Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

moze a i nemora da radi , ako oces dual chanel najbolje i najsigurnije dva ista modula ... ali pokusaj naci KINGMAX-a na drugome mestu . imam KINGSTON-a 667 , nikako preko 800 nece i HT od 240 na A 3200+ ...

Poslednja izmena:
Kakva je razlika izmedju m55plus i M61P-S3 Gigabytove ploce??? Ova je nesto kao jeftinija, a jedinu razliku koju sam ja uspio da primjetim je samo jedan IDE kanal? Ima li neko iskustva sa ovom plocom?

ima 'drugaciji' cipset tj sastoji se samo iz jednog cipa a ne kao kod 6x00 iz dva.

E pa sad sta li je bolja kombinacija. dva od kojih se jedan dosta greje a drugi malo ili taj jedan u kome su oba?

Probao...gotovo da nema nikakvih razlika u praksi, ukljucujuci i OC (i dalje je probirljiva i trazi da birate module kako bi dostizali 300+ taktove).

Znaci i ta je dobra! :p

Danas sam kod drugara video nesto interesantno: Gigabyte AM2 NF3 AGP plocu. :zgran:
Mozda se ovde na forumu vec pricalo o tome, ali bas me iznenadi. Ima je i na njihovom sajtu.
Jel imao neko iskustva sa tom plocom.

Znaci i ta je dobra! :p

Danas sam kod drugara video nesto interesantno: Gigabyte AM2 NF3 AGP plocu. :zgran:
Mozda se ovde na forumu vec pricalo o tome, ali bas me iznenadi. Ima je i na njihovom sajtu.
Jel imao neko iskustva sa tom plocom.

i jos 4 ddr slota , 2 x ddrII i dva puta ddr ? :):zgran:

pa izgleda da nije losa :) , 5 x PCI , 2 x IDE ... samo dobro je sto nisu i za nForce 2 dali podrsku za AM2 :) ...

interesuje me koji su najbolji drajveri (za xp) za grafiku 6100 na m55plus ploci? klasicni forceware (93.71) ili moraju imati svoje posebne drajvere koje dodju uz chipset? Jel neko probao pokrenuti Quake 4 i koliko je igriva? ;)

Ma ja sam vozio i Xtreme-G drivere gore bez problema, dok sam isprobavao kako PES6 radi. To je onako, jedino što sam od igri probao...

na kolko bi smeo napon na memoriji ... sad 2x512 kingston 667 @800mhz 4-4-4-11 1T (1.92v) i A3200+ na 2400mhz ... bar da dodje do 2500mhz ? to bi bilo oko 832 mhz za memoriju , trebala bi stici dotle ?

Poslednja izmena:
na kolko bi smeo napon na memoriji ... sad 2x512 kingston 667 @800mhz 4-4-4-11 1T (1.92v) i A3200+ na 2400mhz ... bar da dodje do 2500mhz ? to bi bilo oko 832 mhz za memoriju , trebala bi stici dotle ?

Pa memorija ne bi trebala da bude problem - popusti latencije i jos podini napon (mislim da je 2.1-2.2 bezbedno). Ipak, razmisli sta ces dobiti - max 5-7% performansi, a potencijalno mnogo vise glavobolja. Licno ne mislim da ti se to isplati ukoliko sve radi kako treba na 2.4GHz.

ma radi sve OK , prime stable 24h , dual chanel i zadovoljan sam ... al ajd reko da vidim dokle ce procesor s KINGSTON-om ... sa PQI je isao do 2,7 ... al neka za sad ovako ... hvala

Chudni parametri

Sta moze biti uzrok sledece pojave, za masinu iz potpisa.

Kada postavim CPU na default (2GHz, 1.2V, DDR-800), znaci sve je na AUTO i postavim parametre za memoriju na manual i u njima promenim SAMO Command Rate sa 2T po default-u na 1T, pri testiranju u OCCT-u pada vec na samom pocetku testa.

E, sad

kada kloknem CPU na 2.4GHz @1.25V, DDR postavljen manualno na 667 a memo. parametri su na AUTO podesavanjima, tj. isti kao i pri prethodnom slucaju, samo ovog puta po AUTO parametrima je Command Rate na 1T. OCCT test BEZ GRESKE.

Inace parametri za 2x512MB Kingmax su 5-5-5-18-24.

Jos nesto.

NA KOLIKO U BIOSU DRZITE ONU SHUTDOWN TEMPERATURU, tj temperaturu koju kada dostigne CPU komp se ugasi? JA JE STALNO POSTAVLJAM NA 60C. Pitam zbog toga sto ide leto, a dok sam malopre testirao CPU temperatura je na OC podesavanjima dostizala i 56-57C.
SKODI LI NESTO 5x240=1200HTT, ili da ga kao i do sada drzim na 4x240 jer i ovako ne znaci nista.

cheers

Vjerojatno se parametri pod AUTO mjenjaju pod OC-em. Pa može biti da su ostali labaviji kad se komp klokne. Iako, AM2 ima jako čudan mem. kontroler.
Ja sam imao u sebe 2x1GB Apacera, koji na defolt postavkama za CPU i ostalo nije htio uopće bootat Windowse (BSOD), a na 2400Mhz i 667 divajder sa istim ostalim postavkama (samo je HTT mjenjan, latencije i sve ostalo je ostalo isto) je ulazio u Windowse...

Samo, čime gledaš da ti je CR 1T u drugom slučaju ? U BIOS-u kada ti je onako zacrnjen taj parametar ili npr. u Windowsima sa CPU-Z-om. Da se slučajno ne bi prevario sa BIOS izgledom.

A što se tiče Shutdown temperature? Takvo što ja nisam niti skužio u svojem BIOS-u (matična Rev 1.0). Dapače, meni CPU temp valjda nikada nije prešao 35°C (čak niti po ovim vrućinama), a ima fluktuacije između 32-35°C što je zapravo značajka neispravno baždarenog senzora.

A za visokim HT-om nema potrebe, jer ne donosi ništa. Tako da, bolje spustiti na 4x. Barem se matična manje "napreže".

Vjerojatno se parametri pod AUTO mjenjaju pod OC-em. Pa može biti da su ostali labaviji kad se komp klokne. Iako, AM2 ima jako čudan mem. kontroler.
Ja sam imao u sebe 2x1GB Apacera, koji na defolt postavkama za CPU i ostalo nije htio uopće bootat Windowse (BSOD), a na 2400Mhz i 667 divajder sa istim ostalim postavkama (samo je HTT mjenjan, latencije i sve ostalo je ostalo isto) je ulazio u Windowse...

Samo, čime gledaš da ti je CR 1T u drugom slučaju ? U BIOS-u kada ti je onako zacrnjen taj parametar ili npr. u Windowsima sa CPU-Z-om. Da se slučajno ne bi prevario sa BIOS izgledom.

A što se tiče Shutdown temperature? Takvo što ja nisam niti skužio u svojem BIOS-u (matična Rev 1.0). Dapače, meni CPU temp valjda nikada nije prešao 35°C (čak niti po ovim vrućinama), a ima fluktuacije između 32-35°C što je zapravo značajka neispravno baždarenog senzora.

A za visokim HT-om nema potrebe, jer ne donosi ništa. Tako da, bolje spustiti na 4x. Barem se matična manje "napreže".

Da se ispravim, mislim na CPU Warning Temperature (slika).

2005570672752609158_rs.jpg

To ti je meni isključeno jer kao što rekoh, čak i kada sam ostavio vent na procu ugašen, da vidim jel može x2 3600+ na 1.0V pasivno, ta CPU temp nije prešla ~37°C, dok je na jezgrama pokazivao 50°C i imalo je tendenciju rasta.

A tebi koliko vidim bolje pokazuje temperaturu :)

I da zaboravih da kazem da parametre za memoriju gledam i u BIOS-u i u CPU-Z. I uvek su isti, tj ne razlikuju se. Ono sto stoji u BIOS-u to stoji i u CPU-Z.

kod mene (samo A 3200 + @ 2.4ghz , 1.29v) temperatura do 35c , tolko mi pokazuje i COOLDRIVE 4 ... senzor zalepljen na procesoru ... odstupanje 1-2c u odnosu na everest ... al ipak je ovo single core

Poslednja izmena:
Da li je bolje uzeti 2x1gb 667 kingston dual channel kit ili corsair 2x1gb 667 ali nisu identicne, sta je bolje za overclock na ovoj ploci?

Ja kad bi uzima sada memoriju ja bi uparene kingstone na 667. e sad tu su i 800-tke ali su skuplje!!!

Je*em ti, kolko su memare otisle u ku*ac.
sad za jednu moju od 512@800 imam 3x512@800
sto znaci da za 1GB koji sam uzeo sada sam mogao 3GB@800 ili 4GB@667

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

po istoj ceni mogu da kupim i apacer 2x1gb na 800mhz ali nemam iskustva sa apacer memorijom

Da li je bolje uzeti 2x1gb 667 kingston dual channel kit ili corsair 2x1gb 667 ali nisu identicne, sta je bolje za overclock na ovoj ploci?
Imao sam jednog Corsair-a, modul od 512MB DDR2 667Mhz pod defoltu. Nisam mogao na 270Mhz bootat, na 260 je delalo. Kingston nisam isprobao...
po istoj ceni mogu da kupim i apacer 2x1gb na 800mhz ali nemam iskustva sa apacer memorijom
Imao 2x1GB Apacera DDR2 800 na matičnoj i memorija je bila neispravna (nije prolazio Super Pi 32M na defoltu), ali opet sam mogao probati kako se matična OC-a sa njom. Isto boota na 260, na 270 ne želi (neovisno jel djelitelj 533 ili 667).
Max. memoriji (tom Apaceru) na mojoj ploči je bilo između 840-880Mhz sa 5-5-5-18 2T.
Taj max. sam isprobao na djelitelju 1:2 (DDR2 800).

Što reći, imao sam dosta memorija na ploči, najbolje su se na njoj snašle (misleći pritom na max. HTT) GoodRAM, Crucial i Super Talent. Sa njima je ploča išla preko 270Mhz u BIOS-u (do nekih 280-ak mhz i onda je počeo BIOS zezat, tj. matična).

Još nisam našao kod nas memu s kojom ploča može bootat iznad 300. Crucial Ballistix je bio najbliži (s njim sam bootao na 290Mhz mislim ko od šale, ali onda je proc kočio).

Momci, izašao je opet novi BIOS. F12 za reviziju 1.0

Jel ima tko voljan probati jel bolji što se OC-a tiče naprema F11 i ostalima prije? Već lagano gubim nadu da će se srediti ta kompatibilnost i izbirljivost :(
Pogotovo kada vidim da Biostarke i Foxconn-ice jure preko 350Mhz bez problema iz BIOS-a :(

Novosti u F12-ici:
  • Update CPU ID (Support AMD Athlon™ 64 X2 BE-2300 &BE-2350 CPU)

Poslednja izmena:
Vrh Dno