Šta je novo?

Google Pixel 7

Ne radi to tako kako ti misliš da radi ;)
To što imaš podešavanje za 2g/3g/4g nema veze sa tim, to je samo capability telefona.
To da li će (i kad) telefon da pređe sa 3Ga na 2G ili na 4G određuje bazna stanica - npr threshold može biti na nekoj ćeliji na 3Gu -113dBm - kad signal na telefonu padne ispod toga, telefon će da javi baznoj, i onda ide handover na 2G npr - dakle nema telefon šta da se 'trudi' da ostane na 3Gu, ne pita se on tu mnogo.
Sve si ti to lepo objasnio uz nepotrebno trpanje engleskih termina. Ali to ne menja stvar da telefon ima los prijem signala, i da ne mogu da obavim razgovor bez prekida, dok npr. sa realme gt2 normalno to radim.

Ja do sada uopšte nisam imao problema u telefoniranju, nikada nisam imao prekida.

Sve si ti to lepo objasnio uz nepotrebno trpanje engleskih termina. Ali to ne menja stvar da telefon ima los prijem signala, i da ne mogu da obavim razgovor bez prekida, dok npr. sa realme gt2 normalno to radim.
Ja nisam imao problema, idealno mi radi i bas se lepo cuje sve u razgovorima.

Polemika se vodila oko pixela 6, pa sam se nadovezao na priču. Nadam se da 7ica nema problema. Uzeo bih mozda 7pro ako nema pomenutih problema.

Ako nekog zanima :)

Posle 5 meseci koriscenja P7 zamenio sam ga za P7Pro pa sa njim da cekam P8Pro. P7Pro je, rekao bih, za klasu ozbiljniji telefon i mislim da mnogo zabune ovde ima jer ljudi ne navode da li voze P7 ili P7Pro. Za isto koriscenje, ovo su moja zapazanja:

• daleko bolji FPR. Mislim da je je isto opticki ali je 99% tacan za razliku od P7 gde sam ga na kraju posle svih mogucih tip&tricks/hacks, iskljucio, jer je stvarano los.
  • baterija jedno 25% bolja ali definitivno pati od SoCa koji nekad jednostavno bez razloga pojede bateriju. Nadam se da A14 malo to pegla.
  • ekran, rekao bih malo svetliji, ali ne primecujem neku veliku razliku u odnosu na P7 90Hz.
  • sira wide kamera i dobra zoom. SW magija na P7 seriji je stvarno ludilo :)
  • punjenje je tu negde mada nije mi bitno
  • ne volim zakrivljen ekran ali ovde mi je to prihvatljivo, nema distorzije slike na krajevima

Preneo sam broj u yettel. Dan dva ću biti na pripejdu zbog neke promocije. Ne radi mi internet, na ikonici mreze je znak uzvika. Da li treba sam nešto da podesavam? Pixel 7
trebaš APN vjerovatno??

Elem, ponekad mi se dešava da proximity senzor ne ugasi ekran kad se javim, pa uhom popalim blic, bedtime mode i ostale prečice... Češće mi se to dešava kad sam u pokretu, nego kad sam kući... Ili ugasi ekran, ali nekoliko sekundi nakon javljanja, a do tad već popalim neke prečice uhom. Kakva su drugima iskustva sa tim problemom? (BTW to se dešava na svim verzijama softvera)

drugo, da li je neko kupovao i postavljao zaštitno staklo? Kontam da se valja isprsiti za WhiteDome, ali uputstvo za postavljane i cijena su horor za nas neiskusne :p

Mogu da napisem za Pixel 6 verovatno je slican ili isti senzor, nije mi se desilo nikad na pozivu da zabaguje, ali se i dalje desava da kad izvadim telefon iz dzepa i ne pojavljuje se AOD nekoliko sekundi, to nikad nisu resili i posto niko to ne pominje mozda je i do mene samo problem, ili ljudi ne koriste AOD. Kapiram da je to isto do proximity-ja..

Isto, nikad problem u toku poziva, a AOD ne koristim, ali ću da uzmem da probam :)

Cisti se lager za 8, mislim da je ovo top ponuda. Koliko citam sluske su vrhunske i idu lagano za dobru kintu, razmisljam se da pazarim 7a za kevu i cak mozda zadrzim sluske.
Taman sam imao dilemu da li 6a ili a54 za majku i sad opet trilema 🤦🏻

Prilozi

• IMG_1984.png
    IMG_1984.png
    817.2 KB · Pregleda: 137
Treba za par dana da mi stigne Pixel 7 Pro, čiji je prvi vlasnik beta tester, koji ima na telefonu Android 14 beta verziju.
Da li će se brisanjem njegovog naloga i vraćanjem na fabričko podešavanje, zadržati A14 beta ili će se vratiti na A13?

Treba za par dana da mi stigne Pixel 7 Pro, čiji je prvi vlasnik beta tester, koji ima na telefonu Android 14 beta verziju.
Da li će se brisanjem njegovog naloga i vraćanjem na fabričko podešavanje, zadržati A14 beta ili će se vratiti na A13?
Ako se ne varam (davno sam se betama igrao), odjavi se sa bete, vrati radovan android i resetuje tel na fabrički

Pozdrav svima

Da li poslednja verzija bete (14 -5.2 ako se dobro sećam) ima CLONE APP funkciju.

Čitao sam da je to neko testiranje i da će možda finalna verzija biti bez te funkcije...

Ali kontam ako je došla do zadnje bete ostaviće je za stabilnu varijantu

Nisam čuo za to, ali ako bude vrh, to mi ovde itekako nedostaje...
Pogledajte prilog InShot_20230905_140403553.mp4

Što se uspostavljana veze tiče i nedostuponosti, evo i jednog primera. Gore u desnom ćošku se vidi "lte" i sve dok je aktivan ne može da uspostavi vezu, čim nestane počinje da zvoni. Ovde traje desetak sekundi, nekada ni ne uspostavi, a nekada ode i do minut... Jedina stvar trenutno koja postaje neizdrživa. U pitanju je eSim Yettel, drugi sim (fizički) je A1 i manje se koristi, ali mora biti tu zbog posla.

Zna li neko da li potencijalno može sa bude bolja situacija ako i drugu karticu prebacim u eSim ili to nema nikakve veze?

I da li se ovo dešava i vama koji imate samo jednu sim karticu?

Poslednja izmena:
Koliko vidim, nema integrisano rešenje, nego sa 3rd party app, mrzim što se za osnovne stvari mora snalaziti...

Cisti se lager za 8, mislim da je ovo top ponuda. Koliko citam sluske su vrhunske i idu lagano za dobru kintu, razmisljam se da pazarim 7a za kevu i cak mozda zadrzim sluske.
Taman sam imao dilemu da li 6a ili a54 za majku i sad opet trilema 🤦🏻
Da li mozes da shareujes link za ovo, ili ako nije dozvoljeno, da mi posaljes u pp? Pogledao sam na sajtu ali ne vidim taj deal nigde

Može li link nekog pouzdanog tutorijala? I da li ostaje posle update-a ili se mora stalno aktivirati?
Mora stalno, ali opet kažem, baš je lagano i vrlo brzo se završava.
Evo link ispod, ako negde zapne cimaj.
I da znaš, možda ti neće sve savršeno pisati da je završeno, ali probaš poziv i vidiš da li stoji lte ili ne.

Takođe poznato je da ne radi na A1 mreži. Tačnije da A1 ne podržava volte na pixelu, bar je tako do sada bilo.

Poslednja izmena:
Ortak mi javlja da su mu ispali power dugmići na 7 pro.. reko kako druže :) onda odem na Google threads I nađem dosta ljudi sa sličnim problemom..
Zna li neko možda ako se susreo sa time, kako je najlakše da se reši ?

Kad guglaš problem nađeš dosta slučajeva, inače ne obraćaš pažnju pa ni ne viđaš..

Ortak mi javlja da su mu ispali power dugmići na 7 pro.. reko kako druže :) onda odem na Google threads I nađem dosta ljudi sa sličnim problemom..
Zna li neko možda ako se susreo sa time, kako je najlakše da se reši ?
Turi ga u silikon i nema da bega 😁
Čitao sam o tome na Redditu i za pucanje stakla. Srećom ovaj moj evo skoro godinu dana nema ni ogrebotinu nigde

Kakva vam je situacija sa ekranima?
Uzimam Pixel 7 sledećeg meseca preko ortaka, pa gledam da li da gledam neka kvalitetna stakla ili da ga nosim bez ičega?
Generalno pazim telefone tako da ukoliko je kvalitetan ekran možda bih prošao i bez ikakve zaštite za ekran.

Kakva vam je situacija sa ekranima?
Uzimam Pixel 7 sledećeg meseca preko ortaka, pa gledam da li da gledam neka kvalitetna stakla ili da ga nosim bez ičega?
Generalno pazim telefone tako da ukoliko je kvalitetan ekran možda bih prošao i bez ikakve zaštite za ekran.
Staklo za ekran je obavezno a može se slično reći i za futrolu. Telefon klizi kao da je fabrički premazan vazelinom. Osim ako ne furaš ultra skinny fit pantalone, onda nema gde.

Nazad
Vrh Dno