Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

VLC pleyer sjajno vrsi posao. Free je i bez ogranicenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ja sam sad testirao staru verziju Airflow za Mac '1.0.0 beta 7'..i sve radi odlicno.....

Ne znam, meni videostream obavlja posao, čak ga i plaćam mesečno zbog podešavanja.

video sam da ima neka verzija 3,koja ima stavku za CC,ali nisam probao....

vuky017,

da li može neko kratko uputstvo kako strimati iz VLC na Chromecast?

Najbolja kupovina u dosta vremena. Uzimam matorom i verovatno sebi jos jedan za drugi TV. Otkako sam ga kupio Android box vise ne palim, osetno mi je lakse i brze sa CC.
Zao mi je sto nemam 4K TV pa da imam totalni dozivljaj.
Ne smem vise na temi za boxeve da hvalim CC, spalice me ali ko box koristi samo za gledanje filmova i serija (sa PC ili neta) ovo je mnogo prakticnija igracka. Jedino ogranicenje, WIFI obavezan. Android telefon se podrazumeva.

i dalje ne razumem kako je hendlovanje dve sprave od kojih je jedna telefon, plus samo wifi, lakse i bolje od android boxa...

Lako, da li ti je laksa manipulacija mobilnim telefonom ili airmouse-om? Na stolicu mi stoje obe stvari (fon i airmouse), brze, osetno brze cu (npr) naci i pustiti odredjeni film na Terrariumu ili video na YT na telefonu nego na Android boxu (a pogotovo napraviti YT listu). Ovo iz dva razloga, 1. sama manipulacija na telefonu je brza nego uz pomoc airmouse (pogotovo jos ako i odabrani video trazi human verifikaciju) i 2. radis na telefonu koji je verovatno (citaj: sigurno) osetno brzi nego Android box. Kada nadjes konkretan video, pritiskom na cast taster slika je u sekundi na TVu. Drasticno brza procedura nego preko boxa.
Ukoliko sajt koji koristis za online gledanje filmova ne podrzava CC, imas samo korak vise da serujes stranicu iz browsera ka Web video cast(er) app, sto uzima jos koju dodatnu sekundu, opet zanemarivo malo vremena (probao sam 4 verovatno lokalno najkoriscenija sajta za online gledanje i svi rade bez greske).
Pustanje videa sa PC, opet brze nego Android box.
bghshdfsg.jpg
(telefon posmatraj samo kao napredni daljinac)

Napisao sam na drugoj temi, CC sam uzeo zbog gledanja TV programa preko EON app u sobi u kojoj nemam digitalni SBB receiver (a tu nemam ni Android box). Nisam imao pojma o ostalim mogucnostima (osim YT). Veliko prijatno iznenadjenje. Kazem, Android box sam koristio za gledanje filmova i serija, online ili prethodni torrent download. Sada, kada online radi bez greske (za razliku od pre par godina) nema potrebe za downloadom i to sam prestao da radim (zbog gledanja). Skidam samo ako hocu da sacuvam. Ako ostaje samo online video, a moja upotreba je 100% takva, CC je bez mane.

Poslednja izmena:
CC najbolja kupovina :)
Elem, probao sam terrarium konačno, pošto me popcorn izluđuje kako (ne)radi na CC-u. Oduševljen sam kako radi.
Super.

Sa popcorna kad pustim ne može čak ni da se premota, o prevodu da ne pričam.
Često se desi i da nema zvuka uopšte.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Samo ispravka, nije obavezan Android telefon. iOS radi 99% stvari isto kao Android telefon što se tiče chromecast-a..

Hteo bi da uzmem cc2 prvenstveno zbog Eon i online filmova-serija. Interesuje me koji programi su naj bolji za online gledanje preko android phone. Terrarijum tv je ok ali me zanima kada se pusti film sa prevodom mora preko lokal casta? Tj. da li phone mora biti i dalje povezan sa cc?

Film sa prevodom sam ja puštao preko Solid explorera sa telefona npr.
Sa kompa - AirFlow ili VLC.
Ne razumem kako misliš da fon mora biti povezan sa cc-om? Samo treba fon i CC da budu na istoj wifi mreži.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

1. Ne znam šta ti je local cast
2. Kad jednom pustiš film, telefon ne mora više da bude vezan, možeš da izađeš sa njim iz kuće, film će nastaviti da radi. Ostali ukućani mogu da pauziraju, ili zaustave film na svojim telefonima i naravno da pokrenu svoju listu ili samostalan video.

Poslednja izmena:
Mislio sam da pustim online film sa prevodom i odem od kuće. Local cast ili web cast app pa preko njih pustim terrarium tv sa prevodom.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Terrarium ima podrsku za cc tako da ne treba nista vise. Kad pustis ukucanima da gledaju mozes da ides gde hoces :)

Hvala, gledao sam i čitao za terrarium I znam da ima opcija open with CC Ali nisam siguran da li kada idem na play with subtitles (imam MX player) kako onda.

Nemas open with cc vec imas cc ikonu gore pre pustanja. Ako zelis mxplayer inyo radi. Nema sta da brines, sve radi i radi savrseno. Kupuj cc i uzivaj :)

Hvala,naručio sam.

Uzeo i drugi, za dečiju sobu (moj vikend egzil). Plašio sam se zbog udaljenosti rutera međutim radi. EON i Terrarium (sve što mi treba), bombona.
Ovaj sa KP ima GB punjač pa sam probao sa USB-om TV-a (nemam označen sa 1A), radi bez problema.

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam ni koristio njegov punjač, uvek usb sa tv-a. Nikad problema nisam imao..

Kako castovati neki video sadrzaj sa telefona, neki snimak ili slideshow slika a da telefon bude iskljucen?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Dajte neki link za online kupovinu CC2 a da je original i po mogusctvu kosta manje od 50 USD.

Imas na kp od 4-5k din

Jel zna neko rešenje za ovu situaciju?
Obično mi to ne pravi problem, samo pređem na sledeći link ali sad je samo jedan u FHD-u.
Screenshot_2017-11-04-18-22-53-1.png

Poslednja izmena:
Razmišljao sam da li da kupim CC2 ili Ultra, i nekako zaključim da je jedina razlika u LAN portu i podršci za 4K. Pošto je razlika u ceni dva puta, odlučim se za CC2. Međutim, sad ukapirah i najvažniju stvar. Za razliku od CC2, Ultra ima podršku za h265. Hoću samo da upozorim ostale da pažljivo čitaju :)

Probao (da strimujem sa PC-ja preko Airflow-a) ranije i evo sad proverio moje najproblematicnije h265 filmove i svi rade. Sad da li je to isto kao video sa neta, nemam pojma. Obican CC2 je u pitanju.
Screenshot_174.png

Vrh Dno