Šta je novo?

Google Pixel 6

Ja sam dobio uvaljen neki pixel6 koji se soft reset nakon 2min poziva realno uzas

@Creative_X slažem se za softver.. i kad nisam imao nexus/pixel modele, telefoni su mi nakon isteka garancije uglavnom završavali na pixel experience custom romu..

Апсурдно је да сам имао онеплус 7Т са дерпфест ромом (пиксел копија), који је радио боље него ром на пиксел телефону...
Да, и ја мислим да је овај чипсет јако нов и да смо ми заморчићи...Зна се ко купује пикселе, а увалити таквим корисницима (напреднији) овакав ЛАГ и Рестарт је недопустиво...
Додуше...од времена нексуса, Гугл увек има неки дебео проблем са хардвером...дисплеји, грејања, бутлупови...није битно ко га прави, Самсунг, Лџ, ХТЦ, Самсунг...увек нешто што се не може испеглати софтвером...ево 5 генерација касније...ништа се није променило...

Poslednja izmena:
Potpisujem ovo što je 2SaiNt4U napisao.

Koji bagovi?

Kod mene, nema restarta, nema problema sa otključavanjem, nema laga...
.

Prilozi

• Screenshot_20220619-215028.png
    Screenshot_20220619-215028.png
    645.8 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Izvini Supermene, nemam takav vid kao ti pa nisam primetio 😂😂😂😂

ajd sad ozbiljno, brži telefon nisam imao, definitivno. Verovatno i postoji, nije Pixel bog otac, ali da je brz jeste, iskreno ne znam koliko može biti brže i u kojim situacijama.

Poslednja izmena:
Slažem se sa par postova gore. Brzi to jest fluidniji telefon nisam koristio. Možda je samo Apple fluidniji od njega, ali za to poređenje morao bih da ga koristim neko vreme.
Poredio sam ga sa s22+ i bilo je nebo i zemlja u korist p6pro.

Posle poslednjeg updejta nemam ni jedan bug i zamerku na telefon.

Koliko vidim Pixel 6 Pro za 700-750€ (kupujem prodajem) - ne postoji bolji telefon za te pare!
Ja sam igrom slučaja ipak uzeo S22 Ultra, ali ću definitivno u narednom periodu uzeti i 6 Pro beli...

Slažem se sa par postova gore. Brzi to jest fluidniji telefon nisam koristio. Možda je samo Apple fluidniji od njega, ali za to poređenje morao bih da ga koristim neko vreme.

Posle poslednjeg updejta nemam ni jedan bug i zamerku na te
Na poslu svi koristimo jabuke. Nebo i zemlja je razlika u korist Android UI. Gotovo da mi je mučenje korišćenje iOS-a. I naravno, prepun je bagova. Administrator sam cisco Meraki Device Management i koristimo svi Apple uredjaje, otuda moje iskustvo sa jabukama. Puno bagova i niko se ne žali :)

Kao što reče Loznica, posle Samsung UI, ovo je banja :) Bez zezanja, ti par sitnih bagova imam, ali jako zanemarljivo u poređenju sa brzinom rada, i celokupnim UI iskustvom.
I moram odati priznanje za OnePlus i Oxygen 11( ostale verzije nisam koristio, jer su kopija kineskog ColorOs) koji je po svemu jako sličan pikselu (mislim na OS).

Kao što reče Loznica, posle Samsung UI, ovo je banja :) Bez zezanja, ti par sitnih bagova imam, ali jako zanemarljivo u poređenju sa brzinom rada, i celokupnim UI iskustvom.
I moram odati priznanje za OnePlus i Oxygen 11( ostale verzije nisam koristio, jer su kopija kineskog ColorOs) koji je po svemu jako sličan pikselu (mislim na OS).
Motorolin my ui poput starog oxygena skoro pa čist AOSP takođe.

Mislim da je problem više u šestici odnosno njegovom čipsetu nego u operativnom sistemu.. nešto im ne ide sa izradom hardvera.. bolje da su obratili TSMC-u za SOC nego Samsungu koji nešto i ne blista na tom polju sa svojim exynosom..
Pa Tensor i jeste prepakovani Exynos.

Nisam primetio ni jednog momenta da je pix6 pro nesto specijalno topliji od recimo SE3 koji koristim kao sluzbeni, niti da je bilo padova u performansama i na sred sunca tokom koriscenja google maps recimo, ok, bude topao, ali nista spec se lose ne desava.
Nakon junskog update-a, jos sve samo lepse radi i fluidnije, ponekad se primeti fps drop, ali mislim da je vezan za samu aplikaciju (Chrome), samo tu sam primecivao...

Nisam primetio ni jednog momenta da je pix6 pro nesto specijalno topliji od recimo SE3 koji koristim kao sluzbeni, niti da je bilo padova u performansama i na sred sunca tokom koriscenja google maps recimo, ok, bude topao, ali nista spec se lose ne desava.
Nakon junskog update-a, jos sve samo lepse radi i fluidnije, ponekad se primeti fps drop, ali mislim da je vezan za samu aplikaciju (Chrome), samo tu sam primecivao...
Ma naravno, nema telefona koji se danas manje ili više ne greje.. nego me više nervira što plasiraju neku priču sa tensorom poput applea sa bionicom i huaweia (nekad) sa kirinom a pozadina je sasvim drugačija.. da su se oslonili na qualcomm ili tsmc verujem da im ne bi trebalo toliko apdejta da bi ispeglali stvar (sudeći po sadržajima changeloga prethodnih ažuriranja).. samsungov ekran npr je sasvim druga priča.. toliko od mene, ne posedujem ni p6 ni p6p da bih mogao malo dublje da diskutujem 😁

Frame dropovi se dešavaju i kada se uđe u Google keep.

Što se tiče chroma, ovde radi brutalno u odnosu na npr s22, ako budeš imao nekada prilike da ga koristiš razliku ćeš primetiti za sek :)

Potpisujem ovo što je 2SaiNt4U napisao.

Koji bagovi?

Kod mene, nema restarta, nema problema sa otključavanjem, nema laga...
.
Pa niko nije tvrdio da ce svako imati lose iskustvo ali ovo sto se desava je dovoljno da vise nikad ni ne pokusam da uzmem google tel. Na kraju sam uzeo ip13pm i sve samo radi. Mislim dovoljan je samo jedan los batch telefona da se pusti u slobodnu prodaju i da sami sebi pucaju u nogu. Inace pored tog fatal flaw nisam imao problema ss pixelom i standardnim zamerkama. Ali da je obavljanje obicnog poziva neizvodljivo to je nedopustivo na stranu baterije, kamere, otisci prsta i sl. Jos sam ga uzeo od kolege sa foruma I nisam bas siguran da je bilo sve ok sa tel po njegovim recima iako je nov sa sve folijama, racunom iz De, kutijom itd

Posle poslednjeg updejta nemam ni jedan bug i zamerku na telefon.
zena ima iphone 13 pro. pixel 6 pro po meni fluidniji.

Pa niko nije tvrdio da ce svako imati lose iskustvo ali ovo sto se desava je dovoljno da vise nikad ni ne pokusam da uzmem google tel. Na kraju sam uzeo ip13pm i sve samo radi. Mislim dovoljan je samo jedan los batch telefona da se pusti u slobodnu prodaju i da sami sebi pucaju u nogu. Inace pored tog fatal flaw nisam imao problema ss pixelom i standardnim zamerkama. Ali da je obavljanje obicnog poziva neizvodljivo to je nedopustivo na stranu baterije, kamere, otisci prsta i sl. Jos sam ga uzeo od kolege sa foruma I nisam bas siguran da je bilo sve ok sa tel po njegovim recima iako je nov sa sve folijama, racunom iz De, kutijom itd
Slažem se, apsolutno. Drugačiji način korišćenja utiče na bateriju, drugačiji softver na bagove, loša serija utiče na sve i svašta....

Ja jedino sa čime se ne slažem je komentarisanje ovde kako je telefon loš, užas, bagovit - od strane nekoga ko telefon nije ni imao priliku da koristi. Nevezano da li je to Pixel, Samsung ili Nokia 3510.

Ovo mi je prvi Pixel, nisam puno telefona izmenjao od 2010, na svake dve godine otprilike sam uzimao novi. I na osnovu dosta komentara ovde napisanih od (većine) koji nisu imali/nemaju telefon nije bilo daleko da totalno odustanem od kupovine. Iskreno, debelo bih se zeznuo da sam odustao.

Evo jedan bug, da ne bude da samo hvalim :) u pitanju je YouTube aplikacija, u poslednje vreme kad god udjem u nju, i uglavnom bude skroz u ćošku minimizovana, i dok se ne izbaci iz recent neće raditi kako treba.

Prilozi

• Screenshot_20220621-112003.png
    Screenshot_20220621-112003.png
    10.5 KB · Pregleda: 55
Које су разлике између пиксела 6 и 6а и вреде ли чекања наспрам 50 евра разлике у цени?

ЕДИТ:
- боља камера, бежично пуњење, 90 херца одзив, ип68, aptX HD
има ли још ишта што пропуштам?

Poslednja izmena:
6a je manji, kompaktniji, laksi za nosenje i koriscenje, to je jedina prednost po meni 😆

Evo jedan bug, da ne bude da samo hvalim :) u pitanju je YouTube aplikacija, u poslednje vreme kad god udjem u nju, i uglavnom bude skroz u ćošku minimizovana, i dok se ne izbaci iz recent neće raditi kako treba.
Тако забоде и ванцед....

Slažem se, apsolutno. Drugačiji način korišćenja utiče na bateriju, drugačiji softver na bagove, loša serija utiče na sve i svašta....

Ja jedino sa čime se ne slažem je komentarisanje ovde kako je telefon loš, užas, bagovit - od strane nekoga ko telefon nije ni imao priliku da koristi. Nevezano da li je to Pixel, Samsung ili Nokia 3510.

Ovo mi je prvi Pixel, nisam puno telefona izmenjao od 2010, na svake dve godine otprilike sam uzimao novi. I na osnovu dosta komentara ovde napisanih od (većine) koji nisu imali/nemaju telefon nije bilo daleko da totalno odustanem od kupovine. Iskreno, debelo bih se zeznuo da sam odustao.
Sve to stoji ali pixel nije zvanicno podrzan kod nas = mozes da se slikas za garanciju. A nemogucnost obavljanja poziva je po mom misljenju obesmisljavanje uredjaja po imenu telefon😂 salu na stranu osim toga je stvarno ok i pixel6 ultra povoljno resenje i pre bih ga uzeo u odnosu na s22/ip13 obicni ako se moze naci za 500ak €. Vrv best buy. Ali sve navedeno ne znam kako moze nekoga da natera da iskesira toliki novac i rizikuje da ne obavlja bazicnu funkciju. Skupa lutrija. A kome radi perfektno slazem se da nema boljeg androida za taj novac

Opet, ja takav slučaj za ova dva meseca nisam imao. Dva telefona u kući, pro i običan, nikada se to nije desilo. Tako da, ne vredi generalizovati ni u tom slučaju. Da li je Pixel bagovit kako se ovde predstavlja? Naravno da nije. Da li je totalno bug free? Naravno da nije.

Samsung S22 tema - gomila problema, jedan od najčešćih upravo to što se tebi desilo na pikselu - prekidanje veze u toku poziva.

iPhone koji je sve samo nije "radi bez greške":

I bio je jedan post u vezi sa pozivom, ako nađem sutra okačiću link.

Sada bi ja na osnovu ovih (a i gomile drugih postova) trebalo da zauzmem stav "iPhone je krš, bagovit, neprihvatljivo za takav premium uredjaj". Naravno da neću, prvo jer ga nikada nisam imao, a drugo ako se javi kod jednog ne mora da znači da pogađa sve koji imaju iPhone. Ko zna šta je razlog za konkretne navedene probleme.

Tako da, sve je ok dok se stvari prikazuju realno a ne bombastično.

Da li neko ima iskustva sa otključavanjem mdm-a kod pixela 6 i ako moze da pojasni o čemu se tu zapravo radi, pošto treba da mi stigne taj telefon, a uzet je u inostranstvu preko firme pa nisam siguran da li je otključan.

Da li neko ima iskustva sa otključavanjem mdm-a kod pixela 6 i ako moze da pojasni o čemu se tu zapravo radi, pošto treba da mi stigne taj telefon, a uzet je u inostranstvu preko firme pa nisam siguran da li je otključan.
da bi uklonio mdm moraš rutovati telefon.. da bi rutovao telefon moraš otključati bootloader.. da bi otključao bootloader moraš podesiti "oem unlocking" a to je nemoguće na uređaju sa mdm-om..

Pročitao sam celu temu i samo sam zbunjeniji...

Visi mi beli pro da kupim, čak i ima dve godine garancije od lokalne radnje, samo ne znam kako se to realizuje, tj gde i kako bi oni iz readne realizovali reklamaciju...

Imao sam nexus 6, meni jedan od najjačih telefona koje sam ikada imao, i to ne samo zbog čuvenix kamera već zbog čistog androida, uvek sam govorio da to ko nije probao, bukvalno ne zna šta je pravi android ugođaj.

Nazad
Vrh Dno