Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Ne radi mi opcija copy paste preko pregledača google chrome,da li neko zna u čemu je problem ?

Ne radi mi opcija copy paste preko pregledača google chrome,da li neko zna u čemu je problem ?

Ako budeš pitao u pravoj temi možda neko bude i znao odgovor [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li će Chromecast da kastuje sve što uspem da otvorim u Chrome-u na način 'file:///C:/' kao naprimer PDF dokumente i slike?

mozes sve da prebacis sve sto radis na Kompu...

Izgleda da airflowapp beta ne radi vise, kaze da mora da se kupi licenca. Minimalna cena 11.99.

Nabavio CC2. Stvarno dobra stvarčica, pogotovo mi se svidelo strimovanje online filmova. Pročitaću temu sigurno ali ako nekog ne mrzi znači bi mi odgovori,

1. Video da telefona gledam preko Allcast? Ne može samo Google Home?

2. Da li koristiti nešto drugo osim Allcast? Nije mi do 5 dolara nego bih da svi u kući koristimo CC. E to je već skupo, a i drugi nemaju vezane kartice za g nalog.

3. Kako menjam (i da li ima neke svrhe menjati) region CC (piše kod zemlje u kojoj je kupljen)

4. Da li može da se koristi za strimovanje filma sa npr telefona bez internet konekcije (i dodatnog telefona koji mi pravi "prazan" hot spot? Da budem precizniji, da li može da se direktno strimuje video sa (npr) telefona?

5. Kako da povećam titl?

6. Jel gasite uređaj tj skidate ga sa napajanja?

7. I (meni) dosta bitno, koliko telefon troši bateriju dok strimujem YT npr? Probao sam da ugasim wifi na telefonu dok CC radi i video je i dalje išao na TV-u.

Poslednja izmena:
Nabavio CC2. Stvarno dobra stvarčica, pogotovo mi se svidelo strimovanje online filmova. Pročitaću temu sigurno ali ako nekog ne mrzi znači bi mi odgovori,

1. Video da telefona gledam preko Allcast? Ne može samo Google Home?

2. Da li koristiti nešto drugo osim Allcast? Nije mi do 5 dolara nego bih da svi u kući koristimo CC. E to je već skupo, a i drugi nemaju vezane kartice za g nalog.

3. Kako menjam (i da li ima neke svrhe menjati) region CC (piše kod zemlje u kojoj je kupljen)

4. Da li može da se koristi za strimovanje filma sa npr telefona bez internet konekcije (i dodatnog telefona koji mi pravi "prazan" hot spot? Da budem precizniji, da li može da se direktno strimuje video sa (npr) telefona?

5. Kako da povećam titl?

6. Jel gasite uređaj tj skidate ga sa napajanja?

7. I (meni) dosta bitno, koliko telefon troši bateriju dok strimujem YT npr? Probao sam da ugasim wifi na telefonu dok CC radi i video je i dalje išao na TV-u.

1. Imam CC već par meseci, nikakav allcast nisam koristio. Video sa telefona puštan preko g photos ako sam ja snimao, a preko Solid explorera ako je neki film npr sa telefona.

2. Pogledati pod 1. CC je već ugrađen u većinu aplikacija, npr ja lično za cast slika koristim takođe g photos, ali možeš i neku drugu galeriju, tipa piktures.

3. Pojma nemam

4. Mislim da ne treba internet konekcija kad strimuješ nešto što ti je već na telefonu. Samo da budu na istom wifi-u, ali ne treba internet konekcija.
Mislim, nisam siguran.

5. Ne bih znao.
Imaš program za PC, airflow se zove, sa koga možeš da castuješ sa kompa na CC. Mislim da tamo ima podešavanja za prevod.

6. Ne, nikad. Ako ga napajaš iz TV-a, proveri da li se gasi pri gašenju tv-a. Neki televizori pri gašenju gase i napon na svojim izlazima. Moj to radi, pa ga napajam iz rutera koji je pored, da se ne bi palio/gasio non stop.

7. Ne troši apsolutno ništa. Telefon služi praktično samo da prosledi link do cc-a, CC posle sam vuče video sa neta, telefon nema ništa s tim.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ok, hvala.
Za 4. nisam pitao dovoljno jasno.
Koliko sam shvatio, ne treba internet ali treba wifi. E sad, vidim da prave hot spot na drugom telefonu na koji kače i CC i prvi telefon. Mene zanima, da li može da se preskoči taj "drugi, hot spot" telefon tj da se direktno strimuje sadržaj telefona na CC? Mislim da ću relativno često imati situaciju da koristim CC na mestima gde nema wi-fi, barem ne otključan.

Da li možda neko koristi Amazon Fire TV stick ili Amazon Fire TV?
Koje su razlike u odnosu na Goggle Chromecast? Prednosti i mane jednog ili drugog?

Imam ja i FireTV Stick i Chromecast.
Koristim oba jer se medjusobno dopunjuju.
Na FireTV imam Kodi, Prime Video, Prime Photos.
Chromecast bolje radi sa Google aplikacijama (Photos, YouTube), podržava screen mirroring sa Androidom out-of-the-box i radi sa SBB EON-om.

Veći deo legalnih usluga radi na oba.
Oba ponekad crash-uju bez nekog razloga, ali su oba prva generacija, tako da su možda već zreli za zamenu.

Poslednja izmena:
Pa onda je FireTV bolje rešenje za gledanje filmova sa računara ako ima mogućnost instalacije Kodi-ja.

Sa računara možeš da kastuješ filmove preko popcorna na CC.

imam CC,za iste pare +- iste mogucnosti sa nekim proverenim AndroidTv,bez koriscenja PC-a....a ako bas treba da se vuku filmovi sa PC,to je takodje izvodljvo...
da se razumemo..meni CC zavrsava posao za mnoge stvari,ali ipak KODI,TerrariumTV i slicni programi idu brze sa AndroidTV-a

Ne, moraju biti na istom wifi

Tako sam i mislio, hvala.

A jeste li možda probali da se konektijete direkt na cc? On pušta kao neki WiFi kada nije nakačen nigde..

Da li podržava screen mirroring sa Windowsom 10?

Naravno, zašto ne bi? Čak mislim da ima ugrađeno u win 10, samo desni klik i cast to device...

Poslednja izmena:
Da li je svejedno u kojoj državi u inostranstvu se kupuje Chromecast?
Ne mislim na utičnicu za struju nego na funkcionisanje.

Ja mislim da je skroz nebitno

Jeste kupovali ovaj Airflow za PC ili ga startujete na svakih 20 minuta?
A ko ga je kupio koliko ste platiti?
Vidim, cena nepunih 19e a u drugom redu daj šta daš (custom price)!?

Poslednja izmena:
Ne razumem, kako misliš da ga pokrećeš svakih 20 min?
Meni radi normalno, malo malo pa iskoči ono da se kupi kao, ali radi bez problema.

Meni se na TV-u nakon tačno (svakih) 20 minuta prekine film ovim ekranom,
Screenshot_171.png
a na PC-ju moram ponovo play da bi nastavio gledanje...
Screenshot_169.png
Inace ovo je ponuda. Ako je neko kupovao koliko je platio po ovom drugom polju?
Screenshot_170.png

Poslednja izmena:
Nisam primetio, mada nisam ni koristio ima 10ak dana.
Ta druga opcija je sigurno ako hoćeš da platiš više, ne manje :)
Da je stavio cenu nekoliko dolara, kupio bih bez razmišljanja, ali, brate mili, 2000 da platim aplikaciju, a CC sam platio 4k.. Ma idi begaj..

Da li je svejedno u kojoj državi u inostranstvu se kupuje Chromecast?
Ne mislim na utičnicu za struju nego na funkcionisanje.

Nebitno je. Moj je iz Švice, sve je na nemačkom na kutiji al kad sam ga pokrenuo sve super na engleskom itd.

Nisam primetio, mada nisam ni koristio ima 10ak dana.
Ta druga opcija je sigurno ako hoćeš da platiš više, ne manje :)
Da je stavio cenu nekoliko dolara, kupio bih bez razmišljanja, ali, brate mili, 2000 da platim aplikaciju, a CC sam platio 4k.. Ma idi begaj..

Ja računam da je ipak, daj šta daš.
Nemoguće da bi nije kupio app, daj napišite koliko ste platili.

Ja ću probati sa npr 5 dolara pa šta bude.. Kad dođem kući

Vrh Dno