Pa brate, zar je potrebno pominjati softver i podrsku kao prednosti u Guglfon temama?
Ovo sto sam pisao se vise odnosilo na pitanja koje je postavio IGY, ubedjen sam da jednostavno nema prostora da Pixel 3 kamere budu primetno bolje od aktuelnih Nexusa/Pixela, ne zato sto ne znaju da naprave bolji softver vec zato sto su izvukli maksimum i postavili standarde koje ce ostali tek ove godine pokusati da stignu (naravno, samo ako predju na hdr+).
IMX380 je skroz realan kao senzor za Pixele MK3 (ubedjen sam da je zato i napravljen) i jedino ostaje mogucnost da dodaju neki manji uz ultra-wide ili neko ''zoom'' socivo sto bi svakako bilo korisno.
Ne treba zaboraviti da je to i dalje najveci senzor koji moze da radi u aktuelnim smartfonima (uz ostale 1/2.3'', naravno), vecih nema ni u najavi a realno pitanje je da li ce ih i biti u narednim godinama s obzirom na trend smanjenja bezela, manjih kucista uredjaja i fokusiranja na prednje kamere koje su mnogima sve bitnije.
Izgleda se nismo razumeli, Nexus-Pixel kamere su najbolje zbog skoro pa idealne kombinacije hardver-softver, izvucen je maksimum iz kvalitetnih senzora koji su i dalje mali u odnosu na prave premium kamere ali ipak snimaju veoma kvalitetne fotografije a uz to su i jedni od najvecih u smartfon svetu.
Pikseli druge generacije su dobili ne samo OIS vec i unapredjene senzore sa brzim, faznim AF i odlicnom stabilizacijom kamkordera pa Pixeli 2 imaju skoro pa idealne P&S, dzepne kamere, zato kazem da ti se ne isplati da cekas Piksele 3 samo zbog (najverovatnije) blago unapredjenih foto mogucnosti, kupi sada Pixel 2 po izboru i uzivajNaravno, ako ti ne smeta nedostatak domace garancije ili ako mozes da kupis negde ''preko'' uz validnu garanciju.
U što ti teškoJa razmišljam da li uzeti pixel 2 xl ili htc u11 plus. Ne znam do kada će imati softversku podršku taj htc, ali deluje kao bolja kupovina. Nisam pametan sta da radim.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari