Šta je novo?

Google Pixel 7

Sada sam sasvim slučajno provalio da mogu da koristim dve esim u isto vreme.

U A1 sam mreži. Taman prelomnim da kupim P7 ili Pro verziju izadje nešto da me udalji. Sad se lomim izmedju tog modela i Honor Magic 5 Pro.
Vidim da P7pro ima bolju kameru ali ne drastično.
Izgleda da cu na tu razliku da zažmuri zbog 512GB memorije, i sata što ide u promo periodu
7 Pro, bez obzira sto na papiru Magic 5 pro izgleda brutalno.
Meni je zelja da koristim pixel, ali me koci nazalost garancija i sto sa svakom serijom imaju nekih problema.

7 Pro, bez obzira sto na papiru Magic 5 pro izgleda brutalno.
Meni je zelja da koristim pixel, ali me koci nazalost garancija i sto sa svakom serijom imaju nekih problema.
Malo si kontradiktoran.
Garancija je jedna od stavke koje su mi na listi.
Pored toga na strani Honor-a je: interna memorija 512GB naspram 128GB(verovatno bih tu verziju kupio)
Brzo punjenje
Brza interna memorija, opet ne toliko presudno
Sigurno radi VoLTE
Punjac(mozda predjem preko toga jer imam svoj)
Procesor bolji ali on mi nije toliko presudan
Pored garancije druga velika stavka je sat koji daju a vredi 300 evra.
Svestan sam koliko je dobra kamera, ovih dana samo vrtim recenzije na YT
Takodje, Honor cu odlično upariti sa tabletom(Mate pad pro)
Uglavnom kupujem prama svojim potrebama. U ovom slučaju mi je kamera primarna a jedino je ona na strani Piksela, sve ostalo Honor.
Na kraju mozda odustanem jer ne žurim. Decembra mi je poslednji rok. Do tad izlazi P8 a seriji 7 pašće cena.

Onda uzmes magic 5 pro i zavrsis.
Dao sam prednost 7 pro zbog kamere i cistog androida.
Svaki tel ima prednosti i mane.
Vidim kazes imas vremena do decembra, onda ti nije hitno i mozes da sacekas.

@The PunisheR da li pored dva eSima imaš i neku fizičku SIM karticu ili ne?
Nemam fizicku karticu, samo esim, i slucajno videh da mi je aktivno u istom trenutku dva esim-a.

Svakako ovaj feature je najavljivan, samo nisam znao da ce jos uvek. Prica je da mozes 2 kartice u isto vreme, nebitno da li su esim ili sim i esim, tako da eto.

Prilozi

• Screenshot_20230512-082201.png
    Screenshot_20230512-082201.png
    82.6 KB · Pregleda: 39
Pošto na A1 postoji problem definitivno sa VoLTE, da li je značajna razlika u kvalitetu između takvih i standardnih poziva?

Iskreno, bar po nekom mom misljenju, razlika postoji ali nista sto bi me sprecilo u odluci oko kupovine. Brze uspostavljanje veze i cistiji zvuk i to je to. Desi mi se par puta nakon restarta da mi se voLTE deaktivira, jedva da primetim razliku.
Takodje je pozeljno cuti od jos nekoga misljenje iz razloga sto ne pricam toliko telefonom pa mozda i gresim

Oziveo sam svoj Pixel 3a XL, ubacio sam android 13 portovan valjda sa 7a ili 6a, radi ko doxa, dobio sam i Face Unlock i jos neke funkcije koje ima Android 13 na novim pixelima. Cak i je kamera bolja na androidu 13 i jos gladje radi.

Poslednja izmena:
Pošto na A1 postoji problem definitivno sa VoLTE, da li je značajna razlika u kvalitetu između takvih i standardnih poziva?
Moje mišljenje je da je velika razlika sa VoLTE, čak štaviše meni su pozivi bili neupotrebljivi bez istog jer fon(moj ne svi) ima taj neki problem sa nedostupnošću kada nije aktiviran volte i mnogo sporije se uspostavljaju pozivi. Plus je zvuk daleko bolji u toku poziva.

... pod uslovom da obe strane imaju aktivirano mozda i ima smisla sto se kvaliteta zvuka tice. Ja sam se pomirio sa cinjenicom da A1 ne zeli da vidi u cemu je problem sa njima i google telefonima.

... pod uslovom da obe strane imaju aktivirano mozda i ima smisla sto se kvaliteta zvuka tice. Ja sam se pomirio sa cinjenicom da A1 ne zeli da vidi u cemu je problem sa njima i google telefonima.
A ljude koje znam imaju aktivan u 90% slučajeva.

Moje mišljenje je da je velika razlika sa VoLTE, čak štaviše meni su pozivi bili neupotrebljivi bez istog jer fon(moj ne svi) ima taj neki problem sa nedostupnošću kada nije aktiviran volte i mnogo sporije se uspostavljaju pozivi. Plus je zvuk daleko bolji u toku poziva.
Razmišljam o kupovini p7, i ova stavar mi je bitna, na mom Huawei VoLTE je neuporedivo bolji od standardnih poziva. Glupo je što to kvari utisak o inače dobrom telefonu. Baš su slepci ovi iz A1

Razmišljam o kupovini p7, i ova stavar mi je bitna, na mom Huawei VoLTE je neuporedivo bolji od standardnih poziva. Glupo je što to kvari utisak o inače dobrom telefonu. Baš su slepci ovi iz A1
Nisu oni toliko krivi koliko google sa manjkom podrške za našu zemlju.

Meni je zvuk odličan na p6 pro bez volte, ali nikad nisam ni koristio volte pa ne mogu ni da poredim. Sagovornik se odlično čuje, nemam zamerki.

Ja sam koristio VoLTE na Redmi Note 9 Pro i bila je veća razlika sa i bez nego na Pixelu 6. Kada sam uzeo Pixel, jedini način je bio da rutujem, a kako je bio super kvalitet zvuka, bolelo me nešto uvo. Kada je izašao ovaj Shizuku/PixelIMS način, pošto je brzo i lako, uradio sam i bolje je sa VoLTE, ali je manja razlika nego na RN9Pro...

Ako nekome nekada bude trebalo. Odličan potez Googla i njihova saradnja sa ifixit sajtom.

Malo manje glavobolje zato što ne postoji garancija kod nas i zato što zbog toga ne bi bilo moguće ništa popraviti sa org delovima.

Pitanje za vlasnike telefona, koji drzac za kola koristite? Trenutni drzac koji imam, ima stipaljke sa strane koje kada se stegnu pritiskaju dugmice za zvuk te nije moguce bas dobro pricvrstiti telefon.
edit: nisam bas fan lepljenja magnetnih nalepnica na zadnji deo maske

Ja sam uzeo neki najjeftiniji u trzom centru koji se ubaci onako u otvor za klimu, ali stipaljke nisu tako bas cele duzine, pa onda mogu da ih stavim da idu ispod volume dugmica. Nije ni to bas idealno jer ume da se okrene telefon tokom voznje..

Kod mene je drzac koji se ubode u CD, odlican za sad.

Kupio sam skoro Xiaomijev 65w GAN punjac ( ima da se nadje za 3.5k) i radi brzo punjenje :) Tako da preporuke za odlican punjac :)

Maksimalna brzina punjenja Pixel 7 Pro telefona je 23W, obican 20W, tako da mozes nakaciti i 150W punjac, isto ce biti.

Da li na Pixel 7 telefonu radi Volte out of box na Yettel mreži? Trenutno koristim bez problema Volte na Samsung Galaxy 71. Razmišljam o kupovini Pixel-a 7, ali me plaši Volte...

Vrh Dno