Šta je novo?

Google Pixel 4a

Ne, ne moze da bude 15-20%, ako je ostatak hardvera (interna, ram) i softvera identican.

Sto se GCam obrade tice, svakako je brza na flagship chipsetu, to je jedina stvar gde se u praksi oseti razlika, a da nije neki hardcore gaming sa zahtevnim igrama.

Benchmark testovi za brzinu telefona su apsolutno besmisleni i nemaju nikakve veze sa realnim koriscenjem.

Poslednja izmena:
dobro, znaci po tebi su 730 i 765 isti, ja se iskljucujem iz dalje rasprave vezano za to :)

Tako je, identicni, osim za heavy gaming gde ce fps biti nesto bolji na 765 zbog jaceg GPU dela.

Nema tu po tebi ili po meni, to je egzaktna nauka. Ista CPU jezgra, gotovo isti klok, ista Qualcomm optimizacija => iste CPU performanse, a CPU performanse su najvaznije za sistem.

Poslednja izmena:
Tako je, identicni, osim za heavy gaming gde ce fps biti nesto bolji na 765 zbog jaceg GPU dela.

Nema tu po tebi ili po meni, to je egzaktna nauka. Ista CPU jezgra, gotovo isti klok, ista Qualcomm optimizacija => iste CPU performanse, a CPU performanse su najvaznije za sistem.

vazi druze :laugh:cheers

Gledam malo ove ekskluzivne Google opcije koje Android nudi samo na Pixelu, između ostalih opcija da telefon detektuje kada doživiš sudar i automatski pozove hitne službe, i to reklamiraju kao feature. Malo morbidno. :D

Nek bude i 600e.

250e će biti na oglasima za 3god.
Tada ga kupujem da flesujem custom romove sa XDA.

Opušteno, neće Google propasti ako ne bude best seller na KP.

Bilo bi lepo da ostali proizvođači prepoznaju potrebu i želju za pristupačnim a solidnim kompaktnim telefonima, baš je zanemarena kategorija.

+1000
Dosadile vise ove cigletine od telefona.

Jel se meni čini ili se Pixeli vraćaju na Nexusosve staze? Da budu vrh telefoni za malo para.

Da je sreće da se i nazivi vrate, pa da se i ja vratim na te telefone. :)

Sent from my MI 9T using Tapatalk

A dobro sad, ime ću i da prežalim. Ovaj 4a dođe nešto kao nexus 5 u svoje vreme. Kakav je to telefon bio kad se setim. Samo da mu je bila bolja baterija bio bi savršen fon za svoje vreme. Samo sam zaboravio koliko je koštao nov kod nas.

Po meni telefoni od 5.8 do 6 inca perfekcija. Nakon sto su svi krenuli da dizu cene u nebesa a zanemarili srednji segment,sad se polako sve vraca u normalu.

Po meni telefoni od 5.8 do 6 inca perfekcija. Nakon sto su svi krenuli da dizu cene u nebesa a zanemarili srednji segment,sad se polako sve vraca u normalu.
Meni je idealna veličina telefona S8, S9 i S10e, a može da prođe i S10.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

A dobro sad, ime ću i da prežalim. Ovaj 4a dođe nešto kao nexus 5 u svoje vreme. Kakav je to telefon bio kad se setim. Samo da mu je bila bolja baterija bio bi savršen fon za svoje vreme. Samo sam zaboravio koliko je koštao nov kod nas.
Oko 300,350e je koštao.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

https://youtu.be/cwTlJYVNorI

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Свиђа ми се review, човек је на крају лепо објаснио и дао препоруку за које типове корисника је који телефон намењен.
СЕ 2020 јесте за оне који не мењају често и којима је битан квалитет израде и дугорочно добијање ажурирања, али Пиксел с друге стране за љубитеље клот Андроида са најбољом камером од сва 3 изложена телефона, по приступачној цени. Норд нећу коментарисати јер уопште не пратим тај бренд.
Не знам да ли бих могао прећи преко ово ружног punch-hole на Пикселу али као неко ко чешће мења телефоне и ко нема ништа против против клот Андроида, да сад купујем мој избор би био Пиксел. Иако можда не најбоља али верујем да ће батерија бити боља од конкурента Ајфона СЕ 2020.

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Cek cek,Dave kaze da lagano gazi 8-9 sati sota? Wtf?

I dalje me zanima da li on stoji ili sedi

Mislim da je to wifi, ali svejedno, to je mnogo vise od ocekivanog.

Sto se tice stojanja/sedenja -

Свиђа ми се review, човек је на крају лепо објаснио и дао препоруку за које типове корисника је који телефон намењен.
СЕ 2020 јесте за оне који не мењају често и којима је битан квалитет израде и дугорочно добијање ажурирања, али Пиксел с друге стране за љубитеље клот Андроида са најбољом камером од сва 3 изложена телефона, по приступачној цени. Норд нећу коментарисати јер уопште не пратим тај бренд.
Не знам да ли бих могао прећи преко ово ружног punch-hole на Пикселу али као неко ко чешће мења телефоне и ко нема ништа против против клот Андроида, да сад купујем мој избор би био Пиксел. Иако можда не најбоља али верујем да ће батерија бити боља од конкурента Ајфона СЕ 2020.

Po rezultatima za sad, baterija je negde i duplo bolja. Nacin koriscenja je kod svih drugaciji, ali ce biti bolja sigurno, i to ne malo.

Po meni telefoni od 5.8 do 6 inca perfekcija.

"Krivi" su Azijati za manjak takvih telefona, tako sam barem čitao u jednom istraživanju. Navodno, oni su ti koji preferiraju što veće dijagonale, a toliko tržište diktira trendove.
Baš se sećam kada je Samsung izbacio A40 da su rekli da je taj telefon namenjen za evropsko tržište jer su njihova istraživanja pokazala da Evropljani za razliku od Azijata žele alternativu u kompaktnim telefonima. I A40 se baš dobro prodavao, ne jer je preterano dobar telefon već jer je bio jedan od retkih ok a manjih.
Dok je Xiaomi sa druge strane, u priči oko potencijalnog naslednika Mi 9 SE, izneo stav da nemaju interesovanje da ponude novi kompaktni telefon.

Јесу чули они за таблете?:) Какво је време дошло радујемо се сваком новом телефону који изађе са компактним, да не кажем нормалним димензијама.

Kad vidim ciglu od 6.7 inca nije mi dobro. Savrseno je 5.8inca.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

To je zato so u Kini i Indiji mnogi nemaju PC kod kuce, a imaju mobilne telefone i mobilni internet ili wifi svuda. Otuda i toliki indusi na telegram aplikaciji. I spamovanje.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

To je zato so u Kini i Indiji mnogi nemaju PC kod kuce, a imaju mobilne telefone i mobilni internet ili wifi svuda. Otuda i toliki indusi na telegram aplikaciji. I spamovanje.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

ja pre mislim jer ne znaju vise sta da izmisle...prvo je bio compact "in" i onda posle godinu ipo dana preko 6 incha je "in" pa sada opet compact...svet mobilnih je odavno dotaklo dno (hardverski) nijanse su u pitanju

Evo poređenja SD čipova 765 vs. 865, a poredili su i još neke, uključujući 730.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Vrh Dno