Taman sam razmišljao da se uključim u forum kad se spomene 7a...
Ja sam svoj 6a kupio u septembru prošle godine i vratio, srećom bio sam u DE pa sam iskoristio pravo povrata i od tada gajim nade u 7a, koji mi evo sad vizuelno ne obećava.
Inače, neko spomenu bezele ko od pre 10 godina... DA!
Čisto poređenja radi na 6a sam prelazio sa Mi 11 Lite, 4G modela, kojeg sam em voleo zbog divljenja kako ga je kinez dizajnirao a i mrzeo jer je imao ne baš savršen ekran (black crush ali minimalan) plus jednom menjan FP senzor.
Kupim ja 6a, odgledao tonu YT klipova, svi ga hvale kao najkompaktniji telefon u klasi, ja ga otpakujem i onako sa leđa odmah pomislim stani malo, ovo je 6.1" telefon?!
Držim pored svoj Mi 11 Lite od 6.57" i ne vidim razliku maltene, iako dimenzije na papiru jasno kažu da je 6a manji...
I naravno, prvo razočarenje su mi bili bezeli. Nisu oni ogromni, ali je telefon stvarno nekako čudan i ja verujem da ljudi ne znaju da ima 6.1" da bi većina garantovala da ima 6.4-6.5" ekran. Stavim na njega Spigen Thin Fit, i opet meni moj Mi 11 Lite nekako dođe kompaktniji.
Opšti utisak, meni je 6a delovao kao oni stari 16:9 telefoni, bukvalno. Opet, daleko od toga da su bezeli ogromni ali je taj form factor meni baš bio čudan.
Uglavnom, nije vraćen zbog toga, to je više bio neočekivan utisak jer sam želeo "telefončić" meni je Mi 11 Lite sa svojom pozamašnom dijagonalom ali odličnom formom telefončić.
Vratih ga zbog baterije, tj. potrošnje na LTE koja mi je 70% upotrebe telefona i stand by potrošnje. Bio sam upoznat sa manama modema, i čuo sam da telefonu treba vremena da kao nauči da troši bateriju, ali meni je isticao rok za povrat pa više vremena od toga nisam imao... Uglavnom, nije mi se sviđalo kako se baterija ponaša... Na WiFi bi bio super, dok mi je u ruci i čačkam ga procenti mile, jesam li ga ostavio po strani bateriju ko da mu neko krade.
Sad koliko sam pratio ovu temu nisam ni uspeo da ukačim da li je ta priča rešena na G2 odnosno da li je bolja situacija za očekivati na 7a sa kojim bi rado pokušao opet kad se pojavi ako cena bude korektna kao sa 6a.
No, eto već vidim da dizajnerski pomaka nema, i baš smatram da ti bezeli ne priliče jednom telefonu u tom rangu.
I što neko reče, koja je onda poenta 7a telefona? 6a je bio manja alternativa u odnosu na 6.
Sada će ovaj 7a sa ekranom od 6.1" biti iste veličine kao 7 sa ekranom od 6.3".
Razumem ja ušteda i sve, ali opet, džaba manja dijagonala kada je forma ne prati.