Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

Taj senzor "matična" bih se usudio reći da je temperatura PWM-a ili nečega tamo. Jer NB-a nije sigurno. NB se grije poprilično, i sigurno je u idle-u oko 50°C.

A mislim da je PWM jer podizanjem voltaže na CPU-u se fino počne i taj senzor pošteno pomicati, pogotovo na load-u i kada je procesoru dano 1.55V ;)

PWM je temperatura cega?

Meni je u idle-u veca temperatura sistema, sto ti mislis da je temperatura PWM-a, nego cpu-a.

Poslednja izmena:
Izgleda da ovoj ploči jako lepo leži juče kupljena Geil Ultra(2x1GB 4-4-4-12 na 800Mhz), trenutno mi je sve stabilno na 9x312Mhz=2808 za CPU (1.39V-realno, a 1.375V setovano u BIOS-u) i 940Mhz za MEM (4-4-4-12 na 2.2v)

PWM su naponski regulatori.

@ vlawyer

Koja je revizija MBO ? Rev 1, 2 il 3 ?

Revizija 1.2

Poslednja izmena:
Uzeh pre neki dan brisbane 3600+ i uopste nisam zadovoljan OC-om ! Sada stabilno radi na 240 HTT-u i to je bas slabo :( Sve sto probam vise od toga krajnje je nestabilno (bar sudeci po OCCT polucasovnom stability testu sto je prvi test koji radim kada kloknem CPU,a tek kasnije dolaze ozbiljniji testovi drugim softverom) Imam F6 BIOS ,i da li ce mozda neki noviji BIOS resiti problem !?

A koji je to problem ? Ako procesor ne ide, nema tog BIOS-a koji će ti pomoć...

Jel je nestabilan iznad 240, ili neće bootat ili šta. Jel paziš na memoriju i njenu frekvu? Po ovome šta si napisao neznamo jesi neki opaki OC-er ili tek početnik. A i ako dobro čitam, neki su imali problema sa PQI memorijom na toj ploči (dok neki nisu).

Imam F6 BIOS ,i da li ce mozda neki noviji BIOS resiti problem !?

Trebalobi da probaš sa F12, kod mene je taj i radi 3600+ sa 1.375V na 9x312Mhz bez dizanja napona na čipsetu.
Izmedju ostalog Brisbane ti imaju polovične multiplier-e 3600+(9.5), a F6 je BIOS stariji od brisbane procesora i em što nema podršku za njih, nego nema ni podršku za polovični multi.

Jedan od novijih BIOS-a unosi CPUID za Brisbane, mislim da je F7, mada mozes direktno na F11-F12.

Drugo i mnogo bitnije je 100% te tvoje PQI memare. Ja sam imao taj PQI@800 samo 512MB i nisam mogao sa njim nista konkretno da odradim. Memorije su KRS.
Cim sam ubacio KINGMAX-e sve je poslo na bolje.

Mada, izgleda je nadjena konacno memara sa kojom ploca poleti. GEIL iznad. FSB 312MHz

Ja sam stigao do 250FSBx10 @1.3V. Poigracu se danas-sutra sa jos vecim naponom.

@vlawyer, taj tvoj 3600+ je Brisbane ili Windsor?

Poslednja izmena:
Mada, izgleda je nadjena konacno memara sa kojom ploca poleti. GEIL iznad. FSB 312MHz

Pravo da ti kažem ide FSB i više probao sam na kratko 9x333Mhz i radi, ali naknadno podignut FSB iz ClockGen-a.

Pustiću danas popodne sa malo većim naponom za CPU (napone čipseta za sve vreme ne diram) da vidim koliko ide Orthos tako, pa ću da okačim slike.

Poslednja izmena:
Evo, ploča definitivno može dosta sa Geil Ultra, ali trabalo bi zameniti NB cooler i u mom slučaju očistiti CPU kuler, zameniti pastu, kupiti novo napajanje i sačekati neki malo hladniji dan, da bi sve ovo radilo stabilno, ovako, puca Orthos za ispod minut.

sshot-4.png

Kakva je ovo sprdacina sa temperaturama.
Na koju foru ti je CPU na 3GHz a temperature 26C/17C?

Loše očitavanje, merodavan je samo CoreTemp.

To je Brisbane - takve temperature bi mu i CoreTemp očitavao. I svaki drugi koji očitava sa senzora u jezgri. Brisbane ima to neispravno, tako da - jedino što se može nadati je da je senzor od matične dobro izbaždaren!

Na 250x10 kada pustim igru i mp3 cuje se neko krcanje, prekidanje. Ali ako pustim samo igru ili samo mp3 sve se cuje normalno. Da li ovo znaci da je ovo neuspesan overklok? Vratio sam komp na default vrednosti.

Poslednja izmena:
Na 250x10 kada pustim igru i mp3 cuje se neko krcanje, prekidanje. Ali ako pustim samo igru ili samo mp3 sve se cuje normalno. Da li ovo znaci da je ovo neuspesan overklok? Vratio sam komp na default vrednosti.

Najverovatnije neki problem sa DirectX-om, kodekom (drajverima) za zvučnu ili MoBo (čipset) ...
Instaliraj neku druggu verziju drajvera i obavezno najnoviji DX.

Da instaliram DirectX 10? Moja graficka kartica nije DirectX 10. Trenutno imam DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c). To pise u Everestu. Je l` ima neki pouzdaniji nacin da vidim koji DirectX imam?
Da li bi mogao da ga namestim na 360x7, delitelj DDRII 533? Namestio sam delitelj na 533 i fsb na 270. CPU Speed spectrum nisam mogao da namestim na disable. Komp se resetova pri pokusaju da podigne windows, a kad pokusam da udjem u bios dobijam prvo crni, a onda sivi ekran. Morao sam da uradim clear cmos. Sad radi na 250x10 i cpu speed spectrum je na disable.

Poslednja izmena:
Ma ne DX10... :)
To je najnoviji DX9 ali ako je već instaliran, probaj sa drugom (starijom) verzijom.
Ali pre toga probaj sa drajverima za zvučnu, drugu verziju koja podržava tvoj kodek (čip)...

Sad ga teram na 256x10. Pokrenuo sam prime95. Temperatura procesora je 55 C, a chipset je vreo na dodir.

Da li mogu da igram igricu sa integrisanom grafickom karticom dok je ubacena glavna graficka kartica? Posto mi blokira sa njom pa sam hteo da probam sa integrisanom.

Poslednja izmena:
Da li mogu da igram igricu sa integrisanom grafickom karticom dok je ubacena glavna graficka kartica? Posto mi blokira sa njom pa sam hteo da probam sa integrisanom.

Ne možete, grafička u PCI slotu automatski gasi integrisanu.
Znači, mora grafička da se vadi.

Ne možete, grafička u PCI slotu automatski gasi integrisanu.
Znači, mora grafička da se vadi.

U biosu moje ploce moze da se izabere da je integrisana graficka stalno upaljena. Kad instaliram drajvere prijavljuje da je to za raniju verziju windowsa. Verovatno je to zato sto je tu glavna graficka. Ne znam kako da onaj osigurac kod pci-e slota otvorim. Suvise je jako zatvoren ne smem vecu silu da upotrebim plasim se da cu da ga otkinem.

Poslednja izmena:
Da, samo moras u BIOS-u da promenis da ti integrisan gpu bude glavni. vidi, mislim da je kad udjes u bios druga stavka pa negde pri kraju po default-u misliim da stoji PEG.

Vrh Dno