Eh, za 24/7 nije Clockgen ^^
Nije to to kao kad bootaš iz BIOS-a
Nego, pitanjce - kako vidjeti temperaturu HDD-a u Everestu na Visti 32bit ? Sve je uključeno, na XP-u je Everest lijepo to pokazivao, ali na Visti jok.
Pretpostavljam da trebam neke drivere dodatne za SATA instalirat, right ?
mislim umesto AM2tool, mnogo preglednije, za preracun, tj. nemoras da potvrdis setovanja.
Probao ja poodavno...Neces se ljeba sa njima najesti na toj ploci...No opet svaka sledeca tura tih kingmaxa moze doci sa drugacijim cipovima, tako da je proba majka svih uspjeha .
Poz
Jesi siguran da ti je do voltaže ? Mislim, nema koristi podizati ako može raditi i na manjoj voltaži ?
Govorimo o magistralama preko 270FSB !!! A memorija sama moze da se klokne koliko hoces, samo prakticno kakve koristi onda imas od toga?
Spusti množitelj procesoru pa vidi jel te koči matična ili baš proc.Nece FSB na 240 ni kad podignem voltazu. Sad sam pokrenuo Prime95 na FSB-u 234 i default naponu. Ako prodje zadrzacu ga na toj frekvenciji.
Da se dopunim da ne budem na kraju nejasan. Kada kazem ne valjaju te i te memorije za M55plus-S3G plocu, zapravo vam kazem da sa istima ne mozete izvuci visok FSB (zato i spominjem 270FSB i vise). Iz pomenutih Kingmax-a moze da se izvuce maksimum, ali cemu to ako vam je FSB socijalan (time nista ne dobijate u praksi).
Ponavljam, na ovoj ploci, od memorija koje sam do sada probao, jedino PQI (i to ne bas bukvalno svaki primjerak) i Infineon (kojeg opet vise nema u zemlji) , neki su prijavljivali i Corsair ako se ne varam, dozvoljavaju FSB od 300 i vise, i to je onda prava stvar (jer ubrzavate i plocu, i proc i memoriju sveukupno na preko 50+ %) . Sve ostalo je igranje bez pravih rezultata...
PS. Ne znam zasto vam ovo uopste pricam kada S3G ploca vise uopste nema kod nas... Ajd ako neko primjeti da ih negdje ima u prodaji, da javi...Poz
Spusti množitelj procesoru pa vidi jel te koči matična ili baš proc.
Ili eventualno probaj u Windowsima sa Clockgenom malo po malo pomicat, time isto izbaciš BIOS kao mogućnost da te koči.
P.S. Nadam se da si pazio na djelitelje memorije, da ti slučajno memorije ne ide toliko na koliko si ti stavio.
AM2 procesori imaju otključan množitelj, ali samo na niže. Ako se restira i sa clockgenom, onda je ili proc kočnica ili matična ne može preko 240. Ova matična je kod mene i sa najnekompatibilnijom memorijom išla barem na 260Mhz iz BIOS-a. Tako da je vjerojatno procesor.Je l` Athlon 64 ima otključan mnozilac?
Probao sam i sa clockgenom. Resetuje se masina na magistrali od 238 ili 240 MHz.
Sad radi na magistrali 232 MHz, a memorija je na delitelju 667. Kako je am2tools izracuna to je nesto izmedju 726 i 732 MHz, a po EasyTune-u 772 MHz.
ps. Kako u nekom obicno radu internet, mp3 maticna ploca ima vecu temperaturu nego procesor. Razlika skoro 10 C.
1.275V nije puno, mislim da ti se temp. povećaju za 2-3°C. A Windsori tako i tako rade od 1.25-1.3V tako da je to još u "tvorničkim" granicama...@VUCO
X2 3600+ (Windsor) + 2x1GB KINGMAX @800
sa 1.250V MAX je 244x10=2440MHz
sa 1.275V MAX je 250x10=2500MHz (nisam probao mozda moze i 252-254)
ali 260x10 nikako cak i na 1.300V DDR@866, mada nije ni bitno.
Ja sam sa 2.4GHz-2.5GHz zadovoljan sto mi i uspeva.
E sad, dal je mozda mnogo 1.275V, ne bi trebalo?
Ja sam sa 2.4GHz-2.5GHz zadovoljan sto mi i uspeva.
E sad, dal je mozda mnogo 1.275V, ne bi trebalo?
Nije BOX, HyperTX za AM2 (neznam koliko kod Vas dođe, ali kod nas je bio manje od 20€ kada sam ga ja kupio - IMHO, best buy).Dobre su ti temperature za BURN, 44C, to nije BOX cooler?
Meni na 2.4-2.5GHz BURN 52C!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari