Šta je novo?

Google Pixel 7

Zdravo svima, interesuje me da li vredi menjati Honor 90 za Pixel 7?

Pixel kamera mi se jako svidja, ali po svim ostalim specifikacijama Pixel 7 je inferioran telefon u odnosu na Honor 90. Kamera mi je kod telefona najbitnija, ali ono sto me brine jesu slaba baterija i pregrevanje. Ne mogu da zamislim da nosim punjac na posao, ili power bank na putovanja na koja idem relativno cesto, kao ni da mi se telefon pregreva na vrucini, baguje i gasi. To mi je ogroman deal breaker.

Tako da na kraju se pitanje svodi, da li vredi pristati na sve losije komponente osim kamere, ili cekati Pixel 8 da se ove stvari poprave? Kakva su vasa iskustva po pitanju baterije i pregrevanja? Da li vam telefon izdrzi ceo dan dobre upotrebe, da ga skinete ujutru sa punjaca, i da ga stavite na punjenje tek pred spavanje?

P.S. Ovom razmenom bih takodje izgubio garanciju koju imam kod Honora, tako da me iz tog razloga jos vise brine kontrola kvaliteta kada je Pixel u pitanju. Ali da ima sjajnu kameru, ima, zato se najvise i lomim.
Moje mišljenje je da svakako sačekaš Pixel 8, jer bukvalno tu je iza ćoška.
Meni 7 pro izgura od ujutru kad ga skinem sa punjača do uveče, ja ne čekam se isprazni načisto nego uvek stavljam kad se približi 20-30%.
Nekad naravno ga više koristim za tipa slikanje i snimanje pa onda ode na male procente na kraju dana, ali u suštini nisam imao problema sa baterijom i to.
Ali ovo je za 7 pro model priča, za 7 običan kontam da je druga stvar.
Kamera je stvarno ozbiljna priča, za slike, za video prosto smatram da može dosta bolje. Kao super je, ali s ozbirom koliko su dobre slike snimci nisu ništa spec.

Pixel kamera mi se jako svidja, ali po svim ostalim specifikacijama Pixel 7 je inferioran telefon u odnosu na Honor 90. Kamera mi je kod telefona najbitnija, ali ono sto me brine jesu slaba baterija i pregrevanje. Ne mogu da zamislim da nosim punjac na posao, ili power bank na putovanja na koja idem relativno cesto, kao ni da mi se telefon pregreva na vrucini, baguje i gasi. To mi je ogroman deal breaker.

Tako da na kraju se pitanje svodi, da li vredi pristati na sve losije komponente osim kamere, ili cekati Pixel 8 da se ove stvari poprave? Kakva su vasa iskustva po pitanju baterije i pregrevanja? Da li vam telefon izdrzi ceo dan dobre upotrebe, da ga skinete ujutru sa punjaca, i da ga stavite na punjenje tek pred spavanje?

P.S. Ovom razmenom bih takodje izgubio garanciju koju imam kod Honora, tako da me iz tog razloga jos vise brine kontrola kvaliteta kada je Pixel u pitanju. Ali da ima sjajnu kameru, ima, zato se najvise i lomim.
Lepo skineš port Gugl kamere i to je to.
Nema potrebe da dalje lomiš koplja 😁

Na temu Pixel 7 telefona, ne štuca ništa procesor je dovoljno brz. Baterija je slična kao i na Pro izgura jedan dan i ostane 30ak posto ( gore dole, zavisi od dana).
Primetio sam da je uz zadnjih par mesečnih zakrpa oslabila malo, pa očekujem da će Android 14 dosta popraviti stanje pošto su najavili dosta unapređenja u pogledu potrošnje samog sistema.
Tu i dalje svi ostali mogu i moraju da uče od Huaveija.

Poslednja izmena:
Samo ti znaš da li vredi menjati. A kako ona naša stara kaže, "nemoš i jare i pre". Ako ti honor radi posao, uživaj, ako pak ne, znaš šta ti je činiti.

Kao Pixel 7 Pro korisnik ja ne bih menjao, pogotovo ako nisi zagrizen za custom romove.
Mislim da su ta dva uredjaja tu negde.

Ja lično nikad nisam imao bilo kakvih problema. Bukvalno evo skoro godinu dana koristim Pixel 7 i sve je do sada bilo besprekorno. Nikakve pregrejavanja, baterija drži super mada je bitno reći da nisam jedan od onih ljudi koji čačkaju telefon po ceo dan. Mejl, internet, par klipova na YT, dopisivanje, nešto fotkanja. Izdrži mi dva dana skoro uvek bez ikakve muke i ustručavanja.

Meni je lično malo prevelik, ali jedini razlog što ga i dalje nisam prodao je kamera. Toliko je dobra u svim uslovima da to jednostavno nije normalno.

Na konto kamere:

Bez ikakve dorade, glavna kamera nikakav portrait mod, uhvatio za delić sekunde. Imao sam gomilu telefona u poslednjih 15 godina, ali ovakav kvalitet nisam dobio nigde drugde sem na Pixelu. Tako da, ako je kamera prioritet, nema dileme.

PXL_20230115_101455176.PORTRAIT.jpg

Ajde još jednom da pitam :)

Da li na poslednjoj android 14 beta verziji postoji CLONE app opcija?

Jako mi je bitna, sad sam to na neki način rešio ali bih voleo da imam tu opciju fabrički odnosno u sistemu...

i ja sam jutros gledao:

E sad sam na mukama: odjaviti se sa bete ili nastaviti sa QPR betama?? Mada, s obzirom da sam neodlučan, apdejtovaće se on sam na QPR1 i onda ostajem na beta kanalu najranije do decembra i zvaničnog QPR1... Ako ko ima kakve informacije o stabilnosti i bagovima, nek javlja :p

A sta taj QPR1 nece biti deo zvanicnog update-a sad kad izadje u oktobru?

Ne.. to se nikada ranije nije desilo :)
Google odlepio

Radovao sam se ovom najnovijem satu na lockscreenu..

Da li vam se desava da vam se u stock phone aplikaciji outgoing pozivi oznacavaju kao "private number". Desavalo mi se i na P7 i sada na P7Pro.

Da li vam se desava da vam se u stock phone aplikaciji outgoing pozivi oznacavaju kao "private number". Desavalo mi se i na P7 i sada na P7Pro.
To mi se redovno dešava, a počelo je početkom godine. Ja sam na A1 mreži i pojedini brojevi koji su na MTS mreži mi se, ukoliko se uspostavi veza, označe kao "private number". Vremenski, to je povezano sa mojim pokušajima da na A1 dobijem VoLte pomoću onog patcha. Tada sam izvadio karticu i prebacio je na neki Samsung telefon da bi mi A1 aktivirao VoLte... Kada sam vratio u Pixel 6, em nisam dobio VoLte, em sam dobio "private number".... :(

To mi se redovno dešava, a počelo je početkom godine. Ja sam na A1 mreži i pojedini brojevi koji su na MTS mreži mi se, ukoliko se uspostavi veza, označe kao "private number". Vremenski, to je povezano sa mojim pokušajima da na A1 dobijem VoLte pomoću onog patcha. Tada sam izvadio karticu i prebacio je na neki Samsung telefon da bi mi A1 aktivirao VoLte... Kada sam vratio u Pixel 6, em nisam dobio VoLte, em sam dobio "private number".... :(
Ja sam isto na A1. Na toj kartici mi je radio VoLTE bez problema na samsungu koji je sada kod supruge ali definitvno dobijam mnogo private number entrija kad zovem MTS brojeve ocigledano. Doduse, i po netu ima dosta ljudi da se zale na ovaj problem, nismo jedini.

Ja sam isto na A1. Na toj kartici mi je radio VoLTE bez problema na samsungu koji je sada kod supruge ali definitvno dobijam mnogo private number entrija kad zovem MTS brojeve ocigledano. Doduse, i po netu ima dosta ljudi da se zale na ovaj problem, nismo jedini.
Nsmo jedini, ali A1 i Pixel se očigledno ne mirišu.... :)

Od kad se patch pojavio je poznato da ne radi samo za A1 mrezu..

je li instalirao ko qpr1 betu? :)

Pixel 5a može :)

QPR1.png

Primetio sam da kada sam u romingu prilikom dolaznih poziva i poruka ne izbacuje mi kontakt osobe iako ga imam u imeniku. To isto vazi i za sms. Kako udjem u zemlju sve se vraca u normalu. Zna li neko o cemu se radi?

Verovatno zato što je uvek neophodan pozivni broj zemlje (recimo +381), a u imeniku ti je memorisan tipa sa lokalnim 061, ja sam par bitnih brojeva memorisao sa +381 x.. naknadno dok sam u romingu bio.

ja nemam pozivni države, ali mi se čini da u opcijama ima da se unese i da automatski prepoznaje kad sam u roamingu...

Žena ima problem na pixel 7ici sa gboard tastaturom. Dešava se da zalaguje, npr kuca nešto, i par sekundi ništa se ne dešava, i onda se sam pojavi blok teksta.
Jel se dešavalo nekome nešto slično?

Nazad
Vrh Dno