Šta je novo?

Google Pixel 7

Meni radi posle ovog sad apdejta.

Prvi put da nije hteo da se startuje Shizuku sa telefona, proradilo je kada sam telefon prikljucio na PC

Gde kupiti pixel 7 nov naravno u Srbiji ?
Hoće li još padati cena ili je to to za 500e ;)

Padaće cena sigurno...sačekaj 8 da izađe (ili 9).

Gde kupiti pixel 7 nov naravno u Srbiji ?
Hoće li još padati cena ili je to to za 500e ;)
Ja bih cekao seriju 8 na tvom mestu. Nece moci da se uzme za 500 omah ali recimo za 650 bi trebalo da ga bude. 7 je super ali mislim da ovaj exinos nije moguce softverski naterati da trosi manje struje. Po mom misljenju, baterija i FPR (pricam za obicnu 7) su mane, sve ostalo skroz okej, kamera je vec prica za sebe.

Da li postoji neka opcija da u quick tiles dodam opciju za "always on" display? Svestan sam da ovo pitanje mozda nije za ovu temu ali me zanima da li je moguce tako nesto uraditi bez posebnih aplikacija itd
edit: pod "always on" mislim da se slika ne gasi nakon odredjenog perioda (15s, 30s itd)

Da li postoji neka opcija da u quick tiles dodam opciju za "always on" display? Svestan sam da ovo pitanje mozda nije za ovu temu ali me zanima da li je moguce tako nesto uraditi bez posebnih aplikacija itd
edit: pod "always on" mislim da se slika ne gasi nakon odredjenog perioda (15s, 30s itd)
Vrlo verovatno da nema, iskreno ja sam jedva našao varijantu da imam za menjanje režima zvuka (zvuk , vibracija, skroz utišao)

Naravno da je app bila u pitanju....

Ovaj telefon kako cena pada postaje sve pametnija kupovina. Vec ga ima ispod 500e, zaista ne znam koji telefon je bolji od njega za taj novac. Galaxy s22 mu je pandan po ceni, ali ne znam koliko je pandan kao uredjaj, manji, losija baterija, kamera itd... Kako bude padao jos sa cenom sve je atraktivniji.

Daleko je Pixel od odlicnog telefona (Tensor, kriminalno punjenje u 21 vijeku, baterija, FoD...), zato mu i pada cijena, i inace bi kostao ~1000 eura kao i ostali flagshipovi.
Za 490e koliko trenutno kosta na kp zaista moze da se zazmuri na to sto si naveo. Kome treba 2kw punjenje tu je xiaomi od 9.999 pa do 199.999 . Da se greje greje se, sve ostalo radi super. Ispada da smo nesposobni da stavimo tel na vreme na punjac, treba nam sve hyper brzo, a kad se uzme tel sa 2kw punjenjen e onda se jure punjaci od 5w da bi baterija trajala bar 12 god...

Brzo punjenje meni jedna od najbitnijih stvari na telefonu. Nemas pojma koliko je korisno za 15ak minuta napuniti telefon ujutru prije umivanja ili u toku dana kad zapne. Onako bi morao prakticno samo preko noci. I ganjaj posle da kupujes punjace jer ne dodje u paketu, pa kako ce koji raditi itd.

Hajde da zazmurim na to, ali na ispadanja sa mreze (los modem) iredjaja koji se zove telefon, los SoC u odnosu na konkurenciju, grijanje, los fingerprint, ne znam bas.

Prakticno placas samo kameru i taj software (koji nije bas uvijek bug free). I onda kao cudno sto u startu kosta koliko kosta i sto pada cijena.

Mislim da ima boljih 'kupovina' i za manje pare od tih 500e...Nord 3, Poco F5, Edge 40, Nothing...

Nemaju šta da menjaju, modem pravi Samsung a oni imaju verovatno neki dugogodišnji ugovor o saradnji sa njima.
Videćemo kakav će biti modem na novoj s24 kada im vrate exynos.. možda i ima nade za tensor g4 :)

Exynos nema ove dečije bolesti koje ima pixel inače, bar što se modema tiče..

Potvrđujem ovo što je nightshadow rekao. Imam Samsung Galaxy A54, nemam nikakvih problema sa modemom. Čak, modem je odličan, izvlačim odlične brzine i nema nikakvih ispadanja iz mreže. Yettel mreža + eSIM.
Mislim da je Google nešto tu zeznuo. Koleginica ima S22, takođe nema nikakvih problema.

Ja nemam nikakva iskakanja iz mreže, evo već godinu dana.
Mislio sam da pišete o enormnoj potrošnji i zagrejavanju dok je na mobile netu. A za to je zaslužan Samsung i niko drugi.

Isto nikakvih problema. P7 ima unapredjen modem u odnosu na P6 seriju. Cak je i baterija drasticno bolja sa A14 i nema grejanja nikakvog

Za 490e koliko trenutno kosta na kp zaista moze da se zazmuri na to sto si naveo. Kome treba 2kw punjenje tu je xiaomi od 9.999 pa do 199.999 . Da se greje greje se, sve ostalo radi super. Ispada da smo nesposobni da stavimo tel na vreme na punjac, treba nam sve hyper brzo, a kad se uzme tel sa 2kw punjenjen e onda se jure punjaci od 5w da bi baterija trajala bar 12 god...
Ovako sam i ja razmisljao jer sam okruzen punjacima i generalno sam organizovan oko punjenja. Problem je sto telefon nema toliko dobru bateriju da moze komotno da hendla preko 24h bez punjenja i onda imam problem predvece kad moram da izletim npr iz kuce a telefon je na nekih 35%, cekam previse da bi se napunio. Sa ovim i dalje moze da se zivi, nije meni tolika mana ali stvarno ne mogu da nadjem opravdan razlog za toliko sporo punjenje.

Ps. Dobra preporuka su anker nano III 30w punjaci, ima ih na kp.

Definitivno bolje radi modem kada se omogući VOLTE. Tu se rešava problem... Ko nema tu opciju jeste u problemu, meni se gubio signal u potpunosti na eSim-u prilikom šaltanja 4g-3g-2g..

Baterija može da izgura dan, svakako punjač kod kuće, punjač u autu pa čim vidim da se malo više ispraznio uštekam ga. Svakako se vratila navika da se stavlja tel na punjenje uveče pred spavanje. Pre ovoga sam imao Oneplus koji se punio jako brzo, 15-20 min i to je to.

Velike prednosti su dimenzija telefona, brutalna kamera, brzina rada softvera...

Sa android 14 su ubacili clone app, kažu da su poboljšali trajanje baterije i rad modema. Ako je to sve tačno onda su ispeglali glavne boljke.

Vidim da dosta ljudi ima problem sa senzorom otiska prsta, meni radi odlično, uvek i sve iz prve. Plus imam neko tanko staklo. Možda pomaže da se isti prst registruje dva puta, to je nekada ranije rešavalo problem

Evo za skoro godinu dana, nijednom mi telefon nije ispao iz mreže ili da nekad nisam bio dostupan.
Ok punjenje je moglo brže, ali meni je i ovo ok. Telefon radi odlično, i ne znam kako bih ijedan drugi mogao da koristim posle Pixela. Sećam se tamo 2017. kada sam zbog onog problema sa pločama na Nexus 5x prešao na Huawei P9, nije mi bilo dobro 😁
7 Pro i mts

Ljudi imam pitanje, uzeo sam Pixel 7 pro na andorid 14 pa me zanima s obzirom da sam na MTSu da li da se igram sa aktivacijom VOLTEa? Sta cu dobiti, izgubiti? I drugo pitanje je s obzirom da sam na android 14 beta da li ce u jednom momentu telefon preci sam na stable verziju ili moram ja da cackam nesto? Hvala

Volte možeš samo da dobiješ, ne možeš ništa izgubiti.
Što se tiče bete, kada stigne 14 final, update I onda napustis beta program.

Znaci samo da updatujem regularno i on ce sam preci sa bete na stable? Ili kad saznam da je izasao stable moram da se opt outujem sa beta i onda mi vraca stable?

Opt out mora.

Evo za skoro godinu dana, nijednom mi telefon nije ispao iz mreže ili da nekad nisam bio dostupan.
Ok punjenje je moglo brže, ali meni je i ovo ok. Telefon radi odlično, i ne znam kako bih ijedan drugi mogao da koristim posle Pixela. Sećam se tamo 2017. kada sam zbog onog problema sa pločama na Nexus 5x prešao na Huawei P9, nije mi bilo dobro 😁
7 Pro i mts
Da li ti je aktiviran VOLTE?

Koristiš ga samo u gradu gde imaš full 4G signal?

To objašnjava neispadanje da mreže :)

Razmisljam da pazarim jos jedan Pixel 7 Pro za zenu, ima ga po 550e nov. Ne znam da li ima potrebe cekati 8 Pro i dati 450e vise.

Nazad
Vrh Dno