Šta je novo?

Google Pixel 7

Nisam nikada imao ekran bez zastite. Vidi se po neki trag na zastitnoj foliji, tako da svakako preporucujem.

Kakva vam je situacija sa ekranima?
Uzimam Pixel 7 sledećeg meseca preko ortaka, pa gledam da li da gledam neka kvalitetna stakla ili da ga nosim bez ičega?
Generalno pazim telefone tako da ukoliko je kvalitetan ekran možda bih prošao i bez ikakve zaštite za ekran.
Ja sam stavio Ringke futrolu jer je telefon kliza i stavio sam mobile outfiters foliju na ekran koja je ok. Samo kao i svaka folija/staklo pogoršava situaciju sa optičkim senzorom otiska prsta (koji nije sjajan na Pixelu)

Onda sam ja bas imao srece sa nekom jeftinom folijom na amazonu, otisak frcera.

Opet ti kazem da na 7 Pro ne brljavi apsolutno nikad, bar u mom slucaju.

Uzeo sam dve maskice, parralax i athlex. I hteo da furam fon bez stakla/folije ali izgleda ne može.

Šaljite u pm ili ovde folije koje da poručim (gde radi korektno otisak), možda bih krenuo prvo sa folijom? Ili bolje odma staklo..

7 pro sam nosio od momenta izlaska telefona do sada bez stakla, silikon sam nosio samo na moru cisto zbog peska, inace na zadnjoj strani gde lezi po coskovima samo postoje mikroogrebotine i na ispupcenju metalnom od kamere, ekran je kao nov i dalje i telefon je prosledjen dalje prijateljici. Sledeci pixel (8pro) takodje ce imati originalni osecaj bez dodataka jer je to neprocenjivo sto se mene tice.

Skinuh foliju, ne mogu više. Stvarno ke bolje bez folije i stakla. Nekako lepše radi, kao da digitajzer bude precizniji što ima smisla.
Bolje je bez zaštite ako me razumete 😂

Svakako imam Ringke fusion futrolu koja ima izdignute ivice pa ne brinem mnogo.

Stigla nova Google Camera 9.0 na android 14 beta

Da li 7 i 7 Pro imaju mogućnost snimanja razgovora, bilo fabrički, bilo kroz neku "egzibiciju" kao na primer kod Samsunga menjanjem CSC-a?
Ili možda neka aplikacija za snimanje razgovora radi kako treba?

Da li 7 i 7 Pro imaju mogućnost snimanja razgovora, bilo fabrički, bilo kroz neku "egzibiciju" kao na primer kod Samsunga menjanjem CSC-a?
Ili možda neka aplikacija za snimanje razgovora radi kako treba?
Znam da google dialer ima opciju fabricki da snima, ali nisam nasao da moze da se enable na nasem trzistu...

Ja sam stavio neku foliju u Uscu za 1000 din, nije mobile outfitters, odlicno lezi i otisak radi perfektno.

Hteo sam da nosim bez icega fon, ali prosto mi kliza i tjt, nisam mogao da ga koristim sa lakocom i sigurnoscu kao kada imam rugged armour, case koji kupujem za svaki fon koji imam jer mi bas lezi.

Pixeli koje se kod nas prodaju nisi za naše tržište svakako. Trebalo bi da može da snima, samo kako?

Što da ne, ionako ga nema u redovnoj prodaji sa validnom garancijom od 2 godine, osim preprodavca koji ga donose iz Mađarske(1 god garancije).

Moj je iz Nemacke.

Svakako nije problem root, nego me smara da to radim, da mi se brisu svi podaci, pa da ponovo moram kad god ima neki apdejt itd.

Cak i kad sam imao to na OnePlus-u (moglo da se enable fabricko snimanje bez root-a) nisam koristio.

Da li to znači, da kad imaš rutovan telefon(u ovom slučaju Pixel 7 Pro), moraš ga ponovo rutovati posle ažuriranja na Android 14, 15, 16, itd...?

Da li to znači, da kad imaš rutovan telefon(u ovom slučaju Pixel 7 Pro), moraš ga ponovo rutovati posle ažuriranja na Android 14, 15, 16, itd...?
Da, ali koliko se secam ne samo za ta veca azuriranja, nego za svako manje (koje dolazi jednom mesecno).

^Tačno je da ih menjam na mesečnom(ali i to se da promeniti),😉 ali nema šanse da ću da ga rutujem svaki put posle ažuriranja! Ili ću da zaboravim snimanje razgovora(samo u slučaju da mi se Pixel 7 Pro baš, baš dopadne u svim aspektima, a danas mi ga prijatelj, koji ga je juče kupio donosi da probam). Ili ću pored Pixela za potreba snimanja razgovora koristiti neki Samsung telefon A klase(naravno i njemu ću promeniti CSC kod).

Poslednja izmena:
Ili uzmes s23, staviš odgovarajući csc i miran si duže vreme ;)

Mali mi je S23. Uzeo bih S23 Ultru, ali trenutne finansije ne dozvoljavaju.

Vidi jel tajvan podrzava snimanje pa uzmi 22 ultra za njihovo trziste (snap)...ili 23 plus

Uzeo sam dve maskice, parralax i athlex. I hteo da furam fon bez stakla/folije ali izgleda ne može.

Šaljite u pm ili ovde folije koje da poručim (gde radi korektno otisak), možda bih krenuo prvo sa folijom? Ili bolje odma staklo..

Saljem cim saznam gde je gospoDZa sklonila kutije iz mog organizovanog haosa.

Zdravo svima, interesuje me da li vredi menjati Honor 90 za Pixel 7?

Pixel kamera mi se jako svidja, ali po svim ostalim specifikacijama Pixel 7 je inferioran telefon u odnosu na Honor 90. Kamera mi je kod telefona najbitnija, ali ono sto me brine jesu slaba baterija i pregrevanje. Ne mogu da zamislim da nosim punjac na posao, ili power bank na putovanja na koja idem relativno cesto, kao ni da mi se telefon pregreva na vrucini, baguje i gasi. To mi je ogroman deal breaker.

Tako da na kraju se pitanje svodi, da li vredi pristati na sve losije komponente osim kamere, ili cekati Pixel 8 da se ove stvari poprave? Kakva su vasa iskustva po pitanju baterije i pregrevanja? Da li vam telefon izdrzi ceo dan dobre upotrebe, da ga skinete ujutru sa punjaca, i da ga stavite na punjenje tek pred spavanje?

P.S. Ovom razmenom bih takodje izgubio garanciju koju imam kod Honora, tako da me iz tog razloga jos vise brine kontrola kvaliteta kada je Pixel u pitanju. Ali da ima sjajnu kameru, ima, zato se najvise i lomim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno