Šta je novo?

Google Pixel 6

Da li postoji vidna razlika između kamera(kvalitet fotografija) Pixel 4, 5, 5a i šestice(obična šestica, ne Pro verzija)?
Ima li neko ko je koristio sva tri uređaja?

Da li neko ima iskustva sa otključavanjem mdm-a kod pixela 6 i ako moze da pojasni o čemu se tu zapravo radi, pošto treba da mi stigne taj telefon, a uzet je u inostranstvu preko firme pa nisam siguran da li je otključan.
Postojanje mdm-a uglavnom govori u prilog da je tel dobijen od firme i za skidnaje istog moras ici preko firme i njihove IT sluzbe pod uslovom da je legalno prodat a neko je zaboravio da skine tel sa remote managemnta.

@_Stevan_ ne znam zbog cega mislis da ja nesto napadam pixele ja generalno kriticki gledam na sve proizvodjace. Moguce da je i neka android bugchina to za pozive ali bilo kako bilo pixel = google = android ne kritikujem ih jer omalovazavam vec zato sto bih iskreno voleo da uspeju a takvi gafovi mozda prodju samsungu jer je vec utabao svoje trziste dok sam ocekivao da ce google sa tensorom napraviti slicnu pomamu kao apple sa bionic/m1. Mislim da ti sama cinjenica govori da sam sa ip12 presao prvo na pixel6 da nisam pripadnik nikakvih tabora ali na kraju dana ne mogu da se zafrkavam o razlozima zasto se tel prolikom svakog poziva restartuje. To mi se na samsunzima od s4-s10 nije desavalo ni na ip11-13 ostale nisam probao pa ni ne komentarisem. Ali meni takav bug nije zapravo bug vec je razlog da ti tel bude neupotrebljiv ako ti iole treba za posao. tako da google moju podrsku je imao cim sam pored s22 i ip13 uzeo pixel a to sto sam dobio neupotrebljiv tel *** bad luck i QC i guess

Da li neko ima iskustva sa otključavanjem mdm-a kod pixela 6 i ako moze da pojasni o čemu se tu zapravo radi, pošto treba da mi stigne taj telefon, a uzet je u inostranstvu preko firme pa nisam siguran da li je otključan.

Javi kad stigne telefon koja je verzija Androida i nemoj da apdejtuješ ništa :) kad podešavaš telefon, podešavaj ga bez kartice i wi-fi, jer ako je zaključan, a povezan na net, onda će ti se resetovati telefon u roku od sat vremena, od momenta kad se prijaviš na Google nalog

Javi kad stigne telefon koja je verzija Androida i nemoj da apdejtuješ ništa :) kad podešavaš telefon, podešavaj ga bez kartice i wi-fi, jer ako je zaključan, a povezan na net, onda će ti se resetovati telefon u roku od sat vremena, od momenta kad se prijaviš na Google nalog
obzirom da je p6 u pitanju, verzija mu je 12 i tu nema pomoći ako si mislio na adb komande i sl. kao što reče @adachi jedino da juri firmu koja je ubacila mobile device manager u firmver pa da reši problem ali od toga nema leba uglavnom.

Hvala na brzim odgovorima!

2SaiNt4U@
Nije mi uopšte kamera presudna na telefonu, ali...uvek postoji neko ali. Imam u avgustu svadbu (ne, ne...ne ženim se ja, dosta je jednom bilo), pa pošto će na njoj biti sva bliža i dalja rodbina, reko ajde malko da se slikujemo...
Naravno ambijent je unutrašnji, pa bi shodno tome trebalo imati neki telefon koji bi mogao da izvuče koliko toliko pristojne fotografije.
Trenutno imam S20, sin ima S21, pa ako ima neki sa primetno boljom kamerom(Pixel 4,5,6...nemam novaca za skuplji od 500€ i to sve kad prodam ili menjam S20 uz moju doplatu) da ga pazarim.

Da ne bi gušili ovu temu, otvorio sam novu temu u podforumu šta da kupim/mobilni telefon/Pixel 5 ili Pixel 5a

obzirom da je p6 u pitanju, verzija mu je 12 i tu nema pomoći ako si mislio na adb komande i sl. kao što reče @adachi jedino da juri firmu koja je ubacila mobile device manager u firmver pa da reši problem ali od toga nema leba uglavnom.

Postoji non-adb workaround, ali ne i za novije verzije dvanaestice, a ova je ta 99% :) A kad je managed by admin ne može da se flešuje stari, kao što ste već objasnili...

Tako da, teška priča.

No, odosmo u off :)

Bukvalno ću da odustanem od kupovine zbog jebenog punjača koji mora da se naknadno uzima...

Kakva su to goovna, svi redom, van jebene pameti. Proda ti telefon i nemaš sa čime da ga puniš.

Bukvalno ću da odustanem od kupovine zbog jebenog punjača koji mora da se naknadno uzima...

Kakva su to goovna, svi redom, van jebene pameti. Proda ti telefon i nemaš sa čime da ga puniš.
Nisam mislio da može nešto više da me iznerivra od uklanjanja headphonejack iz telefona, ali su se brzo setili. Jedva čekam sledeći glupi trend.

Kinezi daju super brze punjače uz telefone. Ima izbora kome klot Android nije najbitniji.

Koje punjače imate vi što ste uzeli 6 pro? Tj koliko će to da me košta...

Takođe, da li postoji šansa da mi baterija ne izgura njakanje od ranog jutra, mislim na planinarenje i snimanje treka 7, 8 sati, nekad 6, nekad verovatno i 9, tj da u tim uslovima izgura do kraja dana, do 23, 00h? Gledao sam neke testove, pro je uglavnom lošiji ali su rezultati rekao bih tu negde korektni, već se uglavnom proedi sa telefonima koji imaju baš dobru bateriju...

Bolje kupi 13 Pro Max onda.
Nećeš se usrećiti sa baterijom na ovogodišnjim i prošlogodišnjim Android flagship-ovima (sem npr Realme GT2 Pro).

Google original punjač, bio je negde oko 30 eura doplata uz sam telefon (6 Pro). Ne znam kolika je sada cena.

Za Pixel 6 za ukućana sam uzeo Samsung EP-TA800-NWE, cena je oko 2500 din.

Nikakve razlike između ova dva nema po pitanju punjenja, tako da ne bacaš pare na "oriđiđi gugle".

Koji god da uzmeš, gledaj da je PPS standard ako ti znači brzo punjenje. Svaki punjač koji podržava PPS automatski podržava i PD. Obrnuto nije slučaj.

6 Pro izgura kod mene 24h+ sa nekih 6 sati sot. Onako, nit' smrdi nit' miriše. Za Pixel 6 ne znam iskreno, tinejdžerska posla su tamo umešana.

Po pitanju sot meni je inače sve malo posle Mi Max 3 koji sam imao.

Bolje kupi 13 Pro Max onda.
Nećeš se usrećiti sa baterijom na ovogodišnjim i prošlogodišnjim Android flagship-ovima (sem npr Realme GT2 Pro).

To mi je jasno, zanima me samo da uz maks drndanje izgura dan, to je sve.

Kakve brutalne cene :)
Sada mi je malo i krivo, dođe mi da uzmem još 1 komad 🤣

Šteta što nema bolju bateriju i kršten fp (uz face unlock). Za ove pare odličan izbor.

Do kada traje taj popust u Mediamarketu?
Ima li u Cirihu Mediamarket?

Valjda do 26og
I mislim da vazi samo za mediamarkt de
Ako imas nekog u nemackoj da ti uzme, ili bilo kojoj zemlji eu pa da narucis online, valjda je dostava i sve to besplatno

Mediamarkt de, ne salje izvan Nemacke. Moze sa amazon de, ali onda se placa postarina.

Последња бета је оживела мртваца, ради веома добро и трајање батерије је боље.

Pixel 7 Pro iz različitih uglova.

Prilozi

• IMG_20220625_055422_787.jpg
    IMG_20220625_055422_787.jpg
    177.4 KB · Pregleda: 61
  • IMG_20220625_055425_432.jpg
    IMG_20220625_055425_432.jpg
    161.1 KB · Pregleda: 61
  • IMG_20220625_055628_226.jpg
    IMG_20220625_055628_226.jpg
    125.1 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20220625_055632_849.jpg