Šta je novo?

Google Pixel 7

Ne znam, meni je baterija odlicna na P7P. Bolja i stabilnija od Mi 10. Bluetooth mi odlicno radi sa svim uredjajima. Stigla danas maska sa alia, super je.

Prilozi

• IMG-4ec817c2cdeef5f92d028d583aed2ee8-V~3.jpg
    IMG-4ec817c2cdeef5f92d028d583aed2ee8-V~3.jpg
    200.8 KB · Pregleda: 164
Mnogo je velika mana, barem meni, sto ne mogu da kastujem na tv bez chromecast.

Tu mi se pojavi problem npr. skinem telefon sa punjaca u 6.30h ujutru ali on mi posle racuna ko da sam od 8h krenuo da koristim tel i pojede mi tih sat ipo vremena i to sto sam ima SOT za to vreme. Zato sam i pitao, nista bitno slabo i praim SOT nego zapazih to slucajno :)

Tu mi se pojavi problem npr. skinem telefon sa punjaca u 6.30h ujutru ali on mi posle racuna ko da sam od 8h krenuo da koristim tel i pojede mi tih sat ipo vremena i to sto sam ima SOT za to vreme. Zato sam i pitao, nista bitno slabo i praim SOT nego zapazih to slucajno :)
E fora je što računa SOT od 100% napunjenosti baterije. Sve ispod toga računa kao jedno punjenje. Ja stvarno ne znam koji biser je odlučio da to ima smisla.

Meni otprilike tek kad baterija padne na nekih 97-98% krece da racuna SOT, tako nekako mi izgleda.

Da isto je i kod mene. Sad sam instalirao accubattery pa cu pratiti

Može ovaj ako bude 200$.

Znam zato i ne vidim poentu "A" modela.

Jedno zanimljivo opazanje kod mog Pixel 7 telefona, screen protector mode opcija malo polupa digitajzer ekrana, tako da tap to wake radi onako i sto je najcudnije otisak prsta se nekad muci da mi ocita prst...
Imam mobile outfitters foliju preko ekrana cisto detaljnosti radi :)

Taman sam razmišljao da se uključim u forum kad se spomene 7a...

Ja sam svoj 6a kupio u septembru prošle godine i vratio, srećom bio sam u DE pa sam iskoristio pravo povrata i od tada gajim nade u 7a, koji mi evo sad vizuelno ne obećava.

Inače, neko spomenu bezele ko od pre 10 godina... DA!

Čisto poređenja radi na 6a sam prelazio sa Mi 11 Lite, 4G modela, kojeg sam em voleo zbog divljenja kako ga je kinez dizajnirao a i mrzeo jer je imao ne baš savršen ekran (black crush ali minimalan) plus jednom menjan FP senzor.

Kupim ja 6a, odgledao tonu YT klipova, svi ga hvale kao najkompaktniji telefon u klasi, ja ga otpakujem i onako sa leđa odmah pomislim stani malo, ovo je 6.1" telefon?!

Držim pored svoj Mi 11 Lite od 6.57" i ne vidim razliku maltene, iako dimenzije na papiru jasno kažu da je 6a manji...

I naravno, prvo razočarenje su mi bili bezeli. Nisu oni ogromni, ali je telefon stvarno nekako čudan i ja verujem da ljudi ne znaju da ima 6.1" da bi većina garantovala da ima 6.4-6.5" ekran. Stavim na njega Spigen Thin Fit, i opet meni moj Mi 11 Lite nekako dođe kompaktniji.
Opšti utisak, meni je 6a delovao kao oni stari 16:9 telefoni, bukvalno. Opet, daleko od toga da su bezeli ogromni ali je taj form factor meni baš bio čudan.

Uglavnom, nije vraćen zbog toga, to je više bio neočekivan utisak jer sam želeo "telefončić" meni je Mi 11 Lite sa svojom pozamašnom dijagonalom ali odličnom formom telefončić.
Vratih ga zbog baterije, tj. potrošnje na LTE koja mi je 70% upotrebe telefona i stand by potrošnje. Bio sam upoznat sa manama modema, i čuo sam da telefonu treba vremena da kao nauči da troši bateriju, ali meni je isticao rok za povrat pa više vremena od toga nisam imao... Uglavnom, nije mi se sviđalo kako se baterija ponaša... Na WiFi bi bio super, dok mi je u ruci i čačkam ga procenti mile, jesam li ga ostavio po strani bateriju ko da mu neko krade.

Sad koliko sam pratio ovu temu nisam ni uspeo da ukačim da li je ta priča rešena na G2 odnosno da li je bolja situacija za očekivati na 7a sa kojim bi rado pokušao opet kad se pojavi ako cena bude korektna kao sa 6a.

No, eto već vidim da dizajnerski pomaka nema, i baš smatram da ti bezeli ne priliče jednom telefonu u tom rangu.

I što neko reče, koja je onda poenta 7a telefona? 6a je bio manja alternativa u odnosu na 6.
Sada će ovaj 7a sa ekranom od 6.1" biti iste veličine kao 7 sa ekranom od 6.3".

Razumem ja ušteda i sve, ali opet, džaba manja dijagonala kada je forma ne prati.

Veličina 6a samo širi za 1mm. Po tom alatu.Screenshot_20230312-151212_Chrome.png

Nezahvalno je porediti tako mislim, u ruci sve to dobije drugačiji dojam.

Doduše 6a je kvalitetom izrade 10/10 za svoj rang. Ona plastika pozadi je je verovatno najbolja imitacija stakla koju sam video na nekom telefonu, oseti se "gustina" materijala, još uz metalni ram, stvarno to deluje kvalitetno. Robustan telefon.
Verujem i da na 7a koriste plastiku, čak i taj vizir kamere deluje matirana plastika da imitira metal.

Samo se nadam ceni od ne više od 400€ i optimizovanijoj autonomiji.

Jedino mi ove fotke 7a nisu najjasnije jer deluje da su okviri čak veći nego na 6a. xD

Al' ajde videćemo.... Ako sam skapirao 10. maja bi najava trebalo da bude.

5w wireless charging?
Ovo neka greška?
Verovatno je dotična cifra za reverse charging, kao kod Nothing phone 15w za bežično i 5w za reverse punjenje sluški što je sasvim dovoljno.
Rano je za konkretne specifikacije, videćemo još.
Jok, samo je 5W. 6a ni nema wireless charging pa su sad ubacili makar kakav simbolični, da bude još bolji mid-rejndžer. Kao i 60Hz panel kod 6a, jedino su se za te stvari baš masovno žalili, ovo ostalo je svarljivo. (osim sporog punjenja)

Ja i 6-icu punim na 5W wireless, skroz je korektno i korisno i u svakom slucaju mnogo bolje nego da nema uopste..

5W bežično ima i Motorola Edge 30 Neo.
Samo još Nothing Phone 1 ima 15W bežično u tom srednjom rangu trenutno uz nju ako se ne varam.
Kapiram da će 5W bežično punjenje postati sve češće predstavljan kao ulazni standard u budžet segmentu.
Inače mislim da je praktično i tako sporo, taman spustiš telefon da se lagano dopunjava dok ga ne koristiš.

Meni je samo tu problem efekat na cenu... Ne ludim ni za bežičnim punjenjem ni za 90Hz ekranom ako će to podići cenu 7a za 150€ recimo u odnosu na 6a.

Nazad
Vrh Dno