Šta je novo?

Google Pixel 7

Februarski update 17,33MB.

Pozdrav svima, imam Google Pixel 7 Pro, i želeo bih da mu zamenim displej pošto mi je telefon pao i pojavila se jedna vodoravna linija. Da li neko od vas ima iskustva sa zamenskim displejima koji se prodaju na KP-u za nekih 90-100e?

To su 99% kineske kopije. Original displej je oko 200e i možeš verovatno da ga naručiš sa ifixit sajta ako ima neko da ti ga donese iz De npr.

Pozdrav svima, imam Google Pixel 7 Pro, i želeo bih da mu zamenim displej pošto mi je telefon pao i pojavila se jedna vodoravna linija. Da li neko od vas ima iskustva sa zamenskim displejima koji se prodaju na KP-u za nekih 90-100e?
Jao, druže, imamo isti problem, s tim što meni nije pao telefon, nego je bio u džepu i kad sam ga izvadio imao šta da vidim. Ako saznaš nešto, javi molim te

To su 99% kineske kopije. Original displej je oko 200e i možeš verovatno da ga naručiš sa ifixit sajta ako ima neko da ti ga donese iz De npr.

Hvala na odgovoru, pretpostavljao sam da je kopija nego čisto me interesuje da li je neko probao baš tu kopiju pošto mi je original skup :)

Ili koristite polomljen ekran ili kupite nov 6 pro/7 pro za malo više novca :) Ili se isprsite za nešto novije :)
Niti znate kakav zamenski ekran ćete dobiti a preskup je, niti znate kako će vam neko taj ekran namestiti.
Ja koristim 6 pro polomljen, ranije bi me to izluđivalo, sad me baš briga, dok gura gura :)

Pixel 7 i A1, telefon cesto nedostupan (pozivi), signal dobar, internet radi (ali ne radi tokom poziva). U call centru kazu probajte karticu u drugom telefonu... Sad citam ovde za VoLTE i Shizuku ali mi nije jasno da li treba aktivirati ili deaktivirati, kako uopste znati da li je aktivirano kod operatera?

Mislim da ti ništa neće pomoći sem prelaska na drugi telefon ili drugu mrežu. A1 Volte iz nekog razloga ne radi sa pixel uređajima a pošto a1 gasi 3g mrežu po Srbiji biće ti sve teze da koristiš pixel za razgovore na toj mreži.

probao bih još prelazak na beta kanal, ja u CG imam podršku za 5g i VoLTE i bez shizuku zezancija, Android 16 beta 2 (operater One)

Mislim da ti ništa neće pomoći sem prelaska na drugi telefon ili drugu mrežu. A1 Volte iz nekog razloga ne radi sa pixel uređajima a pošto a1 gasi 3g mrežu po Srbiji biće ti sve teze da koristiš pixel za razgovore na toj mreži.
Ovde je vec ugasio, ali kako onda nekad rade pozivi (na istoj lokaciji), preko 4G ili prebaci na 2G?

imaš opciju "allow 2g" u podešavanjima za operatera/mrežu, čekiraj je ako nije čekirana. Mislim da je po difoltu ugašena. Takođe možeš da probaš da ugasiš i adaptive connectivity

Probacemo mada citam i ovo pa ne znam da li da pokusavam:
I na A1 pije vodu hack, ali da se eksplicitno ugasi volte. Mislim da na a1 telefon ostane u nekom međustanju, niti radi volte niti telefon kaže mreži da neće volte. Posle šizuku haka kada se pojavi volte podešavanje, ugasim volte u podešavanjima mreže (telefon eksplicitno kaže mreži da ne želi volte) i onda pozivi šljakaju bez problema. Bez gašenja pozivi nekad seckaju. Sa ugašenim volte u podešavanjima nikada nisam imao problem sa pozivima (6 pro na a1).
Meni su na a1 ponekad stizale poruke o propuštenim pozivima i ponekad su sami pozivi seckali/gubio se glas sagovornika. Od kada gasim volte u podešavanjima mreže (posle šizuku haka), te probleme nemam.

Btw sam signal je odličan, sa jačinom signala nikada nisam imao problema.
U slucaju A1 moras da deaktiviras kod operatera, ne vredi na telefonu da menjas.
Neko kaže da se rešava tako što se volte iskluči kod operatera direktno, neko kad se uključi preko sizukua

Probacemo mada citam i ovo pa ne znam da li da pokusavam:
Poenta price je da volte ne radi na a1 i sa shizuku, pa su ljudi zvali a1 da im deaktivira sistemski i onda nije pravio problem, sve dok je aktiviran kod njih sistemski je pravio problem.

Ja sam jos neki dan na A1, iskljucen je 3G (u Nisu), juce u centru grada nisam mogao da ostvarim poziv, tek iz treceg puta - prva dva puta mi je izbacivao poruku da mreza nije dostupna. Tako da je 2G only problematican. Takodje cesto dobijam SMS o propustenim pozivima, o kvalitetu poziva i da ne govorim (nekada toliko deformise glas, da ne mogu da prepoznam sagovornika)... Pixel i A1 ne idu zajedno nikako :(

Da, sada kada su iskljucili 3g, nema poente imati pixel ako imas A1 karticu i to je to za sada, dok ne podrze zvanicno kod nas volte i slicno.

Ima li neko problem sa Shizuku da se stalno gasi? Dozvolio sam da bude ono izuztak od battery optimization i da može da radi u pozadini stalno ali iz nekog razloga se stalno gasi

Poenta price je da volte ne radi na a1 i sa shizuku, pa su ljudi zvali a1 da im deaktivira sistemski i onda nije pravio problem, sve dok je aktiviran kod njih sistemski je pravio problem.
Mislio sam da Google ne podrzava VoLTE u Srbiji a Shizuku sluzi za zaobilazenje tog ogranicenja, ali to izgleda vazi za ostale operatere, ne i A1. Ako A1 nece da iskljuci VoLTE kao drugima
Nikako. Rekli mi da ja ne koristim VoLTE iako mi je ukljucen i da ako ga ukljucim u telefonu i azuriram telefon, sve da bude bolje. Dzaba sam se trudio da objasnim.
da li instaliranje Shizuku i onda gasenje VoLTE u podešavanjima mreže moze da popravi situaciju? Ili ne menja nista, ostaje lutrija da li ce prebaciti na 2G ili ne?
imaš opciju "allow 2g" u podešavanjima za operatera/mrežu, čekiraj je ako nije čekirana. Mislim da je po difoltu ugašena. Takođe možeš da probaš da ugasiš i adaptive connectivity
Dozvoli 2G je vec bilo ukljuceno a to drugo sam sinoc ugasio pa cemo videti,

Mislio sam da Google ne podrzava VoLTE u Srbiji a Shizuku sluzi za zaobilazenje tog ogranicenja, ali to izgleda vazi za ostale operatere, ne i A1. Ako A1 nece da iskljuci VoLTE kao drugima

da li instaliranje Shizuku i onda gasenje VoLTE u podešavanjima mreže moze da popravi situaciju? Ili ne menja nista, ostaje lutrija da li ce prebaciti na 2G ili ne?

Dozvoli 2G je vec bilo ukljuceno a to drugo sam sinoc ugasio pa cemo videti,
Ako imaš A1, jedino što je ljudima radilo je da ne aktiviraju shizuku uopšte i traže od A1 da im iz sistema isključi VoLTE, e sad da li to i dalje radi, stvarno ne znam..
Da, na A1 ne radi VoLTE ni sa shizuku ni bez, a na ostalima radi uz shizuku i ims.

Meni nisu hteli da iskljuce VoLTE na broju u A1. Objasnjavao, ali nisu hteli.

Meni pomaže na A1. Mislim da telefon u tom slučaju ne ostaje u nekom "limbu" kad eksplicitno kaže mreži da ne želi VoLTE.
Mada kako gase 3g mrežu i onda ostajemo samo na 2g mreži za pozive, izgleda da nam uskoro neće biti pomoći na A1 i pixelima.

U Pirotu je valjda isto ugašen 3g (pročitao ovde na forumu) ali za sada nemam problema s pozivima. Ugasio sam VoLTE u podešavanjima mreže preko šizikua.

vidim izašao andro 15 qpr2 stabilni... Hvale bateriju da duže traje?

BTW Može li neko da provrti Geekbench 6, da uporedim rezultate sa svojima na Androidu 16 beta 2.1? Ja na GPU bencharku imam 6391, a na CPU 1471 za single core i 3825 za multi core

Android 16 beta3.1 radi brutalno na pixel 7 , samo da nešto ne pokvare u nekom update-u.

Pokvarice bateriju sigurno, redovna pojava.

vidim izašao andro 15 qpr2 stabilni... Hvale bateriju da duže traje?

BTW Može li neko da provrti Geekbench 6, da uporedim rezultate sa svojima na Androidu 16 beta 2.1? Ja na GPU bencharku imam 6391, a na CPU 1471 za single core i 3825 za multi core
Malo bolji mutithread score za CPU ali GPU score je značajno bolji, stable 15 poslednji i 16 beta ubacili novi drajver za GPU.

1000014636.png

I moram reći da su slepci , ubacili su battery health ali samo za pixel 9 generaciju.
A za ostale ne...a može , njihova glupa odluka.

1000014637.png

Android 16 beta3.1 radi brutalno na pixel 7 , samo da nešto ne pokvare u nekom update-u.
ja jedino što primijetih je da je baterija nešto bolja, jer su neki procesi crpili bateriju na 2.1 i 3.0, zato je i ovaj 3.1 ovako brzo izašao i zato je tako mali. Elem, nemam nekih pritužbi na bagove i stabilnost više, sve radi OK. Maltene stabilna verzija 16-ice, ali koristim je od prve bete i uglavnom je sve bilo bez većih bagova

Nazad
Vrh Dno