Šta je novo?

Google Pixel 3

Bezveze. Bilo bi baš korisno kad bi radila. Izgleda da je sa Androidom 10 prestala da radi kako treba.

Fino fino, skroz solidno [emoji16]

Sent from my Pixel using Tapatalk

Kako ste zadovoljni dosadašnjim radom Pixel 3? Gledao sam par speed testova, stekao sam utisak da pixel iako radi na stock Androidu, nije više toliko brzi od drugih modela. Da li je to možda neki moj subjektivni utisak ne znam, pa bih hteo proveriti. Davno sam koristio Nexus 5x pa bih hteo sad preći na Pixel 3.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Loša baterija i malo rama, po menk telefona za izbegavanje!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

samo ako te baš loži čist android i gcam,inače nema poente,toliko je čak i boljih fonova generalno i za manje pare.

Pa zar je danas malo 4gb?:) Iskreno mi se svidjaju dimenzije telefona pošto je danas puno "cigli" a jako malo kompaktnih telefona. I naravno kamera na istom.

Ja ga koristim već neko vreme i zadovoljan sam, ne primećujem da nedostaje ram, za moje potrebe sve je fluidno i brzo, ekran baš dobar, dimenzije kakve mi odgovaraju, još nisam video sistem koji mi je lepši i intuitivniji od čistog androida. Doduše ne koristim FB i ne igram igrice, možda za takve potrebe treba više rama. Jedino bi voleo da baterija duže traje, izvuče oko 5 sati sot na wi fi, ali na 4g ne može da pređe četiri. Inače telefone menjam na oko pola godine, pre Pixela sam imao OP3T, IP SE, S8, pa S9+ i odmorio sam se kad sam najzad našao telefon pristojnih dimenzija. Razmišljao sam da kupim OP7 pro ali sam za sada odustao baš zbog dimenzija. O kameri na Pixelu ne treba pričati.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Takodje ne igram igrice niti išta slično, kod mene je slučaj povremeno udjem na Fb i insta u toku dana, najviše dopisivanje i slikanje. O kameri što kažeš ne treba trošiti reči, a pre ovoga sam imao S7 2 godine i trenutno P30 već 6 meseci. Ali postao sam malo alergičan na veće telefone gde ne možeš normalno jednom rukom da ga drzis u toku korišćenja. Koliko ti izgura baterija?

Oko 5 sati na wi-fi i četiri na 4G, kad treba dopunim malo pri kraju dana, punjač je pristojno brz i oko pola sata je dovoljno da ga pristojno oživi.
Skoro da sam kupio OnePlus 7 ali sam shvatio da mi brzina mnogo manje znači od kamere i (za mene) normalnih dimenzija.

Poslednja izmena:
Pixel 2 radi bez seckanja, baterija pregura dan, ne vidim situaciju u kojoj mi je falilo još rama.

Pa zar je danas malo 4gb?:) Iskreno mi se svidjaju dimenzije telefona pošto je danas puno "cigli" a jako malo kompaktnih telefona. I naravno kamera na istom.

Malo je
Takodje ne igram igrice niti išta slično, kod mene je slučaj povremeno udjem na Fb i insta u toku dana, najviše dopisivanje i slikanje. O kameri što kažeš ne treba trošiti reči, a pre ovoga sam imao S7 2 godine i trenutno P30 već 6 meseci. Ali postao sam malo alergičan na veće telefone gde ne možeš normalno jednom rukom da ga drzis u toku korišćenja. Koliko ti izgura baterija?

Pogledaj sony xz2 compact ako već tražiš manji tel; tople preporuke (u svemu bolji osim kamere).
Pixel 2 radi bez seckanja, baterija pregura dan, ne vidim situaciju u kojoj mi je falilo još rama.
Bateriju sam punio 3x u najboljem slučaju na Pixelu 2 tako da ono što je kod tebe ne znači da je i kod drugih (sot uvek manji od 4h). Ako je čovek iole power user može da plače sa tom bat.

Imao sam ranije Sony XZ ali nisam bio zadovoljan generalno telefonom. Kamera mi je svakako primarna. Imam još uvek stari S7 sa 4gb koji i sad radi odlično.

Malo je za te pare,posebno kada svi izbacuju telefone sa 12 gb rama.

Malo je tu i marketinga kada ne izbacuju ništa novo. Jer prosečnom korisniku nije potrebno više od 4-6gb rama, nije mi jasno kome je potrebno 12gb na telefonu. Moj laptop ima 8gb sa SSD i radi ko sat. A niti sam programer, dizajner niti bilo šta slično gde je objektivno potrebno više ram memorije.

Sigurno je bolje imati 12 ili 16 ili x GB nego četiri, jedino mi nije jasno šta se time dobija, koliko procenata brži rad...ili šta može da se uradi sa 12GB što ne može sa 4...koliko je bitan multitasking na telefonu i koliko sekundi života će to uštedeti... Šalim se naravno, dobro je da ima za svakoga šta mu treba, mada mislim da ne treba bezglavo juriti za novim samo zato što je novo. I voleo bih da ima više kompaktnih telefona sa pristojnim performansama.

Ako si već toliko dugo koristio S7 i odgovaraju ti njegove dimenzije pazari S10e. Potpuno je istih dimenzija ali ima osetno veći i lepši ekran, malo bolju bateriju. Da nisam kupio Mi 8 najverovatnije bih posle S7 prešao upravo na S10e Snapdragon. Sad već čekam manji S11/20.

Razmišljao sam o S10e kada sam u julu produžavao ugovor sa VIP-om ali cena mu je bila jaka i nije mi se uklapao u budžet. S tim što izbegavam Exynos jer vremenom baterija bude katastrofa, punjenje 2x dnevno, a za Snapdragon bih morao potegnuti nekog iz SAD. Ne volim customizacije niti se time bavim, pa mi je Pixel 3 sa tog aspekta bolji. A i kamera mi je bolja na Počeli, izvadim, okinem i to je to.

Malo je tu i marketinga kada ne izbacuju ništa novo. Jer prosečnom korisniku nije potrebno više od 4-6gb rama, nije mi jasno kome je potrebno 12gb na telefonu. Moj laptop ima 8gb sa SSD i radi ko sat. A niti sam programer, dizajner niti bilo šta slično gde je objektivno potrebno više ram memorije.

Potrebno je onima koji igraju igre i vole da im uvek i sve stoji u memoriji odnosno telefon ne radi relaod svaki put iznova kada se nešto zahtevnije pokreće
Razmišljao sam o S10e kada sam u julu produžavao ugovor sa VIP-om ali cena mu je bila jaka i nije mi se uklapao u budžet. S tim što izbegavam Exynos jer vremenom baterija bude katastrofa, punjenje 2x dnevno, a za Snapdragon bih morao potegnuti nekog iz SAD. Ne volim customizacije niti se time bavim, pa mi je Pixel 3 sa tog aspekta bolji. A i kamera mi je bolja na Počeli, izvadim, okinem i to je to.

Imao s10e, baterija takođe očaj i skroz si upravu za sve vezano za exynos. Generalno, ako ti sony ne završava priču onda ti se p3 jedini nameće kao sledeće rešenje + ako ti je fotografija prioritet (ali samo fotografija ne i video) sa p3 nećeš pogrešiti! Imaj samo na umu da nećeš imati dual sim (ako ti je to bitno).

Za dual sim, pocese valjda sa esim kod nas?

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Bateriju sam punio 3x u najboljem slučaju na Pixelu 2 tako da ono što je kod tebe ne znači da je i kod drugih (sot uvek manji od 4h). Ako je čovek iole power user može da plače sa tom bat.
A jeste 1000.

Možeš li navesti 3 primera u kojima se vidi da ima manjak rama
i situacije da 10 sati dnevno gledaš u ekran mobilnog,
3 punjenja po 4 sata sot dnevno???

Ja bih radije kupio S10e ili Mi 9Se nego Pixel 3. Drugar ga je imao, nije mogao dan normalne upotrebe da sastavi, 2-3x dnevno ga je punio.

Za dual sim, pocese valjda sa esim kod nas?

Ja ne znam ni preko da to radi kako treba (hrvatska, nemačka) a kamoli kod nas. Slobodno neka me demantuje neko ko koristi!
A jeste 1000.

Možeš li navesti 3 primera u kojima se vidi da ima manjak rama
i situacije da 10 sati dnevno gledaš u ekran mobilnog,
3 punjenja po 4 sata sot dnevno???
P3 nisam imao ali ima podosta primera na yt (čak i poznati tuberi) gde su pokazivali da tipa otvoriš spotify, kameru i kad se vraćaš na spotify već učitava ponovo. Kompleksnije igre i aplikacije ne smem ni da zamislim! Da se razumemo, meni reload ni najmanje ne smeta ali znam ljude koji preziru isti (na stranu što se baterija dosta više troši kada se aplikacija iznova otvara)!

I da, kao što rekoh, ma koliko ti čudno zvučalo, dok sam bio i radio ovde u Srb redovno 10+h "buljenja u ekran" sam pravio na dnevnom nivou...gledao filmove, serije, tapatalk, igre, socijalne mreže, kursevi nemačkog, muzika sa yt vanced nakupi se, nemozeš verovati ;) Zato i iznosim svoje utiske i uvek napomenem sa stanovišta power user-a (što doduše mnogi već znaju ovde sa foruma)!

Suma sumarum, nisi imao Pixel3,
prekomernu upotrebu mobilnog na dnevnoj bazi izjednačavaš sa lošom baterijom.
Extra.

Ne znam, samo sam procitao da pocinje esim implementacija kod nas.

@Cvoruga imao sam pixel 2 koji mogu da se kladim daje jednake (ili bolje rezultate) po pitanju autonomije u odnosu na p3 (veći ekran, zanemarljivo veća baterija)!

Začudio bi se koliko ljudi danas prekomerno koristi mobilni telefon! Takođe mi je uvek sve popaljeno (bt, nfc, performance mod gde ima itd), odnosno ne uskraćujem telefon za performanse i mogućnosti. Npr, huawei mate 10 pro je bez problema mogao da pregura dan u mojim rukama (sa jednim punjenjem)...sve u svemu, kada bi video koliko mi ljudi piše na pm za savet kada kupuje telefon, promenio bi mišljenje verovatno! Sve najbolje ;)

@Proday
Lik navede šta mu je bitno i za šta koristi mob
Takodje ne igram igrice niti išta slično, kod mene je slučaj povremeno udjem na Fb i insta u toku dana, najviše dopisivanje i slikanje
Tvoj odgovor, niđe veze
Potrebno je onima koji igraju igre i vole da im uvek i sve stoji u memoriji odnosno telefon ne radi relaod svaki put iznova kada se nešto zahtevnije pokrećeImao
@Cvoruga imao sam pixel 2 koji mogu da se kladim daje jednake (ili bolje rezultate) po pitanju autonomije u odnosu na p3 (veći ekran, zanemarljivo veća baterija)!
Pixel 2 XL uz normalnu upotrebu, 30 min razgovora, Viber, WA, Chrome, Gmail, bt, 4g, kamera, auto osvetljenje, pregura dan sa 5+ sot 100%.

Sve kul, živeli.

@Cvoruga pa ja mu odma predložio xz2 compact (koji sam takođe imao) shodno onome što je tražio; čovek rekao da ne voli sony i idemo dalje ;)

Pixel 2 xl je skroz druga priča, imao @SretenBG svojevremeno pa smo poredili (u isto vreme dok sam ja nosio p2) i dosta bolje cifre je izvlačio (slični smo korisnici nas dva bilo u to vreme). Evo sa jednog skupa našeg.
02a5bff7af8935da9b90f22fc06f62af.jpg

Kako ste zadovoljni dosadašnjim radom Pixel 3? Gledao sam par speed testova, stekao sam utisak da pixel iako radi na stock Androidu, nije više toliko brzi od drugih modela. Da li je to možda neki moj subjektivni utisak ne znam, pa bih hteo proveriti. Davno sam koristio Nexus 5x pa bih hteo sad preći na Pixel 3.

Generalno zadovoljan mada bih menjao samo ne znam šta da uzmem jer kod svih nalazim neke mane koje me nerviraju. Meni je i dalje jedan od fluidnijih telefona, a koristio sam ih dosta.

Loša baterija i malo rama, po menk telefona za izbegavanje!

Baterija nije loša toliko koliko je predstavljaš, za ram se slažem.

samo ako te baš loži čist android i gcam,inače nema poente,toliko je čak i boljih fonova generalno i za manje pare.
Koji je to bolji telefon i o kojoj cifri govorimo trenutno?

Otvori 10 aplikacija pa se vrati u njih posle malo korišćenja, pola će uraditi refresh. Meni ne smeta ali smara ponekad.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Ja to ne primećujem, možda zato što koristim osnovne aplikacije, nemam igrice, fb, insta, tw.[/QUOTE
Pa kad ni za sta ne koristis onda ti to osnovno radi lepo a i baterija moze da izgura ko zna koliko.A kad sve poukljucujes tek onda vidis sta moze a sta ne.

Svaka čast onima koji imaju vremena da koriste toliko aplikacija i igrica. Mene lično speed test igrica ne zanima jer koristim osnovne aplikacije i to mi je bitno da radi fluidno. Ne kažem, baterija na Pixel 3 bi mogla biti bolja, jer sam trenutno na P30 navikao da mi izgura telefon dan i po korišćenja ali šta da se radi, uvek mora kompromis negde da se napravi.

Vrh Dno