Šta je novo?

Google Pixel 6

Dobra ti je recenzija, bas zanimljiva 🤣👍🏻Nikad nisam imao Pixel a cesto su me privlacili, bice prilike.

Koja je razlila sem velicine izledju obicnog i pro verzije? Razlika je malo i u kamerama, @Proday ti bese imao si oba?
Mozda si najkompetenti ovde.

Da, oba, kratko doduše. Dimenzije, +kamera, baterija i ravan ekran vs zakrivljeni. Ako planiraš da kupiš, po meni manji tj obični 6 ili samsung note (pre 6 pro-a) ukoliko ćeš veći i skuplji telefon.

Pro ima prednost kvalitetnijeg ekrana i zoom kamere. Sve ostalo je isto.

@pecavuk
Na fotografijama koje ai postavio, p6 ima definitivno bolji white balance i generalno bolje boje..
Samo kod zadnje fotke na iphone, ima taj gloom kao kad je staklo kamere muzgavo od otisaka prstiju? Nemoguće da je toliko nečisto za taj telefon.
Potpuno tačno. Možda je u jednom ili dva slučaja bolja fotografija ispala na iPhone-u. Moguće da je bilo muzgavo ali rukovao sam sa oba telefona tih dana tako da je koliko-toliko ravnopravno. Nisam se trudio da bilo šta precizno radim, već više u trči i fotografiši fazonu, kao što većina i radi, ništa "tap to focus" nikakva preciznost. Ovo su takvi rezultati, da sad izvadiš telefon na "brzaka" i "opališ" fotografiju.

I u takvom kontekstu i korišćenju Pixel je dao ubedljivo bolje rezultate. Svako ko hajpuje ovo procesiranje je potpuno u pravu, radi nestvarno.

Potpuno tačno. Možda je u jednom ili dva slučaja bolja fotografija ispala na iPhone-u. Moguće da je bilo muzgavo ali rukovao sam sa oba telefona tih dana tako da je koliko-toliko ravnopravno. Nisam se trudio da bilo šta precizno radim, već više u trči i fotografiši fazonu, kao što većina i radi, ništa "tap to focus" nikakva preciznost. Ovo su takvi rezultati, da sad izvadiš telefon na "brzaka" i "opališ" fotografiju.

I u takvom kontekstu i korišćenju Pixel je dao ubedljivo bolje rezultate. Svako ko hajpuje ovo procesiranje je potpuno u pravu, radi nestvarno.
A i takodje, ima taj takozvani WYSIWYG,..
Bukvalno HDR preview, jer ono što vidis na ekranu, tako ce fotka biti finalizirana nakon HDR-a što je meni lično izuzetno bitno

Javi da li primećuješ koliko fluidnije radi ? :)
I naravno bateriju. Deluje da skraćuje SOT za oko 1h. Mada možda se tripujem.
Nisam hteo odmah da komentarišem, dao sam mu par dana.

Mislim da radi fluidnije malo, ima manje onih blagih zakuca, a i oko baterije se slažem, rekao bih da def barem 5-10% kraće traje. Da li se tripujem, ne znam, ali tako mi se či ni.

Mislim da ću da vratim, bitnija mi baterija... Mada ostaviću još koji dan da vidim šta se zbiva.

Jel neko instalirao septembarski update?? Meni baterija katastrofa, preko noci 30% dole. Hard reset me ceka...

Ja sam. Preko noći ide oko 4%,5% na 7h (ne koristim AOD)

Da se i ja upišem u klub. Prešao sam sa pixela 3a na 6 pro.
Odradio sam update na android 13. Koliko mogu da primetim vizuelno nema neke drastične razlike u odnosu na 12.

U svakom pogledu :)

Da li je situacija na 6 išta bolja što se tiče zagrevanja i baterije? Jel neki peč rešio to

Nakon poslednjeg ažuriranja, te zakrpe za septembar i ispravljanja grešaka, baterija mi se brze prazni,... U 5 je skinut sa punjaca i evo za 4 sata vec je sa 100 na 66 %. Da uzmemo u obzir da sam u službi i telefon jedva koristim...
Toliko o njihovoj zakrpi....

Pa da taj kao centar gde vidiš ram memoriju , security , bateriju itd
nisam znao za taj detalj.. sad me zbunjuje ono Rahmanovo "at least on Pixel".. kako god, priželjkovao sam ovaj "feature" odavno :)

nisam znao za taj detalj.. sad me zbunjuje ono Rahmanovo "at least on Pixel".. kako god, priželjkovao sam ovaj "feature" odavno :)
Pa i mene raduje da Google na pixelima napravi tako nešto samo još da stave pregled potrošnje baterije kao unlimited stavku a ne samo zadnja 24h 🤣

Evo na ovo sam mislio , kao neki device centar , mnogi telefoni to imaju odavno ...
Npr moj stari raspali s7edge 😁

PXL_20220909_093342539.jpg

Dolazi li ikakva futrola uz Pixel 6?

Bar providnu običnu da daju. A ima li bar fabrička folija na ekranu?
Naručih običan 6, nema šanse da bih opet uzeo zakrivljen ekran. Da probam da li će mi se svideti. Ako ne, proslediću ga nekome.

Nema ništa, go kao od majke rođen, samo telefon, kabl usb-c na usb-c i otg adapter.

Nazad
Vrh Dno