Šta je novo?

Google Pixel 7

Kupio Pixel 7, probao ga mjesec dana, i vratio se na iOS ponovo.
Ovdje me više odvratilo od telefona sam Android, a ne toliko sam uređaj, koji nije loš.

+
kamera, stvarno je super, i vazda će mi Pixel fotografije biti bolje od bilo kojeg drugog moba, ima nešto u tom post procesingu šta mi paše.
video nisam baš puno koristio, al napredak je u odnosu na prijašnje pixele.

-
  • zvuk na slušalici kod poziva je bar meni mnogo stepenica ispod iphone 11 kojeg sam prije njega koristio.
  • sami google launcher, koji se ne može uopće prilagoditi, a jedino on radi glatko (probao nova, ali ni blizu glatko da radi kao prije, ovo su namjerno ujebali)
  • sama tema androida je za riganje, bar meni, izbornici u postavkama jednolični, blijedi, ne-intuitivni, boje 0 bodova.
  • ne mogu da vjerujem da je android ukinuo opciju ključanja smanjivanja ringtone vol tipkama, na pixelu te opcije nema - provjereno
  • baterija je dosta loša u odnosu na iphone 11, pixel u crveno redovito dođe svaku večer, i nakon mjesec dana korištenja (nije skontalo te moje navike valjda nemam pojma)

Zasto koristis viber kad google meseages je sad prakticno messenger za sve? Salje slike, video, poruke sve preko neta..
Svi koje poznajem koriste viber, takodje, kao dvostruki ćale tu su viber grupe za skole/treninge... Ni ja ga ne volim ali je de facto standard. Ako bih mogao da koristim GM kao klijent za viber, to ni bilo extra.

Ja sam odnedavno presao da ga koristim tako, brzi je i bolji. Salje slike u punoj rezoluciji. Ne vidim nijednu prednost vibera u odnosu na Google Messages

Kako to Google računa garanciju... Pitam iz znatiželje... Ukucam IMEI svog 6a na Google Warranty Check stranici piše garancija do aprila 2025. 😁

Ja sam odnedavno presao da ga koristim tako, brzi je i bolji. Salje slike u punoj rezoluciji. Ne vidim nijednu prednost vibera u odnosu na Google Messages
Pa da, ali kako da posaljem/primim poruku viber grupi? Jel to moguce?

Kupio Pixel 7, probao ga mjesec dana, i vratio se na iOS ponovo.
Ovdje me više odvratilo od telefona sam Android, a ne toliko sam uređaj, koji nije loš.

+
kamera, stvarno je super, i vazda će mi Pixel fotografije biti bolje od bilo kojeg drugog moba, ima nešto u tom post procesingu šta mi paše.
video nisam baš puno koristio, al napredak je u odnosu na prijašnje pixele.

-
  • zvuk na slušalici kod poziva je bar meni mnogo stepenica ispod iphone 11 kojeg sam prije njega koristio.
  • sami google launcher, koji se ne može uopće prilagoditi, a jedino on radi glatko (probao nova, ali ni blizu glatko da radi kao prije, ovo su namjerno ujebali)
  • sama tema androida je za riganje, bar meni, izbornici u postavkama jednolični, blijedi, ne-intuitivni, boje 0 bodova.
  • ne mogu da vjerujem da je android ukinuo opciju ključanja smanjivanja ringtone vol tipkama, na pixelu te opcije nema - provjereno
  • baterija je dosta loša u odnosu na iphone 11, pixel u crveno redovito dođe svaku večer, i nakon mjesec dana korištenja (nije skontalo te moje navike valjda nemam pojma)

3 od 6 stavki koje si naveo su jos gore resene na iOSu :D Tamo tek nista ne mozes prilagoditi ili promeniti, UI i ikonice se nisu menjale skoro od prvog iPhone-a.. Ovo za kljucanje ringtonea nisam razumeo :)

Imam kao sluzbeni iPhone SE3, to bas moras da volis da bi svario... mene ta njihova filozofija ne zanima, placam samo parking karte i poneki poziv kada moram i MS Authenticator, dobar je za stand by :D

3 od 6 stavki koje si naveo su jos gore resene na iOSu :D Tamo tek nista ne mozes prilagoditi ili promeniti, UI i ikonice se nisu menjale skoro od prvog iPhone-a.. Ovo za kljucanje ringtonea nisam razumeo :)
Na Pixelu, pustim neki video ili sl, bučno smanjim, i valjda slucajno ili prije toga kliknem vol down da smanjim, smanjim glasnoću ringtonea.
Prije je 100% bila opcija da vol tipkama nemogu da smanjim zvuk ringtonea, kao da ga lockam na glasnoću koju odaberem u postavkama i to je to.

Ne može ringtone volume ni sad da se menja tasterima, bar na Pixel 5 :)

Jedino ako ima razlike u odnosu na novije Pixele

Ne moze... po default-u smanjujes media volume... Ringtone volume ne pamtim kada sam greskom poremetio, evo bas sam pokusao da ga izbagujem da se to desi, ne znam kako.

Jel ste sigurni da nema u podešavanjima? Na OnePlus-u pod sound and vibration - advanced ima da se izabere da li tim tasterom kontrolišeš media ili ringtone

Kod mene na Pixel 4a 5G ringtone volume se može regulisati tasterima, isključivo ako u tom trenutku radi ringtone (znači ako zvoni telefon)

Lista romova (za sad) za Pixel 7 Pro

Brate klikneš volume, tri tačke i podešavaš sve žive zvukove koje hoćeš.

Pitanje za vas, da li znate možda da li može na neku foricu (kao npr za volte) da se enable call recording iz fabričke app?

Restartovao se istog momenta. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Kolega ima Pixel 6 i restart odmah.

Revanced pusta normalno

Ma nema ništa od pixela u Srbiji, ovde ljudi znaju samo za Apple, Samsung i Huawei/Xiaomi. Dugo se to neće promeniti.
Imam prijatelje vani, nisu naši..par puta sam pomenuo Pixel, tek su shvatili kada sam rekao Google, nisu ni znali da je Google bilo šta osim pretraživač. I u svetu važi isto..Pixel je za entuzijaste.

@eXXtreme3D
Koja je svrha tih custom ROM-ova ?
Zar Pixel ne bi trebao da ima izvorni ,čist Android ?
Ja sam Pixellike custom ROM-ove peglao na kinezima, a na Pixel telefonu ne vidim svrhu .

Evo posle par nedelja baterija na Pixel 7 telefonu. Mahom Chrome, video pozivi i kuckanje preko chet aplikacija i malo muzike.
Ostalo je još 20% baterije. Tako da bi izdržao do spavanja.
Screenshot_20230227-184928.png
Screenshot_20230227-184949.png

@eXXtreme3D
Koja je svrha tih custom ROM-ova ?
Zar Pixel ne bi trebao da ima izvorni ,čist Android ?
Ja sam Pixellike custom ROM-ove peglao na kinezima, a na Pixel telefonu ne vidim svrhu .
Slažem se, ali neko bi da degoogluje (?) Google telefon, za to ima lineage. Drugi romovi donose gomilu podesavanja unutar sistema za one koje je smorio aosp.. ***** li ga, ne bi pravili custom romove da ih ljudi ne koriste :) u svakom slucaju bolje da ih ima nego da je zatvoren sistem kao samsung, huawei, vivo... Mislim da to doprinosi popularnosti samog brenda i uredjaja

Popravice se to dosta sa Android 14, najavili su ogromnu optimizaciju modema sa novom verzijom. Bice velikih usteda na polju baterije

Ako imaš za dan 7č sot onda ok. To nije bilo moguće na njenom pxl7 koji je imao 4-5 max.

Nazad
Vrh Dno