Šta je novo?

Google Pixel 6

Samsung senzor.

Our APK Insight team was also able to confirm the findings. “GN1” is the model number for a camera sensor first unveiled by Samsung in May 2020.

So far, the GN1 sensor has only been used on a handful of phones like the Vivo X60 series and Meizu 18 Pro, making it hard to gauge how much of an improvement it will make for Google’s next phones.

Poslednja izmena:
Zar Pixel ne može da se kupi preko Play Store u svakoj zapadnoj zamlji?
Ne, naravno, prodaju na limitiranom tržištu, i usput imaju nebuloznu cenovnu politiku, poslednji Google telefon koji sam ja kupio je Nexus 6P. Bilo je doduše i dobrih outlet ponuda za Pixele u Nemačkoj koliko se sećam, ali davno sam prestao da ih pratim.

Ja sam prošle godine u Barseloni pokušavao da negde pronađem radnju koja drži Pixel telefone. Nisam uspeo, makar ne u užem gradskom jezgru.

Nema njih generalno u radnjama, možda samo u saturnu ili Mediamarket lancu.
Svakako će kao i do sada moći da se nabavi u 5,6 država EU i to je to.

Jel postoji uopšte neki telefon koji ovaj lik nije ispljuvao, napisao "junk" i tome slično ?

Klasični smarac, ali to mu je zaštitni znak :)
Ovde se izlupetao za sve pare :)

Lik je nešto kao onaj dr Propast za ekonomiju, samo u tech svetu. Nema zaštićenih i ne postoji kompanija čije dolazeće tehnologije ili nove modele nije kritikovao i pljuvao za ovih 10-ak godina (95% opravdano).
Čisto kao podsetnik da je prvi najavio probleme sa Note 7, da Nokia i Huawei lažiraju reklame korišćenjem DSLR, USA-Huawei ban, fail-ove i probleme sa SD810, SD888 itd, a za dolazeće 2022 flagship SD čipsetove kaže da trenutno (u fazi razvoja) imaju čak i veće probleme od aktuelnog SD888.

A što je najgore, procenat tačnosti informacija i prognoza mu je sigurno preko 95%, samo što ume itekako da se zanese i pretera u karikiranju i pljuvanju pa nije ni čudo što svuda uglavnom izaziva butthurt reakcije.
Svakako korisniji ''dojavljivač'' od kojekakve dece koja glume leakstere i šire izmišljene procurele vesti i rendere.

Poslednja izmena:
😬 Znaci po njemu ni sledeca godina nece biti Bog zna sta za Android flagship telefone...
Sto se flagship chipset-ova tice, odavno bilo koji ima dovoljno snage za bilo sta, softver je taj koji kaska za hardverom.

😬 Znaci po njemu ni sledeca godina nece biti Bog zna sta za Android flagship telefone...

Za Piksele neće biti zi.. vrućine.
Možda je i to razlog zašto je Google rešio da promeni čipset, a i zna se da im je već godinama to plan.

Sudeći po njegovim objavama kao i iskustvima ljudi na ovom forumu, iz godine u godinu je sve teže pronaći neki flagship bez mane. Svaki od njih ima po neki nedostatak (pregrevanje, potrošnja, prijem signala, loš video itd) . Takođe kad uz sve to dodamo stvari poput notch-a, zakrivljenog ekrana, ili prevelikih dimenzija, koje ne odgovaraju svakom, čini se da je odabir telefona nemoguća misija.

Što se pixela tiče, mislim da je jedan od zanimljivijih telefona u drugoj polovini godine, i jedva čekam da vidim rezultat kombinacije guglovog softvera i novih senzora.

Ispada da je Pixel 5 još i odličan telefon sa manama koje mogu lako da se oproste. 😁
Šteta što nisu izbacili neki 5 Pro sa pravim stereo zvučnicima i sd870, sve ostalo mi je odlično.
Samo da ne osakate nešto običan 6 i da nema ogromne bezele kao na renderu. 😅

Imace bezele kao na renderima :)
Ali mislim da uživo to neće izgledati toliko loše..
Šteta što je i taj non pro dosta veliki po dimenzijama, makar se tako čini.

pixel-6-pro-photo-1000w-2222h.jpg.webp

Zanimljivo. Par dana pre jabuke, naravno ako je ovo istina.

Nazad
Vrh Dno