Šta je novo?

Google Pixel 6

Meni je plus ako bude zaobljen, izgleda vise premium i lepsi osecaj u ruci.
Koliki su senzori ne bi me cudilo i da bude 10x opticki zum.
p.s. ako bude slican kao na ovom gore videu.
Sto ne volis zaobljene ekrane? @2SaiNt4U

Uh, uglavnom koristim telefon jednom rukom i onda kad treba da pritisnem nesto na levoj strani ekrana uvek pritisnem i nesto korenom palca na desnoj..
takodje ivice telefona su prilicno tanke tako da kad hoces bolji grip, i kaziprstima pokupis nesto na samom rubu ekrana..

Meni su zaobljene ivice vrh, bez njih mi je nekako priprost dizajn..

Uh, uglavnom koristim telefon jednom rukom i onda kad treba da pritisnem nesto na levoj strani ekrana uvek pritisnem i nesto korenom palca na desnoj..
takodje ivice telefona su prilicno tanke tako da kad hoces bolji grip, i kaziprstima pokupis nesto na samom rubu ekrana..
I ja sam tako mislio. Od kako sam kupio Mi 10 bukvalno nijednom mi se nije desilo da slučajno pritisnem zakrivljeni deo ekrana dok palcem pokušavam da dohvatim nešto skroz levo. Šta znam, valjda je dobro izbalansirana sigurna zona. Ne bih imao ništa protiv i da mi sledeći telefon bude zakrivljen, a i deluje više premium nekako.

Šteta što veći telefon ima glosy metal a manji matt.. nije mi jasno zašto prave takve razlike.
Sve u svemu telefon godine verovatno.

Edit:
It’s right to be skeptical until we get a chance to test the camera ourselves. It’s necessary to be skeptical of the Pixel 6’s video abilities given the Pixel line’s history of mediocre video — but Google’s second demo didn’t make skepticism easy.

It was a simple pan across a beach, with the setting sun fully in frame for much of the shot. As an HDR video, it was challenging. Google set up a rig with the Pixel 6, Pixel 5, and iPhone 12 Pro Max and shot the same pan with all three. As you might expect in a demo provided by Google, video from Google’s new phone looked the best.

Specifically, it didn’t artificially brighten shadows too much like the iPhone 12 Pro Max and also maintained a more natural white balance throughout. Compared to the Pixel 5, it was no contest. Last year’s Pixel over-sharpened everything into abstract art while the Pixel 6 looked much more natural.

Google_Pixel_6__Portfolio_Shot_345IXG4.max-1000x1000.jpg

Holding pages for the Pixel 6 are already live for each of the following local Google Store sites: USA, Canada, Australia, UK, France, Germany, Japan, and Taiwan.

Pixel-6-Front-2.jpg

Poslednja izmena:
Cekam Ricciola...

Imam neki osećaj da će ovaj procesor biti krš.

Moguće. Ali isto tako piše da su ga razvijali 4godine, tako da je sve moguće.
Naravno neće biti ni blizu apple SoC i Qualcomm-a ali to nije ni bitno. Svakako će raditi bez štucanja za 99% ljudi koji kupuju pixele

Imam neki osećaj da će ovaj procesor biti krš.
Ne znam koliko je realno da bude fail, posle toliko godina razvoja ali videćemo. Bitno je da ne bude krš u smislu potrošnje i stabilnosti.
Navodno je 8% brži od SD855, odnosno 25% sporiji od SD888, što je i dalje dobro s obzirom da neće imati neki cirkus kineski UI i neozbiljnu podršku. E sad, brojke u sintetici će možda razočarati Antutu-skor statističare ali takvi korisnici ionako uglavnom ne razmatraju kupovinu ovakvih telefona. Ono gde će Pixeli 6 verovatno izdominirati su Ai i softver potpuno novih kamera, odnosno izvlačenje maksimuma iz tog novog i boljeg hardvera kamera.

I dalje ništa od native dual sim opcije; samo sim+esim 🤦

Nisam tako siguran. Google generalno slabo i tromo širi svoje prisustvo sa proizvodima.
Ok, ima naznaka da se tu polako stvari menjaju, ali ja ih realno ne očekujem kod nas barem još 2 godine.
Voleo bih da grešim.

Realno, kad su iPhone i Pixel u pitanju mislim da brojke i specifikacija čipseta ne igra nikakvu ulogu. Nek bude mali potrošač baterije, dobro će raditi sigurno.

The details stem from Rick Osterloh in an interview with Germany’s Der Spiegel.
Osterloh: We haven’t been in the flagship smartphone segment for the past two years – and before that, not really. But the Pixel 6 Pro, which will be expensive, was designed specifically for users who want the latest technology. That’s an important, new approach for us, and we believe it will help us be attractive in new market segments. But the Pixel 6 also belongs to the upper segment and can keep up with competing products. I would describe it as a “mainstream premium product”.

Nemam tu šta, to se znalo.
Manji verovatno između 700-800e a veći 1000-1100e. Znači ili 699e i 999e ili ono što me ne bi nikako iznenadilo 799e i 1099e :/

Manji je svakako 99% moj sledeći mob :) jednom pixel uvek pixel

Mali deluje ok, samo sto je meni licno posle 144Hz ekrana 90Hz ekran neupotrebljiv. U suprotnom bi mozda bio moj sledeci telefon :D

Veci deluje ozbiljno, pravi flagship, ako je chipset dobar i efikasan u praksi.

Dati 1000€ za telefon bez zvanične garancije...neka hvala, možda neki drugi put....

^Takođe sam isključio 120Hz na S20, iako primećujem razliku, koja ipak nije nešto vauuu...
Takođe se slažem sa gore navedenim, da oko ne može da isprati ništa kroz to brzo skrolovanje.
Tako da bih se usudio reći da je to barem meni nepotrebno, osim možda u igricama(koje ne igram, pa nisam baš merodavan u tom smeru).

A je li ima podršku kao iPhone, jer ne kapiram ovo kako Android grupacija očekuje da se plaćaju Apple cene, bez Apple nivoa podrške?
Plus što SoC nije najjači na tržištu itd. Apple se provlači sa svojim glupostima, jer Android ne ume da bude konkurencija.

Nazad
Vrh Dno