Probao...gotovo da nema nikakvih razlika u praksi, ukljucujuci i OC (i dalje je probirljiva i trazi da birate module kako bi dostizali 300+ taktove).
Znaci i ta je dobra!![]()
Danas sam kod drugara video nesto interesantno: Gigabyte AM2 NF3 AGP plocu. :zgran:
Mozda se ovde na forumu vec pricalo o tome, ali bas me iznenadi. Ima je i na njihovom sajtu.
Jel imao neko iskustva sa tom plocom.
i jos 4 ddr slota , 2 x ddrII i dva puta ddr ?:zgran:
pa izgleda da nije losa, 5 x PCI , 2 x IDE ... samo dobro je sto nisu i za nForce 2 dali podrsku za AM2
...
Samo polako, ima vremena.![]()
na kolko bi smeo napon na memoriji ... sad 2x512 kingston 667 @800mhz 4-4-4-11 1T (1.92v) i A3200+ na 2400mhz ... bar da dodje do 2500mhz ? to bi bilo oko 832 mhz za memoriju , trebala bi stici dotle ?
Vjerojatno se parametri pod AUTO mjenjaju pod OC-em. Pa može biti da su ostali labaviji kad se komp klokne. Iako, AM2 ima jako čudan mem. kontroler.
Ja sam imao u sebe 2x1GB Apacera, koji na defolt postavkama za CPU i ostalo nije htio uopće bootat Windowse (BSOD), a na 2400Mhz i 667 divajder sa istim ostalim postavkama (samo je HTT mjenjan, latencije i sve ostalo je ostalo isto) je ulazio u Windowse...
Samo, čime gledaš da ti je CR 1T u drugom slučaju ? U BIOS-u kada ti je onako zacrnjen taj parametar ili npr. u Windowsima sa CPU-Z-om. Da se slučajno ne bi prevario sa BIOS izgledom.
A što se tiče Shutdown temperature? Takvo što ja nisam niti skužio u svojem BIOS-u (matična Rev 1.0). Dapače, meni CPU temp valjda nikada nije prešao 35°C (čak niti po ovim vrućinama), a ima fluktuacije između 32-35°C što je zapravo značajka neispravno baždarenog senzora.
A za visokim HT-om nema potrebe, jer ne donosi ništa. Tako da, bolje spustiti na 4x. Barem se matična manje "napreže".
Samo, čime gledaš da ti je CR 1T u drugom slučaju ? U BIOS-u kada ti je onako zacrnjen taj parametar ili npr. u Windowsima sa CPU-Z-om. Da se slučajno ne bi prevario sa BIOS izgledom.
Imao sam jednog Corsair-a, modul od 512MB DDR2 667Mhz pod defoltu. Nisam mogao na 270Mhz bootat, na 260 je delalo. Kingston nisam isprobao...Da li je bolje uzeti 2x1gb 667 kingston dual channel kit ili corsair 2x1gb 667 ali nisu identicne, sta je bolje za overclock na ovoj ploci?
Imao 2x1GB Apacera DDR2 800 na matičnoj i memorija je bila neispravna (nije prolazio Super Pi 32M na defoltu), ali opet sam mogao probati kako se matična OC-a sa njom. Isto boota na 260, na 270 ne želi (neovisno jel djelitelj 533 ili 667).po istoj ceni mogu da kupim i apacer 2x1gb na 800mhz ali nemam iskustva sa apacer memorijom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari