Šta je novo?

Google Nexus 9 (2014)

Poslednja izmena:
K1 izgleda da nije valjano optimizovan. Em se greje em zdere bateriju. Videcemo da li ce neki updejt to popraviti..

HTC/Google su ovde nesto zabrljali. Shield Tablet u skoro svemu bolji a ima stariji chipset. Znao sam da je losa ideja da daju HTCu da pravi Nexus...

Poslednja izmena:
Sto vise negativnih stvari, manje iskusenja za kupovinom.:D

Nemam pojma, kako vreme prolazi sve manje sam zagrejan za kupovinu istog. Ne brine me toliko performanse - i N9 i Android L su novi i trebaće par meseci i nekoliko patch-eva da se to ispegla i sredi.

Ono što me više brine je kvalitet izrade i loše trajanje baterije - koliko god ga optimizovali, ne verujem da će je nešto radikalno srediti - N9 će u najboljem biti uređaj sa prosečnim trajanjem baterije.

Što se tiče krckave plastike i loših dugmića, to će verovatno neka kasnije revizija srediti, ali do nje će biti jedno par meseci, a onda kreće sport sa jurenjem određene serije po serijskom broju ...

Za jedan premium tablet sa ovom cenom, glupo je baviti se tako nečim.

Treba mi još jedan veći tablet za po kući, mislio sam da će to biti N9, ali kako mi se čini neće. Po prvi put sam sebe uhvatio da ozbiljno razmišljam o nekoj jabuci (Air2) ili neki Samsung Tab S, mada ni oni nemaju nešto bolji battery life, ali makar deluju kao premium uređaji, kad već toliko treba da platim :)

Poslednja izmena:
Sve su prilike da ce da popularan nesto poput nexus 10,ono prica odlican tablet,ovo-ono a niko ga ne kupuje[emoji4]

Male su šanse za to cannes, čak i ako bude taj razvoj situacije google će brzo reagovati (bilo sa smanjenjem cena, bilo sa izdavanjem drugih modela i/ili podmodela tableta).
Naprosto ne mogu sebi da dozvole neuspeh (uslovni neuspeh poput nexusa 10).
Za bateriju takodje, u najgorem slučaju će ona biti ocena 8, treba sačekat još testova, za sada pravih i detaljnih testova i nema.
Ja lično sam prelomio i naručio N7 2013, prvenstveno zbog cene sam odustao.

Vec su se oprali izjavom da ovo nije konkurent ipadu nego referentni Android tablet od koga drugi proizvodjaci trebaju da budu bolji. U prevodu, priznali su fejl.

I ja sam sve manje zagrejan da ga uzmem, iako sam hteo da ga dovučem iz USA... Izgleda da ću ostati na N7 2013. Šteta, pošto mi dijagonala više odgovara na N9, nisam gledao review, bitno mi je da ima barem istu, ako ne i bolju, bateriju kao N7 2013.

Svaki high end uredjaj kad izadje nastaje frka i buka.
Kao i kod savijanja (ili trenutno sa problemima sa nand memorijom) kod iPhonea.
Slegne se prašina i prodaja ide dalje, važi i za google i za apple i za ostale.
Pravi opsežni testovi sa finalnom verzijom andoida L i svedočenja korisnika sa xda i ostalih sajtova će dati realno stanje stvari kada se stiša medijska histerija.

Tako da ljudi koji ga nameravaju pazariti treba da sačuvaju hladnu glavu.
Ljudi koji su zainteresovani za diskusiju (najčešće samo radi diskusije) su dakako druga kategorija, njima objektivnost često nije potrebna niti provereni podatci iz različitih izvora :)

Za sada svi koji su ga dobili na xda, pominju pregrevanje, da se bas bas greje(zute fleke, problemi s nfc-om i krckanje zanemarujem, moze se desiti a i ne mora).

Tegra se do sada u praksi nije pokazala kao dobar izbor, mozda je snapdragon losiji ali na kraju stvari rade bolje na njemu jer ih svi koriste.

Slozio bih se sa telepom. Ne gotovim snapdragon ali za sada se konkurencija previse znoji ali bez razultata. (Ako iz racunice izbacimo apple soc koji kida)
Mislim da ce jedinu ozbiljnu konkurenciju snap imati sa mtk-om u buducnosti. ( mozda se tu ubaci i xiaomi koji namerava da pocne proizvodnju sopstvenog SoC-a)

Poslednja izmena:
Dobro, videćemo za par nedelja, kad se stvari malo srede, sada je malo haotično, nov HW tj. SoC, prelazak na 64bit, novi Android i to poprilično veliki update ...

A i prve serije/revizije obično budu najlošije, posle malo srede to u proizvodnji.

Samo da izbace što pre 5.0 za N7 2013 da imam čime da se igram, da me zanima jedno mesec-dva, pa kad se stvari slegnu i bude dovoljno pukusnih kunića, ovaj kupaca da detaljno istestiraju, videćemo.

Prevelika cena da bih se zaletao. N7 2012 i N7 2013 sam kupovao prvog dana, tj. čim bi stigli kod nas i nijednom se zbog toga nisam pokajao, ali ipak je tu bila duplo manja cifra, N9 će da sačeka da se stvari lepo slegnu pa onda da vidim da li dati pare ili preći na nešto drugo.

Poslednja izmena:
U sustini to je iPad review, sa osvrtom na lolipop.

^:D #iVerge

Nadam se da se ovaj primerak provukao u kontroli kvaliteta, inače je htc u debelom problemu:

https://plus.google.com/u/0/+RonAmadeo/posts/25qcJyT8Zhv

Mda, Tegra K1 je krivac za ugibanje plastike zadnje strane. Tegra je krivac za probleme sa NFC, isto tako ne valja pa se pregreva u 9 incha tabletu a ne pregreva se u 7 incha tabletu. Sve je Tegra kriva, nista nije HTC kriv koji je do sada napravio jedan tablet koji se u vrh glave prodao u 100000 primeraka.

Da su u dobrim odnosima sa Hugo Barra pa da su dogovorili ultra cheap Nexus tablet sa Xiaomi, ali jok, to je njih zakleti neprijatelj jer koristi AOSP koji gosn. Larry ne zeli da koriste proizvodjaci vec iskljucivo 'bloat free' Google Edition sa milion i jednim Google servisom koji totalno ne jede bateriju.

/sarcasm off - za neupucene

Pa dobro, nije tegra, nego htc koji je dopustio da ovo izađe u prodaju i to ugibanje nema veze sa OS-om već sa proizvođačem hardvera. Ako je i kod ostalih primeraka ovako, onda ćao htc. Uostalom, bolje da se ugiba, nego da se savija i lomi.

Auuu, baterija je blagi uzas.Na xda nekoliko njih izvlaci jedva 5-6 sati, samo jedan je dogurao do 7 sati SOT, i to prakticno nista s njim nije radio sem citanja.

Mda, Tegra K1 je krivac za ugibanje plastike zadnje strane. Tegra je krivac za probleme sa NFC, isto tako ne valja pa se pregreva u 9 incha tabletu a ne pregreva se u 7 incha tabletu. Sve je Tegra kriva, nista nije HTC kriv koji je do sada napravio jedan tablet koji se u vrh glave prodao u 100000 primeraka.

Da su u dobrim odnosima sa Hugo Barra pa da su dogovorili ultra cheap Nexus tablet sa Xiaomi, ali jok, to je njih zakleti neprijatelj jer koristi AOSP koji gosn. Larry ne zeli da koriste proizvodjaci vec iskljucivo 'bloat free' Google Edition sa milion i jednim Google servisom koji totalno ne jede bateriju.

/sarcasm off - za neupucene

realno k1 nije nista spec da bi cena uredjaja bila ovolika

i nexus6 je ripoff

Nazad
Vrh Dno