Šta je novo?

Google Pixel 2

Pixel 3 se pojavljuje tek u oktobru 2018 god. tako da ne sumnjam da će Google snimiti konkurenciju i napraviti najbolju kameru na ovaj ili onaj način :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Upravo tako, slazem se u potpunosti. :)
Ali isto tako mislim da se stvara pogresna slika o Pixelima, gde se kao najveca prednost navodi njihova kamera a niko ne prica o samom radu telefona i podrsci a te dve stvari su sustina. Na stranu oni problemi sa ekranima na vecem modelu, po mom misljenju najkompletniji telefoni danasnjice.

I ja se slažem u potpunosti :)
Sad je još podrška produžena pa ko kupi Pixel 2 ili Pixel 2 XL telefone dobije još 3 naredna sistema - Android P oktobra 2018 godine , Q 2019 godine i R 2020 godine.

Da ne zaboravimo mesečne zakrpe do 5-og dana u mesecu i Developer Preview verzije mesecima pre stabilne verzije sistema.

Poslednja izmena:
Pa brate, zar je potrebno pominjati softver i podrsku kao prednosti u Guglfon temama? :)

Ovo sto sam pisao se vise odnosilo na pitanja koje je postavio IGY, ubedjen sam da jednostavno nema prostora da Pixel 3 kamere budu primetno bolje od aktuelnih Nexusa/Pixela, ne zato sto ne znaju da naprave bolji softver vec zato sto su izvukli maksimum i postavili standarde koje ce ostali tek ove godine pokusati da stignu (naravno, samo ako predju na hdr+).

IMX380 je skroz realan kao senzor za Pixele MK3 (ubedjen sam da je zato i napravljen) i jedino ostaje mogucnost da dodaju neki manji uz ultra-wide ili neko ''zoom'' socivo sto bi svakako bilo korisno.
Ne treba zaboraviti da je to i dalje najveci senzor koji moze da radi u aktuelnim smartfonima (uz ostale 1/2.3'', naravno), vecih nema ni u najavi a realno pitanje je da li ce ih i biti u narednim godinama s obzirom na trend smanjenja bezela, manjih kucista uredjaja i fokusiranja na prednje kamere koje su mnogima sve bitnije.

Poslednja izmena:
I da uz sve to dodju na nase trziste legalno, da se cene time malo unormale i da se dobije validna garancija i nema zime. :)

Pa brate, zar je potrebno pominjati softver i podrsku kao prednosti u Guglfon temama? :)

Ovo sto sam pisao se vise odnosilo na pitanja koje je postavio IGY, ubedjen sam da jednostavno nema prostora da Pixel 3 kamere budu primetno bolje od aktuelnih Nexusa/Pixela, ne zato sto ne znaju da naprave bolji softver vec zato sto su izvukli maksimum i postavili standarde koje ce ostali tek ove godine pokusati da stignu (naravno, samo ako predju na hdr+).

IMX380 je skroz realan kao senzor za Pixele MK3 (ubedjen sam da je zato i napravljen) i jedino ostaje mogucnost da dodaju neki manji uz ultra-wide ili neko ''zoom'' socivo sto bi svakako bilo korisno.
Ne treba zaboraviti da je to i dalje najveci senzor koji moze da radi u aktuelnim smartfonima (uz ostale 1/2.3'', naravno), vecih nema ni u najavi a realno pitanje je da li ce ih i biti u narednim godinama s obzirom na trend smanjenja bezela, manjih kucista uredjaja i fokusiranja na prednje kamere koje su mnogima sve bitnije.

Hvala na opsirnijem odgovoru. I moj neki utisak je da je Pixel tu gde jeste sa kamerom samo zbog softvera. Odmah da napomenem interesuje me samo fotografija, ne i kamera.
Nista, ne zuri mi se, sacekacu da vidim sta ce Huawei da napravi ove godine, da li ce to biti negde kao Pixel ili mozda i bolje, ostali takodje...

Izgleda se nismo razumeli, Nexus-Pixel kamere su najbolje zbog skoro pa idealne kombinacije hardver-softver, izvucen je maksimum iz kvalitetnih senzora koji su i dalje mali u odnosu na prave premium kamere ali ipak snimaju veoma kvalitetne fotografije a uz to su i jedni od najvecih u smartfon svetu.

Pikseli druge generacije su dobili ne samo OIS vec i unapredjene senzore sa brzim, faznim AF i odlicnom stabilizacijom kamkordera pa Pixeli 2 imaju skoro pa idealne P&S, dzepne kamere, zato kazem da ti se ne isplati da cekas Piksele 3 samo zbog (najverovatnije) blago unapredjenih foto mogucnosti, kupi sada Pixel 2 po izboru i uzivaj :) Naravno, ako ti ne smeta nedostatak domace garancije ili ako mozes da kupis negde ''preko'' uz validnu garanciju.

Poslednja izmena:
Драго ми је да је мало живнула тема :)

Иги има потпуно исте недоумице као и ја. С тим што сам ја преломио и одлучио да стари Z1 дефинитивно заменим Pixel двојком. Најбоља фотографија (пре свега) и stock android су ме купили. Главне мане овог модела су недостатак улаза за слушалице и немогућност убацивања додатне меморије, а мислим да других мана нема. Таман одговара мојим потребама. Што се тиче цене и доступности, премија би била да може код нас легално да се купи за нормалну цену и две године гаранције, али ***. Чекам ове конференције, да изађе S9 и када му падне цена испод 500е, узимам га.

Izgleda se nismo razumeli, Nexus-Pixel kamere su najbolje zbog skoro pa idealne kombinacije hardver-softver, izvucen je maksimum iz kvalitetnih senzora koji su i dalje mali u odnosu na prave premium kamere ali ipak snimaju veoma kvalitetne fotografije a uz to su i jedni od najvecih u smartfon svetu.

Pikseli druge generacije su dobili ne samo OIS vec i unapredjene senzore sa brzim, faznim AF i odlicnom stabilizacijom kamkordera pa Pixeli 2 imaju skoro pa idealne P&S, dzepne kamere, zato kazem da ti se ne isplati da cekas Piksele 3 samo zbog (najverovatnije) blago unapredjenih foto mogucnosti, kupi sada Pixel 2 po izboru i uzivaj :) Naravno, ako ti ne smeta nedostatak domace garancije ili ako mozes da kupis negde ''preko'' uz validnu garanciju.

Da razumeli smo se, jos jedno pitanje.
Da li su pixel 2 i pixel 2 xl potpuno isti sto se tice kvaliteta fotografije?

@hsv.stoned, sviđa mi se kako razmišljaš, ali ne verujem da će Google bilo kome dati HDR+.
Zašto bi? To im je glavna prednost u odnosu na konkurenciju.
Na xda su uspeli da portuju gcam za mnoge uređaje, ali niko nema pristup izvornom kodu za hdr+ koliko ja znam..

Ja ove godine očekujem da Samsung i pixel malo unaprede kamere, i to je to. Neki maximum za slike se već izvukao..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Moje mišljenje je da je Gugl već na Nexus 6p/5x izvukao neki maksimum što se tiče samog kvaliteta slika. Pixel I pixel 2 imaju brži fokus,bolju stabilizaciju ali sam kvalitet slike je tu negde, tako da su male šanse da će pixel 3 doneti veći napredak.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Pa moze doneti ako donese bolji senzor :D

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Ja razmišljam da li uzeti pixel 2 xl ili htc u11 plus. Ne znam do kada će imati softversku podršku taj htc, ali deluje kao bolja kupovina. Nisam pametan sta da radim.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pixel 2 xl bre. Vidim sad da ima modela na kojima i blue šhift više nije izražen kao ranije.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Teras me na greh @Proday, od sinoć gledam čime da se ponovim, ne znam sta da radim.

Ajde, daman da imam sa kim da se trampim :d

Zna Proday znanje. :)
Duža podrška svakako za Pixel, ali u11+ je takodje odličan :)

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ja razmišljam da li uzeti pixel 2 xl ili htc u11 plus. Ne znam do kada će imati softversku podršku taj htc, ali deluje kao bolja kupovina. Nisam pametan sta da radim.

U što ti teško :D
Pixel 2 XL bih uzeo da sam na tvom mestu, mada je i ovaj U11+ vrlo zanimljiv telefon.

+1
Slatke muke. :)
Iako je i U11+ odlican tel, ja bih isao na Pixel 2 XL. Po mom misljenju je trenutno najbolji telefon na trzistu, ne Android nego telefon.

Takođe glas za Pixel.

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока

850 evra za telefonom bez garancije sa osrednjim ekranom i potencijalno felericnom maticnom plocom poznavajuci lg se kosi sa zdravim razumom. [emoji3]

Vidi se da niko od njih nije video telefon uzivo,svi ga toliko hvale,a niko se ne hvata za novcanik. :d

Šta ima da ga gledamo, većina tubera poznatih ga nosi kao daily driver. U krajnjem slučaju u nemačkoj može da se kupi redovno sa garancijom, uvek ima neko ko ide tamo i može da donese ;)

Samo sto ne priznaju tu garanciju za falican displej,jer je po njima to skroz ok (pitao sam ih). Nameracio sam se bio da ga kupim,ali od tada vise verujem svojim ocima nego youtuberima. Mozda to njima nije strasno,ali meni je bilo neprihvatljivo,sto ne znaci da ce biti i Sretenu. Poenta price je da ipak treba pogledati telefon uzivo,kada je toliki kes u pitanju.

Poslednja izmena:
Bolji je i Mate 10 Pro i V20 na ovim slikama. To je još jedan dokaz da je marketing "čudo".

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока

U kom svemiru je mate10 bolji na ovim primerima?...kao vodenim bojicama da je crtana slika :(

Па добро, ништа није необично да се у мору услова и подешавања нађе фотографија која је боља од Пикселове. По ономе што сам ја видео у 90% случајева Пиксел прави квалитетније фотографије од конкуренције. Сви рецезенти било плаћени, објективни или они који истичу Пикселове мане у први план, сагласни су да је камера број 1 на тржишту. Ја задовољан, јер сам после Нокие 808 коначно нашао неки моб који прави квалитетније фотографије од ње.

Vrh Dno