its ultrawide camera, which is about twice the size of the Pixel 7 Pro's 12MP ultrawide shooter.
Google will apparently use a more powerful 8x8 VL53L8 ToF sensor on the Pixel 8 Pro, which should help further reduce autofocus times and speed.
Melexis MLX90632 sensor is meant for high-precision non-contact temperature measurements.

Poslednja izmena:
Očekivano mat leđa kao na pixel foldu :)
Ko će dočekati oktobar..

Nisam ispratio, kakve se cene ocekuju za P8Pro?

Nadamo se iste. Videćemo. Za sada nema nikakvih informacija.

Izgleda da ce Tensor biti dobar SoC za 2 godine, da nece biti derivat Exynosa i da ce ga proizvoditi TSMC u 3nm proizvodnom procesu:

Vrh Dno