Šta je novo?

Google Pixel 7

Da li na Pixel 7 telefonu radi Volte out of box na Yettel mreži? Trenutno koristim bez problema Volte na Samsung Galaxy 71. Razmišljam o kupovini Pixel-a 7, ali me plaši Volte...
Ne radi, mora da se omogući uz par stvari. I pošto se nakon svakog apdejta polupa Volte, svaki mesec radiš ispočetka. Tako da ostani na Samsungu 🙂

Može li neko da potvrdi da rade 2 eSIM istovremeno na pixel 7? I to da oba budu u funkciji, ne da mogu da biram da jedan bude aktivan? Ako je tako, da uzmem i za domaću karticu eSIM, pa da imam izbor kad putujem, eSIM ili fizička kartica.

Može li neko da potvrdi da rade 2 eSIM istovremeno na pixel 7? I to da oba budu u funkciji, ne da mogu da biram da jedan bude aktivan? Ako je tako, da uzmem i za domaću karticu eSIM, pa da imam izbor kad putujem, eSIM ili fizička kartica.
Ja slucajno otkrio da rade, ima i ss ovde negde u temi pre par stranica. Aktivna 2 esim-a u isto vreme.

Hvala puno! Zna li neko postoji li način da se u aplikaciji Telefon omogući snimanje razgovora bez roota? Znam da postoji ta opcija u aplikaciji ali na mom tekefonu je nema - pretpostavljam da to ima veze sa regionom u kom živimo. Na Samsung S23 sam to lako rešio - ima li neki trik da se to omogući i na Puxel-u?

Hvala puno! Zna li neko postoji li način da se u aplikaciji Telefon omogući snimanje razgovora bez roota? Znam da postoji ta opcija u aplikaciji ali na mom tekefonu je nema - pretpostavljam da to ima veze sa regionom u kom živimo. Na Samsung S23 sam to lako rešio - ima li neki trik da se to omogući i na Puxel-u?
Samo root.

Juče sam kupio Gooe Pixel 7 Pro twlefon. Imao sam Samsung S23 Plus petnaestak dana ali kamerama nisam bio najzadovoljniji. Slimanje dokumenata je na Samsungu bila nemoguća misija zbog hardverskog problema na glavnom senzoru kamere pa sam ga prodao i kupio Pixel 7 Pro. Kratko poređenje 2 modela: na Puxelu su kamere brutalne! Što se toga tiče nema greške. Tu Samsung S23+ nema šta da teaži pigotovo kad su noćne fotke i video klipovi u pitanju.
Puxel je vrlo fluidan relefon. Lepi je videti tu fluidnost, glatkoću animacija. Najveći problem predstavlja rotacija ekrana. Tu se Puxel pomalo muči pogotovo pri prelasku i portretnog u pejsažni režim. Samsung je zver u radu! Animacije nisu tako glatke ali nema ni štucanja. Sve leti! Rotacija ekrana se izvršava skoro trenutno.
Surfovanje je podjednako dobro na oba telefona.
Otisak prsta - na Samsungu je najbrži kog sam video. Dovoljno je dodirnuti ekran. Na Pixelu radi pouzdano. Nemam primedbi.
Face unlock - bolje radi na Puxelu pi danu. Skoro nikad ne omane. Noću je neupotrebljiv. Na Galaxyju radi i danju i noću ali često baguje. Pored otoska prsta nema potrebe da se koristi.
O bateriji je rano da sudim. Na Samsungu je fantastična! 6.5-8 sati SOT-a. Mislim da će na Puxelu bili lošija bar za 20%.
Brzina rada - Samsung kida! Sve se trenutno odrađuje. SD 8 Gen 2 je bez premca u Android svetu.
Zvuk - Samsung puno bolji.
Da zaključim - idealan telefon bi bio S23+ sa Pixel 7 Pro kamerama.

Lepo da te služi.
Gledam, 7 i 7 Pro se razlikuju osim u RAM memoriji i nedostatku telefoto kamere. Obzirom da imam P40Pro verovatno bi mi nedostajala ta kamera. Sa druge strane, za manje para imam P7 8/256 od P7pro 12/128.
Trenutno imam model sa 256GB i 190 mi je min zauzeto.
Hajde sad

Lepo da te služi.
Gledam, 7 i 7 Pro se razlikuju osim u RAM memoriji i nedostatku telefoto kamere. Obzirom da imam P40Pro verovatno bi mi nedostajala ta kamera. Sa druge strane, za manje para imam P7 8/256 od P7pro 12/128.
Hajde sad
Ekran, senzor otisak prsta i brzina punjenja su bolji na 7 pro u odnosu na obični 7.

Lepo da te služi.
Hajde sad
Nemoj Pixel 7 - nrdostajaće ti kamere, telefoto pogotovo. Imao sam Mate 40 Pro pa sam kamere na Samsungu upoređivao sa kamerama na Mateu i, naravno, nisam bio zadovoljan. Sad sam se malo smirio kad sam prešao na Pixel. Verovatno Huawei nie bih skoro promenio da sam mogao da instaliram neke aplikacije zavisne od google servisa. Znam ja je Pixel 7 Pro 12/256 skoro 200e skuplji od osnovne verzije ali bolje da sačekaš još malo, kupiš taj i budeš miran

Sad pogledah statistiku baterije posle prvog punjenja - to uopšte nije toliko loše. Ako se po jutru dan poznaje...6h40min uključenog ekrana uz preostalih 15%

Nemoj Pixel 7 - nrdostajaće ti kamere, telefoto pogotovo. Imao sam Mate 40 Pro pa sam kamere na Samsungu upoređivao sa kamerama na Mateu i, naravno, nisam bio zadovoljan. Sad sam se malo smirio kad sam prešao na Pixel. Verovatno Huawei nie bih skoro promenio da sam mogao da instaliram neke aplikacije zavisne od google servisa. Znam ja je Pixel 7 Pro 12/256 skoro 200e skuplji od osnovne verzije ali bolje da sačekaš još malo, kupiš taj i budeš miran

Bas je velika razlika,cena-memorija.
Oktobra izlazi P8 ako sam negde dobro pročitao.
Verovatno će padati cene sedmice i drugih starijih modela. E sad, možda bude P8 ili P7pro 256GB
Meni decembra ističe ugovor, verovatno cu I mrežu promeniti.
VOLTE i onako ne radi na A1.

Da li je neko uspeo da nađe kod nas (Srb) kvalitetno zakrivljeno staklo za P7 Pro?

Uzeo danas 7 Pro, nakon S20 Plus i Pixel 5tice. Malo sam se razočarao iskreno, fluidno radi, čist android vrhunski kao uvek, ali me izneverilo ono za šta se najviše hvali na njemu - kamere. Sam procesing fotografija u odnosu na ono što se vidi u viewfinder-u velika razlika, previše kontrasta izprocesuira kao i dosta pojačane teksture. Ima li način da se taj HDR ugasi? Na pixel 5 iako sa dosta manje potencijala lepše je renderovao fotke. Takođe vidim bug, kada se iz aplikacije kamere uđe u galeriju i obriše fotka, telefon zabode, to je bilo i na petici sećam se, ima li rešenja za to? Menja li se nešto prelaskom na 14 betu?

Vidim po nekim FB grupama da ljudi koriste GCAM modovane aplikacije. Apsurdno mi je na googlovom telefonu da neko koristi modovanu gcam.
Najgore od svega je to što ljudi po komentarima kažu da zaista postoji razlika, kao i da ima više opcija i mogućnosti... Ko zna.

Inače, ne mogu da provalim koja je fora sa P7 Pro na KP za 54k. Na slici se vidi iMei, proverio i sve ispada okej. Zašto je toliko jeftiniji, nemam pojma.

Uzeo danas 7 Pro, nakon S20 Plus i Pixel 5tice. Malo sam se razočarao iskreno, fluidno radi, čist android vrhunski kao uvek, ali me izneverilo ono za šta se najviše hvali na njemu - kamere. Sam procesing fotografija u odnosu na ono što se vidi u viewfinder-u velika razlika, previše kontrasta izprocesuira kao i dosta pojačane teksture. Ima li način da se taj HDR ugasi? Na pixel 5 iako sa dosta manje potencijala lepše je renderovao fotke. Takođe vidim bug, kada se iz aplikacije kamere uđe u galeriju i obriše fotka, telefon zabode, to je bilo i na petici sećam se, ima li rešenja za to? Menja li se nešto prelaskom na 14 betu?
Da gugl je sa 6 pa posle i sa 7 preterao sa kontrastom i oštrinom. Bukvalno custom GCAM pravi bolje slike jer je mirniji i bliži realnosti.
Ja sam imao 5a i da slike su bile bliže realnosti, ovako podsećaju na kontrast koji je OnePlus gurao dok nije uništio kamere sopstvenom glupošću.
Ali to su ti te moderne priče, ne daj bože da dokon narod koji bleji na društvenim mrežama mora da podesi išta na slici. Samo da pršti da oni kače nofilter tagove i tako u krug.

Vidim po nekim FB grupama da ljudi koriste GCAM modovane aplikacije. Apsurdno mi je na googlovom telefonu da neko koristi modovanu gcam.
Najgore od svega je to što ljudi po komentarima kažu da zaista postoji razlika, kao i da ima više opcija i mogućnosti... Ko zna.

Inače, ne mogu da provalim koja je fora sa P7 Pro na KP za 54k. Na slici se vidi iMei, proverio i sve ispada okej. Zašto je toliko jeftiniji, nemam pojma.
I ja sam gledao taj od 54K,poslao mu poruku I nije odgovorio

Da gugl je sa 6 pa posle i sa 7 preterao sa kontrastom i oštrinom. Bukvalno custom GCAM pravi bolje slike jer je mirniji i bliži realnosti.
Ja sam imao 5a i da slike su bile bliže realnosti, ovako podsećaju na kontrast koji je OnePlus gurao dok nije uništio kamere sopstvenom glupošću.
Ali to su ti te moderne priče, ne daj bože da dokon narod koji bleji na društvenim mrežama mora da podesi išta na slici. Samo da pršti da oni kače nofilter tagove i tako u krug.
Baš šteta, a lomio sam se između IP 14 Pro i Piksela i prelomih na "pidžu" jer ne volim IOS. Baš tako, Oneplus je tako unakazio seriju telefona, koristio i Oneplus 7 i 7Pro, na oba kamere uništili update-ima, kada se pretvorio u colorOS nisam ih ni razmatrao. Što se Piksela tiče na viewfinder-u je vrhunski, od boja do oštrine i ekspozicije. A i ne mogu da verujem da nisu rešili taj bug sa brisanjem slika iz camera app galerije... Čekam još koji update, ako ne isprave mora na oglas 😁.
I ja sam gledao taj od 54K,poslao mu poruku I nije odgovorio
Pošto sam napeo baš sinoć da uzmem tel, zvao sam taj oglas i nije bilo odgovora, sumnjva cena maksimalno, ko zna o čemu se radilo 😁

Sad sam se smorio.
Taman sam se odlučio za 7 Pro vi pišete da su slike napucane. Nedelju dana gledam recenzije i svi ga hvale a sad ovo.
Jos odlučujem, ugovor mi ističe u novembru. Do tad izlazi osmica. Hteo sam kupiti 7Pro ili 8.

Sad sam se smorio.
Taman sam se odlučio za 7 Pro vi pišete da su slike napucane. Nedelju dana gledam recenzije i svi ga hvale a sad ovo.
Jos odlučujem, ugovor mi ističe u novembru. Do tad izlazi osmica. Hteo sam kupiti 7Pro ili 8.
Što je najgore na recenzijama se ne provali, tek kada se koristi se oseti, a gledajući image samples na gsm areni, iph 14 pro radi više izoštravanja pogotovo noću, to je bila jedna od stavki zašto sam prelomio na ovaj, međutim...

Sad sam se smorio.
Uzimaj Pixel i uživaj. Sjajne slike prave pixeli. Ja sam kamerama na pixel 6 pro prezadovoljan. Ako želiš samo point&shoot tj samo da "škljocaš" slike bez razmišljanja, uzmi pixel.

Nazad
Vrh Dno