Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Vidi se, ali da nije ovakvog direktnog upoređivanja 99% ljudi ne bi videlo :)

9ProXL selfie izuva 16ProMax. Za klasu razlika u kvalitetu i sirini.

Mislim da je to najbolja selfi kamera na tržištu, ako ne računamo možda par specifičnih telefona koji su namenjeni samo za selfi.
Npr 5 puta je bolja nego na x200 pro

Na kom onda telefonu selfi izgleda vau?
Samo kazem da mi ne izgleda vau.
Ne izgleda vau zato sto je portret mod previse 'eh' i nekako su mi boje cudne, posebno uz ovo jako izostravanje.
Pixel i inace ima cudan awb tako da me ne cudi, ali ne znam dok ne vidim vise uzoraka.

Ocekujem malko vise od IMX858.

Naravno da nije...primetno je samo ako kopiraš veću količinu podataka sa (posebno na) telefon.

Edit: ne znam jel bilo već

...mada po onim što sam kod dave2d što sam video u poređenju sa iphonom, za sada je video ništa posebno.

Poslednja izmena:
Sto se tice razlike izmedju novog i starog modela...
Uvek me podseti prica na Samsung, koji pred izlazak novog modela softverski degradira kameru na starom modelu, pa kada izadje novi model razlika bude evidentna.
To sam se licno uverio na s23 ultra, s kojim sam pre 2 god. pravio odlicne fotke. Dok je danas to sve prosek i nije moguce postici vise takav nivo detalja na fotografijama.
Valjda su i senzori dostigli trenutno neki svoj maksimalan nivo, pa sve vise AI preuzima ulogu.

Samo kazem da mi ne izgleda vau.
Ne izgleda vau zato sto je portret mod previse 'eh' i nekako su mi boje cudne, posebno uz ovo jako izostravanje.
Pixel i inace ima cudan awb tako da me ne cudi, ali ne znam dok ne vidim vise uzoraka.

Ocekujem malko vise od IMX858.
Znamo da je portret problem na poslednjih nekoliko generacija Pixela, videćemo na 10 da li je bolje, neki kažu da jeste.
A što se tiče kvaliteta slika, detalja, boja, senki, širine kadra itd, mislim da je Pixel u samom vrhu i da je 858 na visini zadatka.
Konkretno na ovim slikama boje možda jesu čudne zbog Ultra HDR. Ja nikako ne mogu da ga svarim i samo mi uništi sliku.

Poslednja izmena:
Naravno da nije...primetno je samo ako kopiraš veću količinu podataka sa (posebno na) telefon.

Edit: ne znam jel bilo već

...mada po onim što sam kod dave2d što sam video u poređenju sa iphonom, za sada je video ništa posebno.

Istina, kao sto je rekao Xiaomi podrzava 14-bit ali mislim da je potreban root

Samo da kažem,
Juče sam prvi dan koristio telefon nakon punjenja do 100%.
Izvukao sam 8 sati SoT-a što je po mom mišljenju zaista dobro s obzirom da je bio na 5g pola dana i baš sam njakao telefon do iznemoglosti.
Na 2% je bio u 22:50h.
S obzirom na prijašnje iskustvo sa pixelima, baterija ide na bolje nakon nedelju dve dok telefon ne ukapira kako ga koristiš.

Nadam se da ga koristiš bez ikakvog kejsa:) taman posle par dana da napišeš ako primetiš razliku u zagrejavanju između njega i p9pro xl. :)

Neka te lepo služi. Sad sam opet pogledao onu tvoju računicu sa vraćanjem osmice i dosta je dobro. Ovde kod nas je 10 pro 950 eur i to onaj od 128. Plus se maltiš sa šizukuom i ko je u A1 nema šta da traži.

Pa to je i u ovom slučaju tako teško bi prepoznao koji je koji.

Mora da se uradi apdejt informacija, A1 je whitelist-ovao Pixel uređaje pre nekoliko meseci. Ne znam sada tačno, pisali smo naširoko po svim Pixel temama, čudi me da ti je to promaklo jer vidim da sa velikom pasijom pratiš 😆

Prati, ali upamti samo loše stvari😁

Vrh Dno