Šta je novo?

Google Pixel 6

Šta će mu najači SoC kad je optimizacija odlična(baš kao i na Apple telefonima)?

Najavljuje se podrška od 3,4 godine. Mada je meni sve preko 2god čist marketing. Svakako će moći da se koriste apk sa android 20 na mobu koji je zakucan na android 12 npr

A je li ima podršku kao iPhone, jer ne kapiram ovo kako Android grupacija očekuje da se plaćaju Apple cene, bez Apple nivoa podrške?
Plus što SoC nije najjači na tržištu itd. Apple se provlači sa svojim glupostima, jer Android ne ume da bude konkurencija.
Upravo zato i rade sopstveni SoC, da mogu podršku dužu i bolju da garantuju, Qualcomm je taj koji ne može da isprati više od 3 godine nadogradnje i podrške, mislim da je MKHDB to spominjao

Podrška nije samo softverska... mnoge kompanije to i dalje slabo kapiraju.

A dobro, nije ceo telefon samo čipset. Nije apple Best of the Best u svakom smislu/segmentu.

Zato i kažem da Apple gluposti prolaze jer Android ekipa ne ume. Ja stvarno ne znam kako je iko normalan mogao da stavi notch, jer ideja da ti se nešto useca u ekran je najgluplja moguća. Kao što je i izbacivanje headphonejack dok ne postoji lossless standard za wireless audio. I kako to sve može godinama da se vuče, je za još veće čuđenje. Takođe ne vidim kako je dobro imati još jedan uređaj (slušalice) koji treba da brineš da li je pun, umesto samo telefon, i kako je to u skladu sa Jobs logikom da bude jednostavno...

Ja ne znam šta ljudi toliko dizu famu oko podrške pa podrške, telefon da držim više od 3g apsolutno šanse nema, kakve crne 4 i 5. Pa pre cu da ga razbijem, baterija crkne 2x i ne znam šta, nego da ga koristim sa full podrškom posle 5g.

Poenta je da može lepo da se proda kada mu dodje vreme.

Pa lakše ćeš prodati Samsung flagship, kom je istekla podrška, nego bilo koji Pixel. Mada, ovde na benchu, svaki telefon relativno lako može da se proda pa i Pixel tako da to nije nikakav problem.

To oko podrške od 3-4 godine je mnogo bitnije i korisnije onima koji neki telefon (u ovom slučaju Pixel 6) planiraju da kupe npr. posle godinu dana, kada će biti povoljniji u oglasima a za to vreme će se pokazati i potencijalne mane uređaja.
Na taj način se dobija odličan flagship, po mnogo povoljnijoj/razumnijoj ceni od početne, sa još 2 ili 3 godine podrške, što je sasvim dovoljno za većinu korisnika. Čak i da se posle 3 godine telefon nekome pokloni, naravno da će itekako biti upotrebljiv i sa ''bajatim'' softverom. U tom slučaju je stanje baterije i oled/amoled displeja mnogo bitnije od verzije softvera na telefonu.

^ nesto im i ne pada cena rapidno, kroz vreme. Na KP kad vidis koliko kostaju a polovni su... Takav mi utisak u odnosu na druge brendove.
Fora jeste u tome da Gugl ne izbacuje 10 modela u 3 verzije svakih godinu dana kao sto to rade istocnjaci.

Ja ne znam šta ljudi toliko dizu famu oko podrške pa podrške, telefon da držim više od 3g apsolutno šanse nema, kakve crne 4 i 5. Pa pre cu da ga razbijem, baterija crkne 2x i ne znam šta, nego da ga koristim sa full podrškom posle 5g.
Sekundarni, daš članu porodice itd. U krajnjem slučaju neki ne menjaju telefon dok ne moraju.

Pa lakše ćeš prodati Samsung flagship, kom je istekla podrška, nego bilo koji Pixel. Mada, ovde na benchu, svaki telefon relativno lako može da se proda pa i Pixel tako da to nije nikakav problem.

Naravno da svaki telefon može da se proda, samo je problem što neki izgube 30% vrednosti već na kasi. Samsung npr. Zato su Pixel i iPhone neuporedivo bolja opcija onima koji menjaju telefon svake godine.

@marinko98 To je zato sto nisu adekvatno reklamirani / promovisani. Nema ih ni u zvanicnom uvozu/ponudi.
Za Pixele kod nas zna IT scena i mi fanatici po tech forumima. :D
Mislim da nije tesko prodati ako das pravu cenu. Ja sam sam tvrd na parama ali cu sledeci telefon obavezno uzeti neki Pixel jer mi nema stare ljubavi - HTC.

otkud ove dimenzije, znaci nista od kompaktnog pixel a😕 stetaaaa

Samo da ne bude mnogo slabiji chipset od SD870/888 mada softver čini čuda.
Navodno je 8% brži od SD855, odnosno 25% sporiji od SD888, tako da uz 12GB RAM-a i odličan softver tu teško da može da bude problema u smislu brzine. Uz takav softver i količinu RAM memorije bi i matori SD835 bio dobar za prosečnu upotrebu (ne računam najnovije igre sa napucanom grafikom i veoma brz rendering, mada i za to svakako može da posluži stari SD835).

Samo da nema veće probleme sa padom performansi, potrošnjom itd.

@mifune21
Google Pixel 5a rumored to launch on August 26 for $450

Naravno, ništa od full flagship compact Pixela ali je i ovaj dobar za 450$.

Nadam se da imaju 120hz ekrane.
Google 6: 90Hz
Google 6 Pro: 120Hz
Питам се када ће неко званично почети да увози Google телефоне. Било би лепо да се могу купити нормално - у радњи, са гаранцијом и да буде обезбеђен сервис.

Питам се када ће неко званично почети да увози Google телефоне. Било би лепо да се могу купити нормално - у радњи, са гаранцијом и да буде обезбеђен сервис.
Nema ništa od toga, Google iz svojih razloga ne prodaje telefone ni na daleko jačim tržištima od Srbije. Tako da i ako bude nekad bićemo među poslednjima.

Nije do googla nego do naših uvoznika, preskupo im je a slaba bi bila prodaja.

Nije samo do uvoznika, već i do mentaliteta naših kupaca. Vidiš da nema teme, a da se ne poteže priča kako na kp ima jeftinije.

^Idemo u off, ali zasto su u legalnim tokovima telefoni bar 20% skuplji nego u EU? Jos vaznije pitanje, zasto Motorola moze u legalnim tokovima da ima primamljivu cenu, ponekad i Xiaomi na akcijama, a ostali deru kožu sa ledja? Znaci nisu u pitanju samo porezi/carine, ima nesto i do halapljivosti uvoznika/prodavaca. Inace Pixela zvanicno nema ni u vecini EU zemalja, pa mislim da nema teorije da se narednih godina pojavi kod nas...

Motorola i Xiaomi imaju regionalne kancelarije u SRB. Tu su još i Huawei i Samsung. Ostatak pokrivaju klasični uvoznici.
Mi smo malo tržište koje radi preko neke druge EU zemlje. Pa dok se svi ugrade...

pixeli se zvanično prodaju u vrlo malom broju zemalja, svuda je trange frange nabavka manje više...

Zar Pixel ne može da se kupi preko Play Store u svakoj zapadnoj zamlji?

Nazad
Vrh Dno