Šta je novo?

Google Pixel 4a

...
0d5ed4fd14cbdf2034ff50e13e33ef49.jpg

Secam se kad sam uzimao lg g3 sa 5,5inca da je to bio ogroman telefon, spadao u kategoriju phablet-a, a drugar je imao huawei mate 7 sa mislim 6-7 inca ekranom, e ono je bila cigla [emoji23] Sad je promenjen odnos stranica i dijagonala je izgubila smisao u odnosu na pre. Pixel 4a top telefon za 350e ali opet, uzeti mi 9t pro ili pixel 4a...?

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Zapitaj se da li ti Pixel 4a ima dovoljan šmek u svojoj formi i jednostavnosti da zanemariš kvalitativne prednosti drugog telefona. :)

Ja bih uvek pre isao na mi 9t pro...dobijes bolju bateriju, jaci procesor, kvalitetniju izradu, siroku kameru, 2x zum...sa instaliranim gcam-om, kamere na 9t pro su odlicne, plus imas odlicnu siroku i zum kameru... :)

Ja bih uvek pre isao na mi 9t pro...dobijes bolju bateriju, jaci procesor, kvalitetniju izradu, siroku kameru, 2x zum...sa instaliranim gcam-om, kamere na 9t pro su odlicne, plus imas odlicnu siroku i zum kameru... :)

Znas kako, da nemam Mi9T i da ga nisam isprobao onda bih stavio +1 na tvoj komentar. Ali kad uzmes jedan telefon i kad krenes da cesljas sa problemima koje ima neki specifican model kao sad npr. Mi9T onda vidis da nije tako bas. Npr. baterija od 4000mAh. Dzabe mu takva baterija kad generalno Mi9T ima problem sa battery drain-om. Cast izuzetcima koji menjaju ROM-ove ali da se ne lazemo velika vecina korisnika to ne zeli da radi. Nije losa baterija, ali gledajuci SOT - verujem da bi 4a izvlacio vise.

Da nejdem u off, po meni je bolje uzeti generalno noviji telefon plus sto je ovo klot android vs Miui. Nije los miui, daleko ali nista specijalno.

Rec je o mi9t pro, ne o mi9t.
Klot android dosadan , da pixel telefoni nemaju odlicnu kameru, niko ih ne bi kupovao.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Kakve su to priče dosadan, šta treba da mu instaliram 15 romova i 10 Google camera polufunkcionalnih portova da bi bio zabavan :D

Mesec avgust godina 2020!
Valjda je kineski miui zabavan zbog reklama i duplih aplikacija ili šta već.

Poslednja izmena:
ne znam sta je ali nikad ne bi presao na miui ponovo a nazalost cene u srbiji me na to jedino kao logican izbor teraju...
primera radi poco f2 ce biti jeftiniji bar 100e od 4a kad se pojavi kod nas na kp.
Pamtite moje reci.

Rec je o mi9t pro, ne o mi9t.
Klot android dosadan , da pixel telefoni nemaju odlicnu kameru, niko ih ne bi kupovao.

Ista je to stvar. Dzabe ti bolja kamera na Mi9T Pro (sa ili bez GCAM) kad ce ga Pixel bolje obraditi. :) A ovo za bateriju, svakako je to stvar sa MIUI + android sistem problem tako da ni Mi9T Pro nije sjajan i bajan.

To je već stvar preferencije.
Ne žele svi da podešavaju i prilagođavaju telefon, nego baš cene to minimalističko i svedeno okruženje.

Prvi ja, da je dostupna dobra a pristupačna Nokia, koristio bih sada Nokiu jer mi je Android One najdraži od svih, upravo zbog toga što je OS minimalistički i "dosadan".

Bolja kamera, ali sutra!
Mi 9t Pro nema ni OIS, o softveru da ne pričamo :)

Pa meni je OP8 i oxygen dosadan. Jedva cekam da se otarasim, jedna od najvecih gresaka uz huawei mate 10 pro, sto sam podlegao hvaljenju za oxygen na forumu, a mate 10pro hajpu preko reklama na tvu. Tek onda kakav je klot android.

Klot android, vrhunski dozivljaj.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ako bude, oko 400, ja cu ga uzeti.
Vise od toga, ne verujem.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ja sam zato napisao par stranica unazad, klot Android može ili baš da ti se svidi ili da ti uvek nešto fali, teško da će biti pomešana osećanja.

Ja prvi put kada sam upalio tada Nokiu 6 bio sam ubeđen da nešto fali od aplikacija. Kada sam skrolovao po podešavanjima isto mi je tako delovalo da fali dobar deo opcija. Mislim da sam za pet minuta podesio telefon i shvatio da ne mogu da se setim šta to zapravo fali, a nije falilo ništa naravno, samo je čitav OS delovao kao "kostur" u odnosu na ostale. I dojam je što je sve Google i ništa sem Googla.
Meni se to jako svidelo, i skroz mogu da razumem kako nekome može da deluje dosadno.

+1 za stock i Oxygen. Ja 3/4 opcija EMUI-a ne znam ni čemu služe, ali barem Huawei to zategne i battery drain ne postoji.

Ja sam probao Oxygen i nije mi ništa posebno, mogu da zamislim kakav je tek klot Android. :d
Kad bih birao klot softver radije bih se odlučio za iOS, lepše deluje i ima više opcija. Ne koristim nešto preterano Gugl aplikacije, ne sviđa mi se dizajn ikonica kao i ceo interfejs na klot Androidu. Bukvalno mi deluje nezavršeno, kao da je neki fejsliftovani KitKat. A ni mesečni security patch ili ažuriranja mi apsolutno ništa ne znače.
Više preferiram One UI ili xeu MIUI.
4a bih kupio isključivo zbog veličine, težine i dobre kamere i plus bih ga lakše prodao nekom fanatiku za dobru cifru ako mi ne legne. I to bih ga kupio samo do maksimalne cifre od 350e legalno, do kraja Avgusta najkasnije a ne da čekam Oktobar.

A MIUI sto je iskopirao iOS 1/1 na dvanestici to nista, a? :d

A MIUI sto je iskopirao iOS 1/1 na dvanestici to nista, a? :d
Bogami odlično radi, konačno ima dole liniju za lakši prelazak iz aplikacije u aplikaciju. A i control center bolje odrađen nego na iOS-u, veća funkcionalnost.
Dokle god mogu da personalizujem Android kako mi odgovara nemam zamerki. Kad ne budem to hteo lako ću da pređem na iOS.
Vi stock androidaši ste neka sekta, šta?
Eto ne mogu da koristim aktivno stock Android jer nema gomilu stvari na koje sam navikao. Npr Google phone i messages aplikacije su mi odvratne, jedva funkcionalne, prazne. Nema floating Windows, nema dovoljno gestova za brze prečice, ne mogu sve aplikacije u multiwindow, brdo meni nepotrebnih Gugl aplikacija, nikakva personalizacija itd itd.
I sad zbog toga što nekome ne odgovara klot Android odmah kreću prozivke? Koji mentalitet...

@korisničkoime bukvalno je tako.
Android je zato i postao popularan, zbog modovanja i prilagodjavanja.
Kad bi morao da koristim android telefon takav kakav je tj out of box, onda bi prebkoristio iPhone. Google polako ide ka tom da se zaustavi customizacija , da bude kao ios.

Pixel4a je odlican mali telefon ko zeli da koristi klot android i da ima dobro kameru.
Svaki telefon ima svog kupca.

Dobro je da su se setili da predstave ponovo jeftinije telefone.

Bogami odlično radi, konačno ima dole liniju za lakši prelazak iz aplikacije u aplikaciju. A i control center bolje odrađen nego na iOS-u, veća funkcionalnost.
Dokle god mogu da personalizujem Android kako mi odgovara nemam zamerki. Kad ne budem to hteo lako ću da pređem na iOS.
Eto ne mogu da koristim aktivno stock Android jer nema gomilu stvari na koje sam navikao. Npr Google phone i messages aplikacije su mi odvratne, jedva funkcionalne, prazne. Nema floating Windows, nema dovoljno gestova za brze prečice, ne mogu sve aplikacije u multiwindow, brdo meni nepotrebnih Gugl aplikacija, nikakva personalizacija itd itd.
I sad zbog toga što nekome ne odgovara klot Android odmah kreću prozivke? Koji mentalitet...

To sto si ti najnormalnije pitanje shvatio kao prozivku i napad govori o tebi, ne o meni.
Pritom, nazivas ljude sektasima na pitanje sto MIUI kopira iOS.

Prvog mene zabole i za klot i za MIUI i za bilo koji ui. Da imam mogucnosti prvi bih presao na ajfon cisto da promenim, sto ne znaci da iOS nema mana.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Sve stoji, i apsolutno si u pravu.
Meni sve to navedeno uopšte nije bitno, ali mi je mnogo falilo recimo što ne postoji prečica za uključivanje vibracije, samo ikona za silent režim a vibraciju moraš da uključiš preko klackalice za zvuk. Dakle, jedna trivijalna stvar koja je kod svih podrazumevana a ovde zahteva korak više.
I takođe si u pravu da klot Android kao OS u svoj toj svedenosti može više ljudi da odvrati nego što će da im bude primamljiv, barem ja tako mislim. Ali opet, kao neko ko voli maksimalnu funkcionalnu jednostavnost, meni se sviđa.
Takođe imam želju da probam OxygenOS, isto iz razloga što uvek pročitam da je najbolji, tj. najčešće pročitam da jeste, i mislim da bi mi se svideo baš jer je baziran na klot Androidu ali obogaćen korisnim opcijama.

MIUI mi je nakon par Xiaomi telefona postao nešto podrazumevano, imam sve što mi treba, nemam zamerke, radujem se tom iOS momentu koji će doneti MIUI 12 i jedva čekam ažuriranje, i smatram ga generalno boljim OS-om u odnosu na klot Android, ali opet mi stock iskustvo ostaje neprevaziđeno.

Ljudi odoste u debeo off...

Pixel dozvoljava skroz dobru kustomizaciju, kao i svaki klot android. Bukvlano sve namestis sra ti treba, a nemas nista sto ti ne treba.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

+1000

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Не видим чему пљување толико по stock Андроиду. Или ти се свиђа или ти се не свиђа. Као што се некима не свиђа ми интерфејс код Самсунга, неком код Oneplus итд. Телефон је прављен да буде једноставан и са одличном камером уз неку приступачну цену. Е сад да ли ће и љубитеље Пиксела и таквог Андроида привући на куповину, остаје да видимо.

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Vrh Dno