Šta je novo?

Google Nexus 9 (2014)

Meni kao ljubitelju androida i nexusa da mi kaze neko da biram ipad air2 ili nexus 9(jer su sada u nekom pribliznom cenovnom rangu)bez razmisljanja bi odabrao ipad,gledao sam bas puno nekih reviewa,ako hoćemo realno ma tuče ga u svakom smislu...

Ne znam više, nikad do sada nisam razmatrao kupovinu iOS uređaja, ali sada ozbiljno sam na muci da li da uzmem Air2.

Imam N7 2013 i on mi ostaje, ali hoću neki veći tablet za po kući.

Kupovinom N9 imam osećaj kao da bih bacio pare, ne u smislu da nije dobar uređaj, ali bih ga verovatno zamenio za godinu dana, a prodao bih ga verovatno za mnogo manje para od trenutne cene.

Air2 bi verovatno izdržao duži period i mnooooogo bolje održao cenu kad ga kasnije prodajem. Jedino što me odbija je iOS, radio sam sa dosta iOS uređaja, ali mi je uvek bio odbojan. Glavni feature koji mi fali na iOS za pravi kućni tablet je multiuser podrška, toliko sam se navikao da svi imaju svoj nalog na tabletu, da mi je ideja da svi opet koristimo isti nalog ...

Za N9 me nervira što dosta ljudi prijavljuje slabu bateriju i veliki drain u idle, ne bih baš da stalno moram da jurim punjač. Prvo sam pomislio pa ok, tablet je za po kući, nabaviću qi charger pa ću tu da ga držim, al onda videh da N9 ne podržava wireless charging pa ništa ni od te ideje :(

Za drain je definitivno krivac Chrome, cim su ga disejblovali i poceli da koriste Chrome Beta, draina u mirovanju nema.Medjutim ostaje ono pregrevanje, i brzo curenje u koriscenju.

Ne znam više, nikad do sada nisam razmatrao kupovinu iOS uređaja, ali sada ozbiljno sam na muci da li da uzmem Air2.

Imam N7 2013 i on mi ostaje, ali hoću neki veći tablet za po kući.

Kupovinom N9 imam osećaj kao da bih bacio pare, ne u smislu da nije dobar uređaj, ali bih ga verovatno zamenio za godinu dana, a prodao bih ga verovatno za mnogo manje para od trenutne cene.

Air2 bi verovatno izdržao duži period i mnooooogo bolje održao cenu kad ga kasnije prodajem. Jedino što me odbija je iOS, radio sam sa dosta iOS uređaja, ali mi je uvek bio odbojan. Glavni feature koji mi fali na iOS za pravi kućni tablet je multiuser podrška, toliko sam se navikao da svi imaju svoj nalog na tabletu, da mi je ideja da svi opet koristimo isti nalog ...

Za N9 me nervira što dosta ljudi prijavljuje slabu bateriju i veliki drain u idle, ne bih baš da stalno moram da jurim punjač. Prvo sam pomislio pa ok, tablet je za po kući, nabaviću qi charger pa ću tu da ga držim, al onda videh da N9 ne podržava wireless charging pa ništa ni od te ideje :(

Siguran sam da će baterija biti bolja posle par update-a, tako da nemoj da te to odbija...Inače, slično razmišljam po pitanju ipada, za razliku od iphone-a, ipad smatram naj tabletom u svojoj kategorij. Imao sam samo dvojku do sada a razlog za to je što nisam mogao da pređem preko iosa...(inače, meni je od multiusera bitniji multi window i S pen, pa se držim note serije, sada na 12.2 Note Pro, i iz iskustva Samsunzima ne pada toliko cena)

@djurkash
Pa ne kao kod Nexusa i ako nema smisla posto je softverska podrska daleko bolja. Ja sam imao Nexus7 pa Note8 pa Nexus7(2013) i sad opet imam Samsunga Tab s, postao mi je mali onaj od 7 incha sta je to malo vece od telefona. Ocekivao sam puno vise od Nexusa 9 ali izgleda treba malo sacekati u svakom slučaju ne bi preporucio da se zalecete :)

Poslednja izmena:
Odmah greška u tekstu:

Nexus 7 i Nexus 7 2013 dolaze u 16:9

Obe N7 imaju isto 16:10 ekrane. N7 je 1280:800, N7 2013 je 1920:1200.

Ne dam ja moj N7 da mi neko vređa :)

Da li si fleshnuo android 5 img na nexus 7 iz 2012 ?

Odmah greška u tekstu:

Obe N7 imaju isto 16:10 ekrane. N7 je 1280:800, N7 2013 je 1920:1200.

Nešto sam se ja prebacio, originalno je pisalo 16:10 za sve modele pa sam promenio na 16:9 za N7 i N7 2013, a zapravo sam bio u pravu na početku :) Hvala, ispravio sam da bude kako treba.

Kakav je ovo bleed, ovo je baš loše :(
B2swyusCcAABylM.jpg

Bednici.. Morace uskoro da prepolove cene za ovaj tablet ako misle da prodaju neki komad.

Svi koji su na xda kacili, imali su probijanje u nekoj meri(jedan lik vec treci komad vraca zbog toga).

Kakav je ovo bleed, ovo je baš loše :(

Pun youtube takvih modela. Gizmu poslali direktno iz HTCa, pa je njegov kako treba. Da je Benchmark testni primerak kupio u radnji, kao na primer Erica, cisto sumnjam da bi opis bio pun hvale.

Ono kada amer kaže da cena nije uredu :) a slažem se sa crnjom i već sam pisao na ovoj temu, " uskoro" očekujem da koriguje cene

Google Nexus 9 Review
[YOUTUBE]vE-P7zzCCsU[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Hah..neka hvala.Ni 400e ne bih dao a kamoli 500e.A ne bih uzeo ni 16 gb.Cudo da se ove glavne radnje nisu utrkivale sa preorderom kao prosle godine za nexus 7.Nema ni onih reklama "uskoro"..Bice sa njim izgleda kao i sa neksusom 10, kod nas.

HTC u Srbiji nema ni približni odnos kao Asus sa distribucijom ka dilerima i maloprodaji.

Kod nas će se možda pojaviti za jedno 2-3 meseca, po nekoj nebuloznoj ceni i neće se prodavati. Oni koji ga budu kupili, kupiće ga u okruženju i gledati da vrate PDV kako bi umanjili cenu.

Razmišljao sam da cimam kuma kad dolazi da mi dovuče N9, ali čak i sa povraćajem PDV-a još uvek mi je skup uređaj za ono što dobijem.

Kad crnja kaze da je u USA skup, sta ima vise da pricamo, a kod nas je normalno, jos skuplji, tako da za te pare ima se kupiti i kvalitetniji tablet. Iako ga pravi HTC, izrada nije na nivou istoimenog proizvodjaca, sto je veliko razocarenje, a zna se da HTC pravi kvalitetne uredjaje.
Mada, vreme ce pokazati....

Пашће му цена драстично као што и предвиђа Brownlee. Тада га можда неко и купи.

Neki lik na xda, cetvrti put vraca zbog probijanja...neverovatno.

Vrh Dno