Šta je novo?

Google Pixel 7

Tema je Pixel 7, ti si neki Huawei bot?

Pogledajte prilog 391593
4/4 posta

hmm-suspect.gif

Ne znam o čemu pričaš, sve aplikacije rade normalno. Sve može da se instalira preko AppGallery, uključujući i GBox preko koga google servisi rade bez problema. ;)
Ne mogu baš sve. Ne može Google Novčanik recimo. Generalno aplikacije koje se koriste za plaćanje mobilnim telefonom prave probleme. Ne sve ali poneke da (NLB Pay na primer).
Takođe, izbor pamtnog sata je dosta sužen ako imaš Huawei telefon. Satove koji koriste WearOS teško da ćeš moći da povežeš sa telefonom preko Gspacea ili Gbox-a. Tako je bar bilo na Huawei Mate 40 Pro telefonu.
Ne bih više o tome. Huawei mi ne nedostaje više. Puxel "ubija" sa kvalitetom fotografija! Mogu da zamislim šta će Puxel 8 Pro raditi sa poprilično velikim senzorom glavne kamere!

Jel ima neko problem sa dometom? Imam 2 SIM-a, jedan fizički A1 drugi eSIM Yettel. Uglavnom je problem na eSIM-u (koja je i primarna) dešava se često da ostaje bez interneta, tada zabode i net i domet, rešenje je restart ili ostaviti telefon neko vreme da se reši samo od sebe. Takođe kada pozovem sa telefona u tim trenucima, ne može da počne da zvoni uopše. Nisam imao tih problema ni na jednom prethodnom telefonu...

Necu puno doprineti resenju tvog problema vec samo da ga potvrdim po recenzijama koje pratim. Mnogo slicnih slucajeva je prijavljeno sto u evropi, a i sto je najgore u samoj americi koja je primarno trziste ovog uredjaja a izgleda da je glavni krivac exynos modem koji ce izgleda opet upotrebiti i u pixelu 8. Bio sam vrlo blizu kupovine 7 ili 7a modela, ali sam sad siguran da od toga nece biti nista, makar ne dokle god google ne izadje sa zakrpom za koju ce garantovati da se ovi problemi vise nece javljati.

P.S. mozes da probas ovo, vec ranije postavljeno resenje pa da vidis dal ce ti pomoci:

Poslednja izmena:
Jel ima neko problem sa dometom? Imam 2 SIM-a, jedan fizički A1 drugi eSIM Yettel. Uglavnom je problem na eSIM-u (koja je i primarna) dešava se često da ostaje bez interneta, tada zabode i net i domet, rešenje je restart ili ostaviti telefon neko vreme da se reši samo od sebe. Takođe kada pozovem sa telefona u tim trenucima, ne može da počne da zvoni uopše. Nisam imao tih problema ni na jednom prethodnom telefonu...
Ja sam imao ovaj problem u italiji pre nekih 2 nedelje. Prvih par dana sam imao samo esim upaljen i radio je odlicno, medjutim kada mi je zatrebao i srpski SIM aktivan da bih primio neke sms poruke, esim je bas pravio problem sa konekcijom itd.
Nisam bio siguran da li je bug ili je do pokrivenosti posto sam taj dan bio u nekim malo zabacenijim mestima, ali sam sad siguran da je ovo sto si ti napisao slucaj.

Nije toliko čest, ali se dogodi sa vremena na vreme. Evo zadnja 2 dana nije, ali sigurno hoće, ne znam kako u ovoj eri smart uređaja imaju problema sa osnovnim stvarima...

Desavalo se i meni sa DATA e-simom u Italiji. Medjutim, bukvalno pola dana radi savrseno i onda popodne recimo krene da gubi LTE na svakih 2 minuta, padne na 3G pa se vrati nazad. I tako u krug.

Opet kasni feature update

Desavalo se i meni sa DATA e-simom u Italiji. Medjutim, bukvalno pola dana radi savrseno i onda popodne recimo krene da gubi LTE na svakih 2 minuta, padne na 3G pa se vrati nazad. I tako u krug.
Celo veče ta situacija, nadamo se najboljem posle update-a...

Ima li neko da koristi Android 14 betu?

Može li se koristiti i kakav je sa stabilnošću? Ovo sa karticama i dometom me izluđuje pa se nadam najboljem prelaskom na betu 😁

Ja nisam imao nikakvih problema, premda nisam imao ni sa A13. Doduše, jednom mi se zakucao telefon, ekran nije reagovao na dodir, sećam se da sam par sekundi pokušavao da skontam šta treba da uradim, ali lock/unlock je odradio posao. Osim toga, stvarno nije bilo problema. Noćas stigala nova beta, sve prošlo ok.

Meni nikako ne prolazi ovo uputstvo za volte. Pixel 7 A1 mreža. Ne znam koliko puta treba restart. Ako je neko voljan da mi pomogne nek se javi

Izgleda sam našao rešenje problema sa dometom i internetom što sam pisao u prethodnih par postova. Ugasio adaptive connectivity i stavio LTE i radi sve normalno već 2 dana, nema prekida interneta i čekanja da zvoni pri pozivu minut i više nekada. Pri pozivu sada spusti na H+ ali i tada internet radi bez problema, ranije dok je u toku poziv interneta nije bilo uopšte...

Može li se koristiti i kakav je sa stabilnošću? Ovo sa karticama i dometom me izluđuje pa se nadam najboljem prelaskom na betu 😁
Ja sam instalirao Android 14 beta 3. Za sad sve OK. VOLTE sam bez problema aktivirao i na ovoj verziji. Popravljen je bug sa kamerom koji je bio prisutan u beta 1 verziji (kočila kamera aplikacija s vremena na vreme). Jedini problem na koji sam naišao je što ne radi HereWeGo aplikacija.
Nema nekih noviteta osim što je konačno moguće menjati stil sata na zaključanom i AOD ekranu.

Ja sam instalirao Android 14 beta 3. Za sad sve OK. VOLTE sam bez problema aktivirao i na ovoj verziji. Popravljen je bug sa kamerom koji je bio prisutan u beta 1 verziji (kočila kamera aplikacija s vremena na vreme). Jedini problem na koji sam naišao je što ne radi HereWeGo aplikacija.
Nema nekih noviteta osim što je konačno moguće menjati stil sata na zaključanom i AOD ekranu.
Jel ima onog bug-a kada se uđe preko kamere u galeriju, obriše slika i zaledi na par sekundi?

Sra**, to me je nerviralo i na pixel 5 i nisam mogao da verujem da za 2 generacije nisu mogli da srede to...

Ja bih rekao da nisu ni pokušali to da poprave. Može li se neka druga aplikacija postaviti da bude osnovna aplikacija za galeriju? Pokušavao sam ali mi nije uspelo.
Uzgred, problem se javlja samo kad slikam nešto pa poželim odmah da obrišem tu sliku. Kad brišem neke druge slike iz galerije to se ne dešava

Tako je... Iz galerije je sve okej. Verovatno se nisu bavili time, ali ja sam lično više puta pisao supportu a i ima nekoliko tema u vezi toga na njihovom forumu, tako da nije baš da nije uočljiv problem, nadam se da će na A14 finalnoj rešiti to.

Da, meni sada na 7 Pro a i ranije na petici, verujem da im je to generelno problem na svim modelima.

ja sam probao juce na obicnoj 7 i nije mi nista zabagovalo/secnulo.
Da proverim jel su svi koraci tacni :
- uslikam fotografiju
  • udjem u galeriju (photos) direktno iz camera app
  • obrisem uslikanu fotografiju
i tu bi telefon trebalo da zabaguje?

ja sam probao juce na obicnoj 7 i nije mi nista zabagovalo/secnulo.
Da proverim jel su svi koraci tacni :
- uslikam fotografiju
  • udjem u galeriju (photos) direktno iz camera app
  • obrisem uslikanu fotografiju
i tu bi telefon trebalo da zabaguje?
Tako je, ali ne uvek, sa vremena na vreme, izraženije je kada hoćeš par poslednih fotki da obrišeš, nekad zabaguje kod prve, nekad kod druge, treće...

Nazad
Vrh Dno