skupo ce da ih kosta tvoje dinarche. 😁 Predji u neku skuplju mrezu pa ces imati i bolju uslugu, a do tada kolko para toliko i muzike.
Da je u pitanju taj princip koji polako izumire ja bih vec narednog meseca otisao, ali nije tako. Ovde uglavnom ne vredi ta deviza, ako platis vise, dobices vise. Ja sam placao znatno vise mts-u i bio njihov VIP korisnik praktično, jer sam im placao godinama visoku tarifu i to sam jedno vreme placao 3 postpaid broja. Potkradali su me, ali nisam gledao to, vecinu potkradaju, ali su se poslednje godine previse izbezobrazili... Znaci
gledamo sve, ne samo benefite i stabilnu mrezu, vec i odnos prema korisniku i koliko daleko su spremni da idu da bi nadomestili ocigledan gubitak ogromnog broja korisnika. Bilo mts, A1 ili Telenor.
Jer neko i dalje mora da plati taj ogromni minus, a operateri ce to uraditi od postojecih korisnika jer druge nemaju. Mozes da platis ovde i tipa 100 EUR mesecni racun i dalje mozes da ocekujes da odes na letovanje i dodje ti tipa 100 poruka i ko zna koliko MB ili GB vise od onog sto si potrosio. Samo taj sto placa vec 100 EUR to ni ne gleda naravno, ali poenta je jasna, dok si pod ugovorom moras da trpis sve to i ne mozes im nista koliko god da ti napakuju.
Ja sam u mts-u imao NEO paket koji tada zvanicno nije ni postojao tamo (od trenutka kada se NEO pojavio na nasem trzistu uopste), jer sam ih jednostavno zvao i trazio ono sto nudi VIP. Oni su me glatko odbili i kada sam podneo zahtev za prenos u VIP, istog danas su se pozivali na "lojalnog korisnika mts-a" + znali su da sam klijent mts banke jer su se pozivali i na tu cinjenicu i onda su se setili da ipak treba sacuvati korisnika, pogotovo korisnika koji placa u proseku vise i ciji novac u banci okrecu svakodnevno za svoje potrebe. Na osnovu mog slucaja su bar 3-4 moja drugara odradila isto, mozda nisu dobili sve isto, ali su dobili svakako bolje kao i mnogi drugi ljudi i ljudi koji citaju ovo i radili su slicno.
Pisao sam i o tome sta mi je mts ponudio sada pre prelaza u Globaltel, daleko vise GB i benefita od svega ovoga sto imamo, ali sta ce mi to?
Mene ne kupujes silnim GB podataka, neogranicenim Viberom i Instagramom i nekim opasnim brojkama, vec samo prostom stvari - dajes mi ono sto uredno placam, jer se placanje sa moje strane nikada nije dovelo u pitanje. Ne postoji racun koji ja nisam platio bilo kome do sad istog dana kada sam ga dobio, nevezano za operatere, nego uopste
. A, placam sjaset stvari kao i mnogi ljud i necu ni ja da se natezem doveka, ali dotle cu se potruditi da dobijemo prava korisnika kada god mogu.
Kada se kao pruzalac usluge setis da ja postojim? Samo onda kada podnosim zahtev za prelaz u drugu mrezu, a dotle mozes da se zezas sa mnom? Presao sam ovde da vidim kako funkcionise, citao i ovaj forum i ja sada ne trazim nista vise od onog sto placamo i ja i ti, znaci stabilnu mrezu i nesto od ovih benefita, mada vise GB sam izarcio praveci hotspot za druge, nego sto sam ih ja trosio...
Ovde je nekako vecini cudno da covek zamisli plati i dobije to sto je platio. I onda ako nesto ne radi, "pa idi dalje i plati vise i dobices bolje". Ali, ja sam vec bio i placao vise i nisam ovde dosao samo zato sto je dosta jeftinije, jednostavno sam dosao jer su novi i zelim da probam i jer nema vise ugovora, preko 10 god. sam bio pod ugovorima, pravili me na budalu kada uhvatim da me potkradaju, kada izmisljaju stvari koje sam potrosio. I isto ovo ti je i u A1 i u Telenoru, samo je fora da nekog potkace, drugog ne.
A, ovo sto ja ovde trazim svoje pravo u Globaltelu je valjda nesto sasvim normalno, prvo ja necu sigurno da menjam telefon i ne mozes da kazes da je nesto zbog chipset-a jer ja dobro poznajem koji telefon imam, koji chipset i ako je vec A1 stabilan, znaci da nije do toga. Dalje, ako telefoni sa DUAL SIM-om prave problem, valjda kapiras da ima daleko vise takvih telefona danas, nego ovih sa jednim SIM-om ili trenutno sa eSIM-om. Ubedljivo najvise ima DUAL SIM telefona jer su to mahom Kinezi. I onda odradi nesto po tom pitanju, odradi svoj deo posla jednostavno...
Tako da kapiram potpuno tvoj stav, ali ne zelim jos uvek da idem dalje i zezam se ponovo sa ugovorima, pa kada mi napakuju nebuloze, sa kim tamo da raspravljam i kako? To sam radio vec poduze vreme i sad hocu i ja malo da uzivam u carima Freepaid-a. A
, to sto nestaje mreza povremeno sigirno nije moj problem, cak i da ostane ovako nije razlog za prelaz u drugu mrezu jos uvek, ali svakako nije ni stvar koja treba da ostane takva i ne sredi se, bar za buduca pokolenja 😉