Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

To zavisi od brda faktora. Ali ako će ti pomoći u računici ja sam moj p9pro kod ns dilera početkom februara platio 800e.
Ali ako smem da gađam verujem da će 10 XL biti negde između 950-1000e krajem godine.

Okej znači da ne očekujem da bude ispod nekih 950€ u skorije vreme i da je okej da ga za te pare (gore max 50€) kupim..

Pa da, ima ta neka granica posle koje ne padaju uopšte ili padaju ali veoma sporo. samo to ne možeš znati gde je :)

Sve ja razumem, ali ko ne zeli iPhone, recimo da s24U ili S25U u tom cenovnom rangu nude daleko bolji i kompletniji telefon od Pixela(kome kamera nije glavni i jedini razlog kupvine nekog moba). Narocito u Srbiji.

Sve ja razumem, ali ko ne zeli iPhone, recimo da s24U ili S25U u tom cenovnom rangu nude daleko bolji i kompletniji telefon od Pixela(kome kamera nije glavni i jedini razlog kupvine nekog moba). Narocito u Srbiji.
S25 Ultra 256gb trenutno ima za oko 800-830eur nov. Iskreno odlična kupovina. Toliko bi max trebalo da je P10 Pro XL jer je realno Samsung kompletniji uređaj.

Ima ih po 650e novi, korisceni po 500e, bar kod Iraca.
Svaki Android gubi cenu dosta brzo, posebno Pixeli.
Pričam za Srbiju. Po Evropi znam da je bolja situacija

S25 Ultra 256gb trenutno ima za oko 800-830eur nov. Iskreno odlična kupovina. Toliko bi max trebalo da je P10 Pro XL jer je realno Samsung kompletniji uređaj.

Pričam za Srbiju. Po Evropi znam da je bolja situacija
Bukvalno čitam prvo kako danima ljudi kukaju na probleme i dečje bolesti koje se privlače već kroz generacije pixela i razmišljam zašto bi to neko sebi radio za isti ili čak veći novac od s25ultra. Ne kažem da su savršeni bukvalno pred izlazak svake nove generacije ubiju na pola bateriju predhodnih generacija, ali to je neka druga tema. Slažem se u podpinosti da je realna cena oko 800e, a kada stave top hardware onda mogu da traže 1000+ e. Zato je i polovni primerci slabo drže cenu.

Ubija kako slika pixel. Ubija. Selfie kamera od serije 9 izuva i S24U i S25U. Mogu da garantujem da je u najmanju ruku egal sa IP17 serijom. I glavna kamera je odlicna. Meni se mnogo svidja pixel look slika. Hvata u pokretu i u mraku na neku sw foru. Nisu normalni koliko im je dobar ISP+SW. E sada, ima i glupoati klliko hoces :D

Ma može Samsung imati šta god, ja sam rekao sebi davno, nikada nisam, niti ću, imati Samsung. Iz dosta razloga a prvi je da mi se prosto ne sviđa niti mi se ikad sviđao ui njihov i kakve slike pravi. Rekao sam sebi da ga neću uzeti nikad i tako će i ostati osim ako me ne iznenadi baaaaaš nešto previše, što se verujem neće desiti pored živog Pixela.
Posle HTC-a i OP-a, Pixel mi je baš legao i meni je savršen, opet kažem meni, ne znam za druge. Uzeću 10 pro xl, jer je vreme da pređem sa 7 pro, više zbog toga što je ovaj već star 3+ godine i eto hoću malo da promenim, a nije mi nužno.
S druge strane hoću da spakujem i poslovni fon u Pixel, nmg više vučem dva fona pogotovo što je drugi iPhone (15) koji mi prosto nikako ne leži, ne mogu da svarim ios i tjt. Iako razne ajfone preporučujem ljudima kad me pitaju za mišljenje, jer prosto za njih je ajfon idealan, meni ne leži i tjt, ali nemam zbog toga problem da ga nekom preporučim.

Ја сам пре 15 дана узео 9 хл 256 за 700е...
Nov? Sad gledam oglase, 700-790eur je polovan 😮

Bukvalno čitam prvo kako danima ljudi kukaju na probleme i dečje bolesti koje se privlače već kroz generacije pixela i razmišljam zašto bi to neko sebi radio za isti ili čak veći novac od s25ultra.
Ja bih uvek pre uzeo Pixel ali kažem da je objektivno S25U kompletniji uređaj. Zato je sa Pixelom zapravo cena najveći problem.

Ma može Samsung imati šta god, ja sam rekao sebi davno, nikada nisam, niti ću, imati Samsung. Iz dosta razloga a prvi je da mi se prosto ne sviđa niti mi se ikad sviđao ui njihov i kakve slike pravi. Rekao sam sebi da ga neću uzeti nikad i tako će i ostati osim ako me ne iznenadi baaaaaš nešto previše, što se verujem neće desiti pored živog Pixela.
Posle HTC-a i OP-a, Pixel mi je baš legao i meni je savršen, opet kažem meni, ne znam za druge. Uzeću 10 pro xl, jer je vreme da pređem sa 7 pro,
+1

Ako niste dugo koristili Samsung, stvarno vredi probati OneUI sad.. ja sam uvek bio za čist Android, ali mi je muka od čekanja, najkompletniji uredjaj od kad ih prave je Nexus 6P koji su im pravili kinezi.

I dalje pratim teme, i sve čekam da bude to to.. ali slaba vajda izgleda i sa 10

@vulex8 naravno da ne moze biti nov za te novce, bar ne u Srbiji. Eventualno ako mu je bas rodjak neki ili prijatelj prodao za ispod cene, ovako da se ode i kupi, tesko!

Ako niste dugo koristili Samsung, stvarno vredi probati OneUI sad..
Ne vredi, neće mi ga duša. Još iz vremena TouchWiz dok su svi furali Samsung ja sam imao Xperia-e dok nisam kupio Nexus 4. Kasnije imao Windows Phone i 2 puta probao iOS ali što se mene tiče Nexus/Pixel mi je iznad svega.

@vulex8 naravno da ne moze biti nov za te novce, bar ne u Srbiji. Eventualno ako mu je bas rodjak neki ili prijatelj prodao za ispod cene, ovako da se ode i kupi, tesko!
Nažalost. Sa jedne strane mislim da je previše da godinu dana od predstavljanja polovan košta 700+ eur, a sa druge strane dobro je da drži cenu radi dalje prodaje. Mada u DE evo već ima 10 Pro 256gb za 850eur

Ne vredi, neće mi ga duša. Još iz vremena TouchWiz dok su svi furali Samsung ja sam imao Xperia-e dok nisam kupio Nexus 4. Kasnije imao Windows Phone i 2 puta probao iOS ali što se mene tiče Nexus/Pixel mi je iznad svega.

Nažalost. Sa jedne strane mislim da je previše da godinu dana od predstavljanja polovan košta 700+ eur, a sa druge strane dobro je da drži cenu radi dalje prodaje. Mada u DE evo već ima 10 Pro 256gb za 850eur
Bukvalno neće mi ga duša hahha
Kako god da su popravili ui nmg...
Ja sam bio htc fan, imao m7, m8 pa u11 pa onda op 7t pro i evo me na Pixel 7 pro već tri godine, od kad sam ga probao nemam želju da idem sa istog.
A ios ne razmatram uopšte, iako sam ga koristio u vreme 6s i sada kao poslovni već 4 godine.

OneUI i TouchWiz nisu za poređenje, stvarno je sad to kod Samsunga mnogo mnogo bolje i ispeglanije...

Jedino Google i Samsung daju 7 godina softverske podrške (OS i sec) i ažuriranja što isto dosta govori :)

Ја сам комплетна једна личност 😆
Имао сам све ултре осим 25
Имао сам све с галаксије до 22
Имао сам све нексусе СВЕ чак и таблете...
Имао сам и све пикселе изузев серије 10...
У међувремену сам имао и неке моделе онеплуса, пока, шаоми модела и сл...
Сви су драстично напредовали са сваком генерацијом али пиксел још стоји на серији 6 од када је дошао тензор све је стало и даље грејање, батерија лош пријем, осредњи видео...За то време тачвиз (онеуи) је ударио у плафон по свему дошло је до тога да ако нешто хоћеш да подесиш то вероватно има у интерфејсу, коликогод да мрзимо блоат Оне УИ Самсунг тренутно ради озбиљан посао са андроидом, једино што НАМЕРНО урушавају перформансе камера приликом сваког апдејта је за сваку осуду.
Прећи са онеуи 8.0 на клот пиксел је болно и не препоручујем никоме да слабим живцима, али камера на пикселу нема конкуренцију и тачка. Слике са пиксела могу да препознам у 99% случајева, шта му раде не знам али нека наставе тако и даље. Апликација за камеру на пикселу има 80% сличности са оном на киткет таблету од пре метар година..Али зашто му се увек вратим ево немам појма...

OneUI i TouchWiz nisu za poređenje
Niko nije poredio. Ja sam rekao da još od tad nismo u ljubavi Samsung i ja

Самсунг тренутно ради озбиљан посао са андроидом,
Par puta sam napisao da je objektivno S25u kompletniji uređaj od P9/10 Pro, ali meni ga neće duša.

једино што НАМЕРНО урушавају перформансе камера
Ne samo kamere, već i bateriju a i performanse uređaja. S21U kome nije rađen factory nema šanse da radi fluidno danas posle par godina, dok P6Pro predstavljen iste godine radi kao prvog dana ukoliko mu je bar 10% memorije slobodno. Pričam na osnovu par uređaja poznanika, nisam posedovao Samsung pa da mogu da tvrdim

Dva pitanja.

1. Da li A1 mreža radi bez problema na Pixelima sad?
2. Da li je i koliko diskutabilan taj menadžment baterije koji Google upošljava nakon 200 ciklusa pa nadalje? U smislu da li je stvarno korisno ili je neki vid manipulacije?

Da li je i koliko diskutabilan taj menadžment baterije koji Google upošljava nakon 200 ciklusa pa nadalje? U smislu da li je stvarno korisno
Korisno je ali za njih, imali su gomilu problema sa baterijama na raznim modelima Pixela i ovo im je pokušaj da stvar drže pod kontrolom.

Vrh Dno