Šta je novo?

::GOOC 2009:: Gigabyte Overclock Event and contest! Regionalno takmičenje!

Nema sta tu da se prica *******i , fakticki si deklasiran jer si imao ladnu vodu na raspolaganju nema opravdanja za takvo nesto. Svi komentari su suvisni.
Cestitaj momcima i zavrsimo polemiku.
Pa ja sam im cestitao i to ne jednom dak su oni menio za m32 koji je kao sto rekoh puko, nikakve polemike nije bilo nema polemike ono sto sam rekao bas tako je bilo ako neko moze jedan detalj da demantuje necu se bunoti cak i da zna da nije tacom, kaka je odnos izmedju nas vladao evo neka sami takmicari kazu meni je bilo super.
budi malo jasniji na koju grupicu ljudi mislis pa ucestvovali si gotovo svi koje overclock interesuje sa srpske scene. Nevidim da je neko falio za koga se zna da gotivi OC.. :)
Epa falilo je mnogo njih koji su cesto o tome govorili a nikada nisu postvljali rezultata alio zato navodno sve znaju, na tu kategoriju mioslim a ti procesljaj forum pa ces videti dosta njih sa 1200postova koji su trebali tamo da budu. Ali posle tioliko priicanja bez i jednog rezultata ne cudi me da nidu dosli ali to je pcerski. Ne mislim na nikog komnkretno vec na tipove tog profila.
Price da ti nije bio cilj da pobedis ti neverujem stvarno koliko sam te upoznao putem dopisivanja nebih rekao ni blizu da ti je svejedno .....
Gresis ja sam cak hteo da se sesije rade sa LN2 ali sam kasno sam stigao ro da omenem obaveze i zaboravih, ali nije bitni. Kada se takmicis u ravnopravnom takmicenju onda je zadovoljsvo pobediti sve ostalo je bezveze i drago mije da nisam pobdio mada je bilo napeto.

Poslednja izmena:
Evo i ja da postujem malko posle dugo vremena u ovoj sobi :)

Sve pohvale za gigabyte koji je omogucio da se ovako nesto organizuje, s obzirom gde zivimo i kako drma recesija, ovo je cak i prevazislo moja ocekivanja!!! Jos jednom sve pohvale za prvi oc event u Srbiji.

Interuje me performance number Miskovog spi32m runa kao i latenzije memorije

Da se ne mucis dzabe, samo sam udario diagnostic boot up pogasio taskbar i startovao spi, nije mi uopste bilo to primarno jer je sve bilo u rezu vantaza.

Znanje ja dominiralo nad silom i meni je drago zbog toga:) Naj iskrenije mi je drago, ako nista drugo momci iza sebe imaju dugogodisnji oc staz da mi pobeda cak i da sam je ostvario u tako neravnopravnim uslovima nebi nista znacila. Nekom drugom prilikoma ako budem ulozio vise truda od 5-6h koliko sam ukupno ulozio na pobedu u svojoj grupi necu se tako lako dati

Ali sili je malo falilo da pobedi znanje, dokle god imam silu znanje se moze steci ako to budem zeleo, posleo ovog dogadjaja mogu da kazem da sam pozeleo a dali cu imati vremena za to, videcemo.

*******i sve pohvale za ono sto si pokazao! Kad si presao 3300 u prvom runu vantaza nije mi bilo svejedno :) ovde su stvarno nijanse bile u pitanju i mozda da si dobio proc koji sam ja imao ti bi bio prvi. Znas i sam da smo se dekara, staxm i ja 2 godile profesionalno bavili oc-em i biti ovako tesno uz nas dokazuje da si odlicno obavio posao tamo, jos jednom svaka cast cheers

Kako objasnjavas da si u kvalifikacijama za Ventage imao CPU frikvenciju od 4250MHz isto na vodi a u finalu samo 4.0GHz isto na i7 940 ?

razliciti procesori = totalno razlicit maximalni klok. dekara i staxm nisu ni blizu mogli da pojure frekvenciju cpu-a koju smo vukashin ja uhvatili za 32M, identicno smo setovali biose na identicnim plocama uz identicno hladjenje (true+tt 2.8k rpm fan).

proceori cenim da su bili slicni .... misko , dekara po 3.9 *******i na ledenoj vodi 4.0 ghz

Ni blizu, mi smo stavili 3.9 jer to svaki hoce da prodje, nismo hteli da trazimo maximum jer je sve na grafici cija ode 5-10 dalje taj je prvi. Da napomenem i graficke su bile kao klonirane, u jednom trenutku vozimo paralelno deks i staxm i mi sa druge strane isti klokovi iste voltaze sve isto i na 780 i jednom i drugom kartice zabadaju u vantazu na 1min i 35 sec lupam pri tom zabadaju sa na totalno identican nacin, zaglavio se na nekom frejmu koji se razmutio, gledajuci u monitore kao da je dual view bio ukljucen :)

naravno montoja prava stvar bi bila da se na nekom sledecem oc eventu pojurimo sa tobom :smoke:, to bi bila prava trka :-devil-:, nadam se da ce se to jednog dana ostvariti :wave:

pozdrav svima, a najveci pozdrav ide za Nikolu i Pericu, jedine moje fanove :p, a svaka cast i na ln2 run-u! :beer:

Evo i ja da postujem malko posle dugo vremena u ovoj sobi :)

pozdrav svima, a najveci pozdrav ide za Nikolu i Pericu, jedine moje fanove :p, a svaka cast i na ln2 run-u! :beer:

Pozdrav pobedniku :GOOC 2009:: Gigabyte Overclock Event-a za 2009 godinu,nasem drugaru Misku (ima titulu kurajber :D ;),sto se tice OC),sve pohvale organizatoru,izuzetna manifestacija,brdo nagrada i da se vidimo u sto vecem broju naredne godine.

:wave:

Poslednja izmena:
micri sta uradi od tog kucista, od ruznog ti napravi jos ruznije :d

Poslednja izmena:
pa sto si mu dozvolio :)

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim
Odlichan ivent!
Gigabyte je zasita napravio odlichan posao i svaka chast za njihov organizacioni tim! Chestitam svim uchesnicima, a posebno finalistima!
Svaka chast momci!
U prilog stavljam slike sa iventa sa par mojih komentara :D

Miskov i vukashinov Spi 32m run ;)

Rerardiran si ako je ne ozenish i ne napravish sa njom bar troje dece. Tj hteo sam da kazem da bi ste bili lep par!

Josh se nisi ni smuvao sa devojchicom a vec je varash...:s:

Preterao si sad...

Misko ima opravdanje ja sam ga naterao da se slika ;)

...

Djole (BigJoe): Au kako dobar run! Stanoje (staxm): Pih...Ma idi bre Djokice...tek cesh da vidish...

Poslednja izmena:
Rekoh ti ja josh tamo negde oko podneva da su to ta "modovana kucjishta" a ti si rekao - sta je tu modovano ahhahaha

ili to nisi bio ti uopshte hahahaha

RASTA MODDING BY - MOJSIJE !

*******I SETUP!

Dekarine misli: Heh... Namesticu te ja da radish ko san snova!

DJ: Kakva je ovo stvar na mojoj play listi, Various PC's-Vrati se?!?!!?Hm...ma pusticu da vidim shta je...

mastercula,micri i CAR

Shiki borio si se ko lav! 3 sec samo...Rossi imao si vetar u kosi!

Shampionska taktika

*******i: Mozesh ti mene da zezash ali ne mozesh da me za****sh!

Misko:Nece bre! Dekara: Jok i nece, vracaj se tamo i setuj to...

staxm: I tako ti kazem, zena-deca... Dekara: Stanoje, nije vreme za prichu...

Kad dam znak glavom, TI UDRI!

Male tajne velikih majstora ;) Dekara skida plastiku sa grafike.

Djole i josh jedna sportska povreda :D

ahahah komentari FTW!

A onda je DJ dosho do pesme :D

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/eplBG5-V5dg&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/eplBG5-V5dg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

razliciti procesori = totalno razlicit maximalni klok. dekara i staxm nisu ni blizu mogli da pojure frekvenciju cpu-a koju smo vukashin ja uhvatili za 32M, identicno smo setovali biose na identicnim plocama uz identicno hladjenje (true+tt 2.8k rpm fan).

Razlika od 100-150MHz koliko si ti imao u odnosu na Dekaru nije merodavno zato sto je u obadva slucaja samo jedno jezgro bilo aktivno u uporedjenju za spi32m.

Pogledaj od *******og kvalifikacioni spi32m run na 4 Jezgra + vista i to na 4530MHz
. Ili ima golden sample i7edmice ili je magija u pitanju voda sigurno nije :)

Ovako kad bi samo taj benchmark uporedili mogli bi da konstatujemo da je tvoj CPU bio daleko bolji. (Istini za volju Core0 na tvom procesoru je bio bolji) samo Cpu koji ste koristili ima 4(8) jezgra :)

Kad se govori o Vantage'u stvari su sasvim drugacije ovde pricamo o 4 jezgra + 4 virtualna odnosno 8 threadova kojih treba drzati stabilno a tu se razlika ni blizu ne pokazuje u toj meri kao one core spi32m . Uporedite razliku u frikvenciji na Vantage'u verujem da je daleko manja. Imajuci to u vidu razlika od 250Mhz na Vantage'u kod *******og je veoma veoma velika.

Evo moze *******i da razresi misteriju posto mu ja neverujem da je odradio spi32m na tim frikvencijama neka lepo snimi video na 4530 (4 aktivna jezgra) hladjenje voda i postavi ga ovde :D

Misko je napisao(la):
naravno montoja prava stvar bi bila da se na nekom sledecem oc eventu pojurimo sa tobom :smoke:, to bi bila prava trka :-devil-:, nadam se da ce se to jednog dana ostvariti :wave:

Mozda ne moramo cekati sledecu godinu moze se takmicenje organizovati u okviru OC-timova koji postoje bez nekih posebnih nagrada cisto malo da se druzimo.
Naravno na LN2 :D jei one vs one ili ces kompletan tim dovesti da ucestvuje protiv mene :D

Ma nema veze Monteboy vs Serbia All , nije problem :) :D

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/eplBG5-V5dg&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/eplBG5-V5dg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]
PRICELESS!!!! :)

pjesma za shikija je vrh !

Rekoh ti ja josh tamo negde oko podneva da su to ta "modovana kucjishta" a ti si rekao - sta je tu modovano ahhahaha

ili to nisi bio ti uopshte hahahaha

RASTA MODDING BY - MOJSIJE !

Brate nek te napajanje sa srecom sluzi,valjda i sam znas sta sad imas u kucistu;)
Mozda si bacio oko na grafiku u prvom momentu,bar mi se tako ucinilo ali ipak sam ja imao prednost da izaberem prvi a i iskreno grafulja mi je pala kao kec na deset zbog nekih drugih planova koje sam imao..,)Steta sto nisu davali Enermax 1050w na kome se benchovalo!Sve u svemu realno gledano svi su extra prosli:smash:

Komentari su mnogo jaki u animanovom postu :D :D :D
I da se ujedno zahvalim animaNu shto mi je poklonio kuchsite :) :wave:
Cestitke svima s moje strane :wave:
Inace mnogo mi je zao sto se nismo snashli da ukrtoimo onog nehalema za Spi 1M :wall: no bice bolje sledeci put :) i drago mi shto sam se sad licno upoznao sa nekim ljudima :p,)

Samo da prodje :)

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/soQR1gufpzQ&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/soQR1gufpzQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Proshlo je btw :D :D :D

Komentari su mnogo jaki u animanovom postu :D :D
I da se ujedno zahvalim animaNu shto mi je poklonio kuchsite :) :wave:
Cestitke svima s moje strane :wave:
Inace mnogo mi je zao sto se nismo snashli da ukrtoimo onog nehalema za Spi 1M :wall: no bice bolje sledeci put i drago mi shto sam se sad licno upoznao sa nekim ljudima :p,)

Realno, tebi je potrebnije!
Krivo mi je malo shto smo ja i Djole dva slepa misha...
Drzali smo iskljuchen turbo mod u BIOS-u tj nesvesno smo ga iskljuchili, a josh se chudimo kako to da na najvecem QPI linku nemamo najbolji rez :S:.Naravno sve shto osvojimo dali bi smo nekom mladjem, to je bio dogovor (prvobitni je bio da se ne takmichimo uopshte). No, mozda je i bolje ovako, jer je svako od nas dobio po neshto.
Posebno mi je drago shto je Oki dobio skoro pa savrsheno napajanje jer ce mu to pomoci da u daljem svom OC razvoju manje gubi vreme na finansiranje...
Chestitam pobednicima u brzom sklapanju rachunara kao i pobednicima uteshnog SP1m takmichenja!
P.S. To ti je kucishte na poklon od celog mog tima ne samo od mene.
:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno