Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Uze li neko ovo i kakva su iskustva sa datom plocom, mozda neki OC skor da postujete? Znam da je budget ploca ali da znamo barem sta da ocekujemo .

Poslednja izmena:
Znaci ok ploca, samo jos da isprave ono ogranicenje za max htt 300MHz. Ovo sam i ocekivao od ploce ali nisam bio voljan da kupim pa da experimentisem.

Koliko se secam, negde sam video da i MSI ima to ogranicenje. Kome treba vise, tu je Clockgen.

Znam da moze clockgen-om ali to nije to !

Evo dogurao sam do 3GHz. Za plocu od 70 evra, jos sa integrisanom grafikom, vise nego dobar rezultat :D

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=120562

Inace, ovo je samo sa jednim memorijskim modulom (drugi bas nece ovoliko da se klokuje). Hladim ga Box coolerom, a ako u nekom trenutku nabavim neko kvalitetnije hladjenje i memoriju, mozda doguram i do 3.2 ;)

Stalno ga drzim na 2.4GHz, mada je apsolutno stabilan i na 2.6 na Default naponu.

ja sam dogura do 2.5ghz amemorija radi na 1ghz

inace je ddr2 533 kingston!!!

Poslednja izmena:
sa latencijam 5-5-5-18 na 800 ide do 2.5 a kada stavim sa tim istim latencijama na 400 ide samo do 2.3 ne kapiram zasto?

A ocigledno su sve novije Gigabyte ploce musicave po pitanju memorije (ukljucujuci i one sa Intel cipsetovima). Koliko vidim, izbacuju BIOSe koji to ispravljaju , ali dok na red dodje ova nasa, osedecemo :) (ko vec nije, naravno ;) )

video sam na sajtu da su izbacili novije verzije biosa

od mog tako da cu morati da flesujem ovog krsha:)

I neces nista postici, cak iako stavis zadnju verziju... Ja probao i nista bolje nije bilo...

koja je najbolja memorija za overclock na ovoj ploci?

koja je najbolja memorija za overclock na ovoj ploci?

Ne koristim integrisanu grafiku, vec neki X700Pro (za sada;) )

A sto se novog BIOSa tice, F6 koji se pojavio pre 10-ak dana i koji je donosio "Improved CPU Compatibility", jutros su ispravili i napisali da popravlja DDR2 compatibility.

Nisam kod kuce da probam, ali ukoliko neko proveri, neka postuje promene (ukoliko ih bude).

U novom BIOS-u (F6) ispravljen je max clock magistrale i sada iznosi 500.To znaci da vise nema potrebe za ClockGenom i slicnim stvarima.

U mom slucaju bez problema butuje na 8x350 (sto daje 2800MHz) i radi stabilno (napon na procesoru je fiksiran na 1.4, sto uz overvolt koji ima ploca izlazi na 1.415). Za svaki dan ga sada drzim na 8x325 na default voltazi.

I dalje jedini problem ostaje nekompatibilnost sa memorijama. Posto i dalje imam one moje originalne module (NCP 667), probao sam i nema promena (tj. na bilo kojoj magistrali iznad 244 i deliocu ispod 667 nece da bootuje). Nije do memorije, kada ostavim delilac na 667 i dignem magistralu radi bez problema do DDR900 clocka.

U novom BIOS-u (F6) ispravljen je max clock magistrale i sada iznosi 500.To znaci da vise nema potrebe za ClockGenom i slicnim stvarima.

U mom slucaju bez problema butuje na 8x350 (sto daje 2800MHz) i radi stabilno (napon na procesoru je fiksiran na 1.4, sto uz overvolt koji ima ploca izlazi na 1.415). Za svaki dan ga sada drzim na 8x325 na default voltazi.

I dalje jedini problem ostaje nekompatibilnost sa memorijama. Posto i dalje imam one moje originalne module (NCP 667), probao sam i nema promena (tj. na bilo kojoj magistrali iznad 244 i deliocu ispod 667 nece da bootuje). Nije do memorije, kada ostavim delilac na 667 i dignem magistralu radi bez problema do DDR900 clocka.

Nije to do GB ploce,evo i MSI ima problema sa visokim HTTom i sa deliocima...

Pa 250 nije toliko visoka vrednost. Ovde sa vecinom 667 modula jednostavno nece da radi preko te vrednosti, sta god da uradis.

Gde moze da se kupi Gigabyte M55-Plus-S3G? Gledao sam na PC Berzi da nadjem,i ni jedna firma je nema u ponudi ?

jos jednom

sta mislite koja je najbolja memorija za overclock na ovoj ploci?

imam problem kada htt stavim preko 240 ploca prijavljuje da je u safe modu da li neko ima slican problem?

To je do memorije. Vise puta sam pisao o tome (cak i par postova iznad).

Dok se ne pojavi novi BIOS, nista od vecih magistrala.

sa clockgen-om radi na preko 300 bez problema!
koju memoriju da kupim za overclock?

Pa jel uspeo neko da nadje memoriju sa kojom nema problema ? Sta si sve probao osim ncp-a ?

Pa nasao sam memoriju koja radi - Corsair VS 533. Bez problema radi na 8x350, kao sto sam napisao, ali imam samo jedan modul od te sa 64MB cipovima. On konkretno radi na 350MHz sa deliocem 400 (znaci efektivno kao DDR700) bez dizanja napona.

Moduli sa 32MB cipovima isto rade bez problema, ali je ta memorija ipak mnogo slabija za OC (te sam probao 2 komada u DC (cim predjes deklarisane vrednosti, ne rade bez dizanja napona).

Ne bi trebalo da bude problema ni sa KingstonVR 533, posto je na spisku kompatibilnih memorija. Trebalo bi da mi ovih dana stignu dva modula od 512MB sa Elpida cipovima, pa cu ih probati.

Poslednja izmena:
kad ti vec stize taj kingston da li bi mi prodao corsair?

Treba da za dan-dva kupim masinu za kancelariju pa sam nameravao da ubacim bas ovu plocu (GA-M55plus-S3G). Dodatnu grafiku ne bih kupovao, vec bi radila sa integrisanom.
Procitao sam u casopisu Digital! (broj 55, septembarski broj) da ploce sa 6100 cipom nemogu da prikazu 1280x1024 rezoluciju sa 32-bitnom paletom boja. Interesuje me da li je neko ovo probao, posta su u kancelariji TFT monitori koji rade na bas ovoj rezoluciji.
Drugo, povremeno se koriste programi AutoCad (2D), CorelDraw i nesto redje photoshop.
Da li ce ovi programi raditi pristojno sa ovom integrisanom grafikom ili ne? Takodje, ponekad ce biti potrebno da se pusti poneki DVD film (razlicite prezentacije ili katalozi - na monitoru bi se gledalo), pa mi takodje treba odgovor da li ce i to pristojno raditi (posto sam procitao da samo 6150 cipset ima hardverski MPEG2 dekoding).
Ostatak masine cini sempron 2800+ i 512MB memorije (koja ce biti uskoro nadogradjena sa jos 512MB cim cene malo opadnu).

Nadam se da nisam mnogo smorio :)

Hvala ako bude odgovora.

P.S.
Video sam na gigabyte sajtu plocu sa istim nazivom, s'tim sto na kraju naziva pise Rev2.x .Pise da ima NVIDIA® Quadro NVS 210S / nForce 430 cipset. Kakva je razlika??

Poslednja izmena:
Quadro cipovi su namenjeni za profesionalnu upotrebu, trebaju da rade razne proracune i slicno (ako nesto nisam skroz pogresno razumeo).

Vrh Dno