Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Dobar dan, uh procitah celu temu o ovom N7. Ovaj uredjaj sam primetio jos na sajmu koji je bio u septembru kada sam i dobio vaucer za popust, ali ga nisam iskoristio, :mad:
Sada sam dosao do nekih novaca i resio sam se za kupovinu ovog tableta, pa rekoh gde se bolje informistai nego ovde. Imam samo dva pitanja pre nego donesem konacnu odluku.

- vidim da ste svi, koji posedujete tablet, vise manje nezadovoljni zvukom, meni je ovo bitno jer bih ga najvise koristio u auto za decu za gledanje crtaca i klipova, da li je taj zvuk prihvatljiv za tu namenu?
- da li je moguce preko OTG kabla nakaciti stik sa 3g internetom bez rootovanja uredjaja? mada ovo nije presudna stvar jer sam video u temi da sada ima u ponudi ovih mifi hotspot uredjaja tako da i to dolazi u obzir.

Hvala.
Prijatan dan.

Evo ja ga imam i koristim od 32GB WIFI pa da ti odgovorim;)
Sa zvukom nisam zadovoljan mada ja to slabo koristim pa mi i ne smeta..
I nije moguce nakaciti 3g preko otg..mada pored mifi hotspot uredjaja ili hotspota na tel mislim da stvarno to ne moze uticati na kupovinu uredjaja koji je prava bombica u svakom drugom smislu:D

pa da, kontaktiras tehnicku sluzbu, posto vidim da posta sad deli wifi modeme, znaci trebalo bi da samo zamenis taj stari za novi(i to ne bi trebalo da kosta nista), proveri , ako si nov korisnik, da mozda nisi i ti vec dobio wifi modem, samo ne znas.
a usb adapter je alternativa, to kod njih nema.

@Dusan
-meni je zvuk ok, doduse imas aplikacije za jacinu da podesis...a zvuk je neprihvatljiv jedino u slucaju da vozis nesto starije od 30 godina ili neki hotrod.xD
-za ovo bi trebao root a za mifi je ok, to ti je otprilike isto sto i hotspot preko telefona...

bitno da smo mi zadovoljni tabletom.:D

Upropastice oni neksus liniju na kraju(paket telefon, 7" i 10" tableti), ako prezentuju u aprilu vec novi model(daleko pametnije da kada dodje vreme predstave novu generaciju i 7" i 8" i 10" ili npr 7" i 10" u julu, a na kraju godine telefon i taj od 8") , propada im jul, a vec kasne sa desetkom, a i suskalo se da ce da gase...ako to urade cao zdravo vanila androidu, samo google edition ponekih modela ima da bude, koje, naravno, ovde necemo moci uzeti.
Neksusi ionako nisu bili mamac za neki veci profit, vec geek uredjaji, stabilnost, ogoljeni sistem, platforma za razvoj i kvalitet.
Izgleda hvatamo zadnji voz, cist android gubi trku pred sarenilom.

SMS možeš bez problema da šalješ i primaš bez ikakvog flešovanja, za pozive ne verujem da je iko nešto rešio.

Zapravo od verzije Androida 4.4.2 ne mogu da se šalju sms-ovi i primaju se kao notifikacija koju kad pročitaš nikad više ne možeš da vidiš. Uklonili su opciju "default sms app".

Mora da se otključa bootloader i flešne mali fix da bi se vratila ova opcija. Nakon toga može da se koristi bilo koja sms aplikacija (čak i hangouts) za slanje i primanje sms-ova.

Pa znam ali ovo je "original" Google :) Kod mene lepo radi, ne secka, za sada ostaje...

Почела батерија да зеза. За неких 14 сати пала са 55% на 18%. Не могу да провалим шта је срче, таблет није уопште коришћен за то време.

Pa vidi na bateriji sta ti je posrkalo toliko...verovatno android os.Neka losa aplikacija, upaljene lokacije, milijardu sinhronizacija(npr ako si ostavio da ti se neki browser sinhronizuje)...sve moze biti.

То и јесте проблем не видим разлику у односу на пре у статистици батерије. Локације и синхронизације су искључене од када сам узео таблет.

hmm, i meni pre neki dan pojavio se isti problem. Tablet srče bateriju u stand-by kao blesav, za jednu noć kada ga ne koristim ode 20$, ranije bilo 1-2%.

U statistici za bateriju nema koji proces arči bateriju, stoji da je najveći potrošač Tablet idle.

Bio u gužvi oko rođendana klincu, problem sam privremeno rešio tako što sam stavio da se WiFi gasi u stand-by, ranije je bio na always active i nije bilo problema, sada sako wifi ostane uključen srče bateriju, ako se ugasi za ceo dan baterija spadne za 2% u stand-by.

Nisam ništa instalirao u poslednje vreme, jedino update aplikacija preko GP. Slabo sam koristio tablet u zadnjih 10ak dana.

Neki app sigurno pravi ******, samo pitanje koji.

Vidim po netu da je to učestali problem u zadnjih nekoliko dana, rešiće ga već neko, za sada mogu da ostavim WiFi off u stand-by, ionako mi sve notifikacije stižu paralelno i na n5 i na n7 pa nije problem.

Kad malo razmislim, jedino što sam uošte instalirao u skorije vreme je ovo:

Od tada i imap problema, da mi nije GEL launcher nešto zeznuo na sistemu, mada sam ga uninstallirao jako brzo.

@lordvejder, jesi li mo\da i ti instalirao GEL?

Poslednja izmena:
^ zbog svega toga sam i otvorio temu (u mom potpisu) da se zna sta trosi, posto postoji lep i dobar programcic :)

Ja koristim GEL od kako je dostupan, nemam nikakvih problema, pa ni tih sa baterijom. Imao sam problem sa igrom Helidroid 3D, jela je bateriju bez 'leba, čak i kad ne igram...

Од последњег апдејта Chrome када кликнем на Share таблет се рестартује?! Само тада да поновим.WTF? Да ли се неком то десило?

Од последњег апдејта Chrome када кликнем на Share таблет се рестартује?! Само тада да поновим.WTF? Да ли се неком то десило?

Chrome 33.0.1750.136 radi share, probao sam par opcija, nema nikakvih problema.

Видим још један лик има проблем на Chrome форуму хмм.

hmm, i meni pre neki dan pojavio se isti problem. Tablet srče bateriju u stand-by kao blesav, za jednu noć kada ga ne koristim ode 20$, ranije bilo 1-2%.

Apsolutno identican problem postoji i kod mene. Idem metodom eliminacije dok ne nadjem krivca.

+1
Mislim da je "sistemska" greška, i meni zadnjih par dana nešto isisa bateriju

Par dana mi se tako baterija neobjašnjivo brzo praznila ako ostavim Wifi uključen u stand-by i sad opet normalno radi. Juče i danas tablet normalno funkcioniše, mogu da ostavim uključen WiFi u stand-by i baterija normalno traje.

A nisam ni istraživao šta je bilo, jednostavno prestalo.

@vidor

I ja tako mislim, posto sam deinstalirao gomilu stvari i update-ova i opet ista prica. Iskreno receno, nisam zadovoljan Androidom jer ovakve stvari ne bi smele da se desavaju a pogotovu ne ovako nasumicno.

Poslednja izmena:
art ili dalvik?

Ja i dalje koristim dalvik. Mrzi me da ekperimentišem :)

Voleo bih da čujem komentare onih koji su prešli na ART kako im radi i šta im eventualno ne radi od aplikacija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno