Šta je novo?

Google Pixel 7

Imam prijatelje vani, nisu naši..par puta sam pomenuo Pixel, tek su shvatili kada sam rekao Google, nisu ni znali da je Google bilo šta osim pretraživač. I u svetu važi isto..Pixel je za entuzijaste.

@eXXtreme3D
Koja je svrha tih custom ROM-ova ?
Zar Pixel ne bi trebao da ima izvorni ,čist Android ?
Ja sam Pixellike custom ROM-ove peglao na kinezima, a na Pixel telefonu ne vidim svrhu .
Meni ovo i jest cilj a to je biti drugaciji. Dok vecina nosi iphone, samsunge i Xiaomi-e. Ti kazes imas google pixel. Zbog toga i jesam narucio pixel 7 pro(dat cu mu priliku) nakon Xiaomia.
Koje staklo koristite za zastitu ekrana?

Poslednja izmena:
Ako imaš za dan 7č sot onda ok. To nije bilo moguće na njenom pxl7 koji je imao 4-5 max.
To i jeste glavna mana pixela, nema pravila kako će da se ponaša. I ljudi na netu i oni koje poznajem imaju različita iskustva. Ja sam imao običan 7 koji je imao razne bagove i prodao sam ga posle mesec dana, stvarno nisam mogao da se nadam apdejt rešenju. Neko nema problema. I sad opet oblećem oko njega jer mi se sviđa ali nemam hrabrosti da ga uzmem jer ne znam kakav će biti.

Meni ovo i jest cilj a to je biti drugaciji. Dok vecina nosi iphone, samsunge i Xiaomi-e. Ti kazes imas google pixel. Zbog toga i jesam narucio pixel 7 pro(dat cu mu priliku) nakon Xiaomia.
Koje staklo koristite za zastitu ekrana?
Ja sam uzeo neko sa KP, zakrivljeno je tj prati ekran i naleze 100%. Jedino sto me nervira je sto ima ocrtan krug na mestu otiska prsta. Cekam hidrogele sa alia (okacio sam linkove u temi)

Pixel 7a

Popravice se to dosta sa Android 14, najavili su ogromnu optimizaciju modema sa novom verzijom. Bice velikih usteda na polju baterije
Validne informacije??
Ponovio sam se s Pixel-om 7 pro, namještanje, nedostatak sna itd.. prvo što sam skužio ima li Pixel napredne opcije za dubinu zvuka, Equalizer itd itd..??

Ovdje u Njemačkoj su većinom pocetne 128gb/12gb verzije, uzeh za 699€..
Dajte tips and tricks.. 😄

Da li VoLTE (Yettel mreža) funkcioniše na Pixel 7 telefonu? Je l' isprobao neko?

Baš me zanima da li postoji šansa da Google nekim budućim apdejtom onemogući ovaj šizuku. Ipak su zamisli da VoLTE bude dostupan samo u podržanim zemljama a sad je postalo jasno da se proširilo svuda, pa kao da bi održali ekskluzivu...

Hvala na odgovoru.
Radi ali moraš da odradiš celu proceduru sa šizuku aplikacijom. Imaš na par strana u rikverc celo objašnjenje.
Hvala na odgovoru i linku do objašnjenja.

Mislio sam da funkcioniše bez ikakvog dodatnog podešavanja. Da je dovoljno samo da usluga bude aktivirana na broju kod izabranog operatora.
Takođe, vidim na Pixel forumu odgovore u kojima piše da je problem zapravo do operatora, a ne do uređaja. No, svakako, Srbija nije na listi podržanih zemalja.

Prilozi

• VoLTE.jpg
    VoLTE.jpg
    177.4 KB · Pregleda: 143
Isprati ono uputstvo, lako je i namesti VoLTE, vredi definitivno. Sve radi kako treba. I mene je mrzelo da se cimam, kada je moralo root metodom, ali sada je lako i bez cimanja. Gotovo za 5 minuta.

Meni stigla poruka iz mtsa: volte nije dostupan na vasoj ugovornoj tarifi.
Sva sreca pa je ugovor sveze potpisan 25.2. na dve godine 😂

Isprati ono uputstvo, lako je i namesti VoLTE, vredi definitivno. Sve radi kako treba. I mene je mrzelo da se cimam, kada je moralo root metodom, ali sada je lako i bez cimanja. Gotovo za 5 minuta.
Hvala. Pitam informativno, ukoliko odlučim da pređem na Pixel jer mi je VoLTE bitan. Razlika u kvalitetu je baš primetna. Takođe, videh juče na XDA forumu da korisnici Yettel mreže u Mađarskoj, Bugarskoj i ovde kod nas imaju VoLTE. Recimo, na Pixel 6 radi, bez ovog uputstva, tj. aplikacije. Dovnoljno je samo da usluga bude aktivirana na broju.

Da li još neko ovde može da potvrdi da VoLTE u Yettel mreži funkcioniše na Pixel 7 telefonu bez dodatnog "cimanja"?

Ne funkcioniše ni na Pixel 6 u Yetellu bez ove zakrpe. Ja ima Pixel 6 i Yettel eSIM. Razlika je osetna, veza se uspostavlja odmah i lepši i jasniji zvuk je u razgovoru. Ako te mrzi, ne gubiš Bog zna šta, ali je vredno tog malog cima i lako, pitaj ako nešto nije jasno...

Nakon par dana upotrebe pixel 7 pro, utisci odlicni. Display klasa iznad spram mi 10 t pro. Zvucnici mozda nisu glasniji ali definitivno bogatiji i jasniji. Zakrivljenost ekrana dovoljna da se olaksa swipovanje, sasvim dovoljan stupanj zakrivljenosti. Zvucnik slusalice jasan. proxi senzor konacno funkcionira ovdje dok sam mnogo problema imao na mi 10 t pro. Kamere vrhunske, brzo editovanje takodjer. Baterija izgura dan, mislim da ce se jos popraviti. Cisti android mi je legao, dovoljno opcija, jos se privikavam nakon godina MIUI-a. Povezivanje preko bluetootha takodjer sve radi.

Tko god je u dilemi kupiti ili ne, moje preporuke, sve funkcionira out of the box.

Osim volte kod nas koji se sredi bukvalno za 2-3 minuta.
Sve ostalo, toliko sam zadovoljan da ću teško ići negde sa Pixela u narednom periodu.

Mnogi ste odusevljeni tom kamerom a rijetko ko da stavlja fotke, a mene bas to zanima 😁

Evo jedna obična i jedna sa onim motion blur modom (Koji piše da je beta)

Prilozi

• PXL_20230305_135104763.jpg
    PXL_20230305_135104763.jpg
    391.5 KB · Pregleda: 108
  • PXL_20230305_134430314.MOTION-01.COVER.jpg
    PXL_20230305_134430314.MOTION-01.COVER.jpg
    425.1 KB · Pregleda: 96
Odustao sam od Pixela7, nije mi nikako legao.
Najvise zbog losije baterije od starog 9T Pro i nedostatka brzog punjenja u 2023 godini.
Citac otiska prsta jako lose radi sto je pocelo bas da mi smeta.
Ima i jedan softverski bug zbog kog za malo da ga bacim jednog jutra. Prilikom odgovaranja na poziv mi se povremeno desi da ne prikazuje informacije poziva preko celog ekrana nego kao neki mini info pri vrhu. Nikako nisam mogao da spustim svajpom na dole da se uvelica pa ni da prekinem vezu.
Prilikom pozivanja cuje se neki jako cudan zvuk na kratko, kao neka smetnja-zujanje.
Opcije i softverka podesavanja su bas siromasne.
Da ne bude da je telefon generalno los ali mu je uzevsi sve u obzir cena i prejaka i previse je imao mana za moje potrebe a nista novo nije nudio.

Ja nisam imao tih problema, a takodje mi i otisak prsta radi savrseno, nikad me nije vratio da ponovo ocitam, bas nikad.

@ericm
Lošija autonomija baterije od Mi 9T Pro kada je bio nov, ili od 3-4 godine korišćenog primerka?

Mene cesto vraca po 3 puta za redom i onda moram da biram sledecu opciju otkljucavanja. Ovo mi se desavalo samo na Pixelu 7 iako sam skenirao par puta. Na svim dosadasnjim telefonima je radilo ko podmazano.
Jos jedna zamerka je jako los i slab zvuk obzirom na stereo zvucnike.
Bukvalno nikakav apgrejd nisam osetio naspram starog 9T Pro, osim mozda malo fluidnosti pri skrolovanju zbog adaptive refresh ratea.

Iskreno sam bas bio nezadovoljan telefonom. Ovo su iskreni utisci iz prve ruke.

Uzeo sam juce S23 Ultra, mada je suludo da ga poredjujem sa Pixelom.

@hsv.stoned
Losija od 9T Pro starog pune 3 godine.

Pixel je uzet nov, sto bi se reklo vakuum, isti je kao i svaki drugi.

Imam neku jeftinu foliju i otisak prsta ne gresi nikad.

Isto i moja ultra ne gresi nikad, otkljucava u trenutku svaki put.

Cenis li da je duplo bolji telefon s obzirom da je duplo skuplji :)

Vrh Dno