Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Sad verovatno ne bih uzeo ništa, čekao bih proleće da se normalizuju cene. xD
Moje subjektivno mišljenje je da Pixele vredi uzimati isključivo u preorderu (kao što sam objasnio moju kupivinu u par postova iznad)
Telefon me izadje generalno nekih 500-600 funti uz sve bonuse koje dobijes.

A recimo uz pixel 4 XL u preorderu sam dobio Chromebook vrednosti 350 funti,
Uz pixel 6 pro sam dobio Bose QC 45 (350 funti vrednost) i 50 funti vaucher na google store
Uz pixel 8 pro sam dobio pixel watch 2 (350 funti takodje)

I sad uz ovaj, sve što sam naveo.

Ima 250e extra na vrednost telefona i to je to. Zato sam Pixel 7 Pro poslednji put pazario na google de. Kod leprikona nikad nista free.

Evo poređenje kroz generacije. Mislim da bi na pro modelima bila nešto veća razlika u korist 9 pro i 10 pro zbog vapor chamber koji samo oni imaju koliko znam.

Manje se greje g5 od g4 u ovom klipu. Koliko sam ispratio skoro stalno ima 2,3c manje nego što ima p9.
Na 10 XL to bi trebalo da bude još bolje.

Manje se greje g5 od g4 u ovom klipu
Sasvim moguce ali takodje imaj u vidu da je to veoma verovatno temperatura baterija posto je ocitava neki random softver - bata sto je merio spolja je dobijao svega -0,1 -0,2 max sto znaci +3-5c u odnosu na ostale uredjaje u testu (iphone, samsung, xiaomi, oneplus)

Garancija ovde ne pomaže, očigledno je neki softverski bag koji će (valjda) ispraviti kroz neko od onih milion ažuriranja koje Pixeli dobijaju

Manje se greje g5 od g4 u ovom klipu. Koliko sam ispratio skoro stalno ima 2,3c manje nego što ima p9.
Definitivno manje, bar kod njega u ovom testu, ali nekako sam samo iz sebi znanih razloga ocekivao vise, odnosno jos manje grejanje, tj. vecu efikasnost. :/

Moja ideja je bila da uzmem p10p, a dragoj prosledim svoj p9p. Ali nekako se bas hladim od te ideje... Videcemo svakako posle zime, kada malo prodje vreme, isplivaju decije bolesti na povrsinu, legnu softverski fiksovi i tome slicno. Za sada sam samo strpljivi posmatrac ;)

Ali nekako se bas hladim
Za razliku od Pixela

Drums Drummer GIF by Travis

Izaći ću sam...

Definitivno manje, bar kod njega u ovom testu, ali nekako sam samo iz sebi znanih razloga ocekivao vise, odnosno jos manje grejanje, tj. vecu efikasnost. :/

Tako nekako, a p9 se takođe malo manje greje od p7 i p8. Tako da ništa wow ali mala inkrementalna poboljšanja i nije to loše, a biće i bolje.
Stoji da su kokošari i da za velike novce daju na kašičicu, ali p9p i p10p su već prilično kompletni uređaji po mom mišljenju

Počeo je nešto pixel 7 da me zeza i evo na kraju razmišljam da uzmem pixel 10 ili 10 pro. Razlika mi je 150e kada odradim trade in.

Da li je 10 pro toliko bolji, posebno kamere me interesuju kada slikam klince ? Koje su još razlike ?

Sada su možda i najveće razlike u kamerama između pro I non pro. Baš su osakatili senzore na običnoj 10

Čekam da mi stigne 10 pro ,prvi put na pixelu ,najviše me sistem i kamera privlači .Imao xiaomi 12 pro tri godine i iako telefon radi i dalje kao sat baterija je vidno oslabila ,nepostojanje esim ,zastareli usb c port i selfi kamera koja je očajna ipak govore da je vreme za osveženje .
Zna li neko kakva je prednja kamera na 10 pro ?

Čekam da mi stigne 10 pro ,prvi put na pixelu ,najviše me sistem i kamera privlači .Imao xiaomi 12 pro tri godine i iako telefon radi i dalje kao sat baterija je vidno oslabila ,nepostojanje esim ,zastareli usb c port i selfi kamera koja je očajna ipak govore da je vreme za osveženje .
Puno bolja i detaljnija, bolji fokus, i opcija sireg ugla..
Poredim sa Pixel 8 pro koji sam imao i bio super zadovoljan

Evo ti za primer, samo sam napravio po selfi sa oba telefona

Nazad
Vrh Dno